středa 28. října 2015

Šátkové podzimní focení

Dvakrát jsem zmínila, že jsem vyjela i za účelem focení šátků a šálů. U některých šlo o přefocení, protože už jsem je fotila před časem, ale chtěla jsem fotky osvěžit a zkusit jiný způsob.

Naštěstí mě nikdo neviděl, když jsem popocházela z místa mezi stromem a kolem, měnila propriety a aranžovala je.

Kupodivu, trochu to zkreslovalo do hřejivých tónů. Řekla bych, že šátky i šály díky tomu lépe vypadaly, ale protože jsem fotila na Fler, potřebovala jsem získat jejich původní odstín, takže v prográmku jsem musela ladit do studených tónů.

Někte jsem dokonce mohla nechat tak, jak byly.

Přehlídka mých výtvorů následuje:

Nejnovější modýlek - lurexová šála, slušivá zejména podzimním nebo jarním typům. Jemně béžová, se zlatou nitkou.


K šále jsem vyrobila i jakousi čepici, nebo spíš, baret, s různobarevnými střapci. Čapka bude focena ještě jednou, fotka ke konci.


Krémově bílý šátek s červeným lemem, šmrncovní a jen na jedno obtočení a zavázání.


Tenhle kousek byl jeden z nejpracnějších, kupodivu dírkatý styl neznamenal, že práce bude kvapem přibývat, spíš práce zesložitěla. Ale výsledek vypadá stejně, na fleru jej mám pod názvem "Nebeský očkatý šátek".
 


Tomuto šátku říkám vánoční, snad pro ten huňatý lem, který mi připomíná nejvíc smrkoví. Příjemné barevné sladění.



Tento šátek jsem pojmenovla "Slzy ledové královny". Moc pěkný, co myslíte...



Bílá pláň s modravým obzorem. Jiné pojmenování mě při pohledu na tento šátek nenapadlo. Krásněj materiál, velmi hebké na dotek a dost dlouhé cípy, dá se omotat i dvakrát kolem krku.



Něžně růžové zachumlání. Jak jinak pojmenovat tento bonbonkově růžový šátek? I ten je slušně cípatý a dá se omotat kolem krku i nadvakráte.
Tady si můžete všimnout rozdílu v odstínech, o kterém jsem mluvila na začátku. První fotka lehce upravena do studených tónů (skutečná barva), druhá fotka lehce ovlivněna hřejivým nádechem při focení.



Jemně batikovaný šál z hedvábí



Jemně promelírovaný šál z hedvábí



A znovu jemné batiko, tentokrát ve fialovém tónu na tyrkysovém podkladu.



A zde ta slibovaná čapka, co byla úvodem. Trochu jsem si pohrála s aranžováním, to listí se mi líbí.


Nejnovější šála, kterou jsem dopletla o víkendu. Jemně světle modrá barva a lesklé plíškové ozdůbky. Nejlépe by mu slušelo pojmenování Frozen.



Tak co říkáte, jsou to pěkné kousky, nebo dělají ostudu? Samozřejmě nejsem profi pletařka, co má jedno očko stejné jako druhé. Ale práce je to pěkná, dobré odreagování a taky trochu tvůrčí. Přece jen, zkoušet nové vzorky, vymýšlet barevné kombinace, a hlavně, nezuřit, když uteče oko a musíte vypárat půlku šály, protože to oko se nenechá jen tak chytit - to dá kapku práce.

Tento článek taky nevedu jako PR článek, spíš jsem chtěla předvést pár kousků, které jsem vlastoručně spáchala, a taky způsob focení, který jsem zkoušela v sobotu, s doprovodem Popelčina songu ze staré Disneyovky, Zpívej slavíčku. Fakt jsem ráda, že tou dobou kolem nikdo nešel. A hlavně žádný škodolibec s chytrým mobilem, který nejen fotí, ale i točí. Huh, nerada bych se zvěčnila na youtubku tímto způsobem!

 

Žádné komentáře:

Okomentovat