neděle 22. října 2023

Den, kdy se mi všechno povedlo

 Měla bych si do dějin zapsat sobotu 21.102023 jako den, kdy se mi všechno povedlo. 

Den, kdy jsem nic nerozbila, ani jedno z jídel nepřipálila.

Povedla se mi výborná kvasnicová pomazánka, kterou jsem dělala tak jak moje máma. Tedy nastavovaná kvasnicová pomazánka, chyběly jen steril okurky, ale to je detail, který se dá minout.

Povedla se mi výborná kyselá polévka, uvařená akorát, okyselená akorát a nezpěnila mi přes okraj hrnce.

Podařilo se mi uvařit rýži a odstavit ji v pravý čas, takže jsem vyjímečně nemusela oškrabovat připálený hrnec.

Podařilo se mi stejně tak vydusit kuřecí jatýrka, tak že jsem je odstavila asi 30 vteřin předtím, než by se začaly pálit. 

Podařilo se mi vyprat prádlo a nezapomenout je tři hodiny v pračce.

A vyjímečně, i když asi díky prášku proti bolesti, mě celý den nic nebolelo. 


Blbosti, vím. Ale pro mě neuvěřitelný výčet, protože dobře jsem se necítila už několik let, notabene den, kdy se cítím dobře a s elánem, se dá spočítat na prstech jedné ruky, a nejspíš stačí počítat do dvou. Dvakrát za rok, to je docela zajímavé skóre.

Píšu to sem, protože bych to jinak zapomněla. A nechci zapomenout den, kdy se mi dařilo a kdy mě nic nebolelo. Těch dní asi už moc nebude.




9 komentářů:

  1. Je fakt, že nějak člověk si v takové dny uvědomuje víc a víc, že jich je míň a míň. Tak za chvíli mě bude bolet celej člověk, v práci jsem od osmi a lítám jak urvanej plakát až do půl jedný. Jestli si sednu na pět minut za celou tu dobu, tak je to moc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to v posledních letech cítím poměrně dost. Navíc pokud člověk dělá fyzickou práci a ne tu kancelářní... Přeju ti zdraví a sílu, protože doba je fakt náročná a otrokaření v práci dvojnásob...

      Vymazat
  2. Ano. Těch opravdu povedených dní je někdy v životě velmi málo. A když po delším období, se člověk cítí konečně dobře, asi by si to měl zapsat. Takové dny je třeba hýčkat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak! Dřív jsem si to neuvědomala, ale tu běžnou únavu už jsem začala brát jako normu. Pak se stalo, že se jednou vzbudím a hned po ránu cítím energii, kdy mám chuť něco dělat, stěhovat nábytek, oprášit skříně, vyprat záclony, uvařit oběd, vyházet skříň a přeskládat ji, namalovat obrázek... V posledních letech tento jev tak jednou, dvakrát do roka. Děs...

      Vymazat
  3. Nazdárek! Bezva přístup, den plný malých vítězství si zaslouží být zaznamenán. Kvasnicová, mňam! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, díky! Malé vítězství, ale jak udělá radost... a kvasnicová je fakt skvělá.

      Vymazat
  4. Takové dny znám, to jsem vždycky nadšená, jak vše klaplo. Dnes jsem se orientovala v Brně-Líšni v bytě, kde hodlám přežít zimu, a velká obhlídka byla úspěšná tak napůl. Ale to se dá napravit zítra. Při stěhování jsem na dědině zapomněla nabíječky na mobily i oba NB, ty už jsem sehnala. Ale čistírna dnes byla zavřená, zítra musím s kabátem znovu. Ale zdá se, že těch úspěšných jaksi ubývá, to taky vnímám. A o dobrých dnech budu psát na svůj blog, abych si taky připomněla úspěšný den. Děkuji za připomínku, že dobré dny je třeba si hýčkat a zapsat :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš teda dost velké změny, Kitty! ale přeji ti, aby se zadařilo a aby se ti bydlelo na zimním bytě co nejlépe. Brno-Líšeň je docela dobré místo, v dosahu by měla být městská, takže můžeš i cestovat do centra... Hezký den!

      Vymazat
  5. Je to tak, změna je změna, ale do lepšího se stěhuje líp. Už aby to bylo vyřešené a z domu sem přestěhované ještě nějaké věci, které zde nechci kupovat. Jsem zde spokojená, zatím jsem zde jen něco přes jeden měsíc. A je zde hezky a všechno dobře dostupné. Připadá mi, že se u mě pořád něco mění, teď snad k lepšímu. Na vsi už jsem to nezvládala - a proč taky? Zůstala jsem sama i bez fenky Terezky a zde mám od synovce podporu. Na venkov se můžu pořád vrátit, mám tam služebnost. Konečně začala řádná Zima - a já jsem už v teple bytu. Děkuji za tvoje přání :-)))

    OdpovědětVymazat