pondělí 19. října 2015

Sabinka je dokonalá

Ještě než se ochladilo (a rozpršelo), dala jsem kratší procházku klášterní alejí a znovu fotila oblíbená místa. Tentokrát s novým nikouškem, benčíka jsem nechala doma.

Proč je Sabinka dokonalá, dozvíte se na konci.

Začala jsem u knihovny, kam jsem šla vracet po dlouhé době (a už s malou pokutou) dva díly perfektního komiksu Padoucnice a jednou Čokoládou. Od Harrisové, nikolivěk čokoládo obyčejnou.
Tato stará budova stojí naproti knihovně.



Cestou zastávka u kašny. Voda zatím ještě prýští, zastavovat ji budou, až uhodí první mrazíky.



Tento dům rohový je momentálně ve stavu rozestavěném, bez střechy. Líbilo se mi krásně osvětlené dřevěné zabradlíčko v místním parčíku, kde je i pár atrakcí a prolézaček pro děti. Ideální pro maminy s kočárky, dvě nebo tři lavičky a silnice sice blízko, ale ne nalepená na vlastní hrací část.


Zde by byla klasická fotka vrby u řeky, kterou každodenně míjím, ale tu jsem dala do předminulého článku. A tak jen jeden ze stromů v aleji, s krásně zlatavým listím.


Tento dům (starý mlýn, dnes už nefunkční coby mlýn, nebo stará pila, měla bych zagůglit v dějinách Lajhladu) jsem také měla v předminulém článku, ale tentokrát jsem neodolala a přidala ho ještě jednou.


Otoč vlevo a pohled na část kláštera. Taková ta civilnější, hospodářská.


Nějaký ten pohled přes řeku...


A podél řeky.



V těchto místech už je klášterní zastávka pro autobus a jeden nápis na zdi. Sabinka musí mít radost. Úžasný



Od Sabinky dál  - pokračování


... neznamená to, co si myslíte, ale prostě pokračování cesty kolem Sabinky, která je dokonalá (a rajhradského kláštera).

Stále foceno novým nikouškem.

Další pokračování cesty je tedy od klášterní zastávky na znamení až k řece. Řeku jsem tentokrát nefotila, poslední foto jsem udělala zaměřeno do místního sadu/zahrady, kde byly lehce nazlátlé stromy, a zrovna takové světlo, jako ve filmu Dobrý ročník a fotka se mi tak líbila, že jsem ji nechala jako poslední.

Ten den bylo mimořádně krásně.

Následné fotky už nechám bez popisku, kochejte se, oči vaše.








Poslední foto. Zahrada zalita měkkým podzimním světlem. Nebo souhra šťastných náhod. Ale připadá mi, že tohle foto má atmosféru.




Žádné komentáře:

Okomentovat