neděle 13. prosince 2009

Kouzelná romance

13.12.2009 (filmotéka)

Bylo nebylo. V jednom kouzelném království jménem Andalasie žila zlá královna. Byla sobecká a krutá a neustále se strachovala, že se její nevlastní syn jednoho dne ožení a usedne na královský trůn místo ní. A tak dělala co mohla, aby ho uchránila od setkání s krásnou dívkou, jež by mu dala polibek z pravé lásky...
Tak začíná Kouzelná romance, příběh o princezně Giselle, kterou zlá královna kouzlem přemístí z disneyovsky pohádkového světa na místo, kde nikoho šťastný konec nečeká. Do reálného světa v současném New Yorku.

Giselle nejdřív projde nutným šokem z neznámého prostředí, plného všelijakých smradlavých a řvoucích věcí, věčného hluku a spěchu... rychle se však začne orientovat a za pomoci zvířátek se připlete do cesty mladému sympatickému právníkovi. Robert má dcerku a snoubenku a rozhodně nemá zapotřebí se zaplétat s neznámou cizinkou, podivínkou, která věří na osudovou lásku a žili šťastně až do smrti, s mladou a krásnou naivní dívkou, obdařenou laskavostí, vírou a dobrým srdcem.

Zatím se rozjíždí akce na její záchranu - princ Edward, její snoubenec, okamžitě vyráží do světa lidí, aby svou milovanou vrátil zpět do bezpečí ve svém království. Netuší, že jeho nevlastní matka je také ve střehu a za Giselle posílá svého pomocníka, vybaveného několika zrádnými rekvizitami v podobě jablek.


Příběh se nadále odvíjí mezi Giselle, Robertem a Edwardem, vše komplikuje královnin komplic s úkolem zbavit Giselle života a nesmíme zapomenout, že se tu vyskytuje i Robertova dosavadní snoubenka...

Jakým způsobem se celý příběh vyřeší, kdo princeznu zachrání od smrti a jak skončí zlá královna, to si může každý domyslet... případně, a to je ještě lepší, pustit si tento film a užít si 103 minut příjemné podívané.























Film byl natočen v roce 2007, režie Kevin Lima, původní písně pro Kouzelnou romanci složila v minulosti velice úspěšná dvojice autorů - skladatel Alan Menken a textař Stephen Schwartz (Pocahontas, Zvoník u Matky Boží).

Žádné komentáře:

Okomentovat