neděle 25. listopadu 2012

Jedenáctka od Ježurky

25.11.2012

 ... anóbrž hra na otázky a odpovědi.

Tuto novou otázkovou hru jsem viděla před chvílí u VendyW, a taky u Ježurky, od které jsem též dostala několik otázek.
Něco podobného jsem viděla asi před dvěma týdny u Rosie, ale její projekt byl trochu propracovanější.

Ježurka má totiž jedny otázky a Rosie troje.
Takže jsem se rozhodla, rozložit otázkovou hru na dva díly - protože by bylo odpovědí příliš a taky nechci unavovat případné čtenáře.
Dnes tedy uvedu otázky od Ježurky a odpovědi ode mne.
V dalším pokračování uvedu projekt Blogové letadlo, které mám od Rosie a které je obdobné - tam přidám i mé vlastní otázky pro další blogery.

Děkuji Ježurce za zařazení do otázkové hry a teď hurá na otázky!


1. Tvé oblíbené jídlo?
- Snad cokoliv. Ale fakt oblíbené je kuře a špagety. Nemusí být nutně dohromady... taky mám ráda brambory, vařené i pečené - a polévky. Jsem polévková!
Ze sladkostí mám raději koláče než zákusky. I když dobrým Sachr dortem nepovrhnu, a Tiramisu je též moje oblíbené!

2. Raději dům nebo byt?
- Domek! Rozhodně domek. Ne že bych byla nějak aktivní skrzevá zahrádku, ale mám dojem, že z domu mě jen tak lehce vystěhovat nemůžou, z bytu už to jde snadněji. Taky mám pocit, že v domku je lepší soukromí.

3. A kde? Ve městě nebo na samotě?
- Nejlépe na venkově, ale dost blízko do města. Samotu nemusím!

4. Když se řekne Vánoce....
- Dostanu osypky.
Ne, vážně. Vánoce nesnáším. Možná proto, že bych je jednou chtěla prožít kouzelné, pohodové a láskyplné, ale vždycky to skončilo šílenou hádkou pár dní před vánoci. Znáte to, nervy na pochodu a pak člověk vybuchne kvůli prkotině. V současné době Vánoce poněkud ignoruji. Jen se omezuji na případné pečení cukroví.

5. Kam by ses ráda podívala?
- Jsem pecivál a cestování nemusím. Přesto, kdybych měla někam zajet, tak trochu mým snem je Paříž, spojeno s cestováním po Francii. A taky Madrid mě láká. Opravdu, stačila by mi Evropa. Exotika mě moc nebere a dobrodružné cestování taky ne. I když cestovatele obdivuji...

6. Chtěla bys něco změnit v životě?
- Chtěla bych změnit hodně věcí. Ale začít to měnit někdy před 20 lety, což je dnes nemožné.
Takže teď už nechci změnit nic... aspoň nic zásadního.

7. Proč jsi začala blogovat?
- Chtěla jsem si založit blog se zajímavostmi. Měla jsem v archivu spoustu emailů s legračními vtipy nebo obrázky. Taky jsem chtěla přepsat některé básně z pořadu Zelené peří a na blogu se mi líbila možnost doplnění básně nějakým obrázkem nebo fotkou. Navíc jsem chtěla psát o filmech a knížkách, které mě zaujaly. Ale časem mi to připadalo takové jalové, měla jsem pocit, že by to chtělo něco osobnějšího... a tak jsem založila tento blog, kde jsem sice taky zveřejňovala zábavné emaily a píšu o knihách a filmech, ale taky osobnější články, a před časem jsem si dodala i odvahu zveřejnit nějakou ze svých básní, a když byla přijata kladně, v básnění jsem pokračovala, se střídavým úspěchem a neúspěchem. Někdy je těžké vykročit z absolutní anonymity, ale když se ten první krok udělá, najednou to jde.

8. Jsi nákupní typ?
- Byla bych, kdyby bylo za co. Ale než hadříky, tak mě spíš baví nakupovat prkotiny jako sprchové šampony, voňavky (na vůních fakt ujíždím), laky na nehty (které nepoužívám), svíčky obyčejné čajové, ale i ty barevné, aromalampičky a spoutu voňavých tyčinek na pálení. A taky věci do domácnosti, od talířů po různé prkotiny, polštářky a koberečky. Pak by mě bavilo nakupovat knížky a dévédéčka. A flešky! Flešek není nikdy dost.
Flašek taky ne.

9. Co bys udělala, kdybys vyhrála milion?
- Teď jsem si to představila a zatočila se mi makůvka.
Především bych si oddychla a zbavila se velkého balvanu v podobě finanční nejistoty. A protože milion je sice moc pěkná částka, ale v dnešní době by se lehce rozkutálela, asi bych něco investovala do opravy domu, něco věnovala kamarádce, která se taky potýká s penězi a něco věnovala bráchovi, který mi pomáhá, jak může. Z části peněz bych nakoupila praktické dárky nebo dárkové poukazy, které bych rozdala několika příbuzným. S mírou.
No a co by zbylo, bych si uložila, pro horší čas. Rozhodně ne však do druhého pilíře penzijního připojištění, to bych je rovnou mohla spláchnout do záchodu.

10. Chtěla bys znovu chodit do školy?
- A víš, že možná jo? Rozhodně bych pár věcí udělala jinak a vrhla se do učení angličtiny. A přibrala bych si ještě nějaký zajímavý jazyk. Taky bych měla před sebou volbu povolání a třeba by se mi tentokrát zadařilo.

11. Máš ráda naše české písničky nebo raději cizí?
- Mám to půl napůl. Naše písničky mám ráda, protože mají skvělé texty. A je mi fuk, jestli je to pop, folk nebo country... písnička mě musí chytnout.
Ale mám ráda i zahraniční, i když ne všechno, co je zrovna hitem, se mi líbí. Většinou je to výběr pár písniček od jedné jakékoliv skupiny nebo zpěváka... a žánry taky můžu různé, rock, pop i metal (ale ne ten extrémní), a také písničky stylu Enya, Clannad, Loreena McKennitt (nevím, do čeho bych je zařadila.)


Děkuji Ježurce za to, že mě přizvala do hry a přiměla mě trochu popřemýšlet o věcech, které jinak beru úplně automaticky.



Žádné komentáře:

Okomentovat