sobota 16. dubna 2016

Internet a Microsoft

Na víkendové dny posílám jeden námět na zamyšlení, který mi přistál před časem v emailu.

Nemyslím si, že to platí akurátně na každého z nás.
Ani nikoho nenabádám, aby si zrušil emailovou adresu.
V tom poučném minipříběhu jde spíš o to, že někdy originální přístup dokáže víc než zajeté zvyklosti. A i kdyby nedokázal, každý z nás může být v něčem originální a nenechat se ovládat ve všem očekáváním druhých.

Jeden nezaměstnaný muž se přihlásil jako uklízeč u firmy Microsoft. Personální šéf si pozval tohoto muže na pohovor a ke vstupnímu testu (zametení podlahy). V průběhu pohovoru mu říká: "Jste přijat, dejte mi Váš e-mail a já Vám pošlu formulář k vyplnění, a zároveň instrukce kde a kdy se máte první den hlásit."
Nezaměstnaný zoufale odvětí že žádný počítač nemá a e-mail nevlastní. "Když tedy nemáte e-mail, tak to virtuálně neexistujete a tak nemůžete tuto práci získat."
Zklamaný zoufalý muž neví co dělat a má už jen $ 10 v peněžence. Nakonec se rozhodne a koupí v supermarketu bednu s 10 kg rajčat a během dvou hodin je rozprodá za dvojnásobek. Takto to zopakuje ještě třikrát a jde domů s 80$.
Tak, jak to provedl s rajčaty, změní svůj styl života a myšlení. Každý den vstává brzy ráno, pilně pracuje a pozdě večer se vrací domů s několikanásobkem svých peněz. Později si koupí káru, kterou zanedlouho vymění za dodávku a o něco později za flotilu nákladních aut. Po několika málo letech vlastní tento muž jeden z největších velkoobchodů se zeleninou ve Spojených státech.
Jak myslí na budoucnost své rodiny, rozhodne se uzavřít životní pojištění. Zavolá pojišťovacímu makléři a zvolí si pojistný plán. V závěru rozhovoru se jej makléř zeptá na e-mail adresu, aby mu mohl zaslat pojistnou smlouvu. Muž odpoví, že žádnou e-mail adresu nemá. "To je zvláštní" říká makléř "Vy nemáte žádný e-mail a přesto jste dokázal vybudovat takové impérium. Představte si, kde byste dnes byl, kdybyste e-mail měl."
Muž se dlouze zamyslí a pak odvětí "Byl bych uklízeč u Microsoft."

Poučení 1: Internet Ti život neuspořádá
Poučení 2: Jestli chceš uklízet u Microsoft, založ si e-mail
Poučení 3: Jestli nemáš e-mail a hodně pracuješ, můžeš se stát milionářem
Poučení 4: Vzhledem k tomu, že tento příběh k tobě přišel e-mailem, jsi blíže k tomu, být uklízečem než milionářem









 

Počítám, že milionářka asi nebudu...


Žádné komentáře:

Okomentovat