S
podzimem se mi vybaví nejvíce pečené brambory a jablka. Jablíčka
tentokrát zvítězila, a tak jsem prolistovala jednu speciál ovocnou
kuchařku a našla receptík, který jsem nazvala - Jablko na plovoucím
ostrově.
Příprava je celkem jednoduchá - 6 jablek, trocha marmelády, ořechů a rozinek.
Na plovoucí ostrov - 3 vajíčka, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce cukru, špetička soli a třeba citronová kůra.
Příprava je celkem jednoduchá - 6 jablek, trocha marmelády, ořechů a rozinek.
Na plovoucí ostrov - 3 vajíčka, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce cukru, špetička soli a třeba citronová kůra.
Jablíčka oloupu a vykrájím jádřince. Naplním marmeládou, posekanými oříšky a rozinkami.
Vajíčka rozklepnu zvlášť bílky, zvlášť žloutky. Bílky ušlehám do sněhu, se špetičkou soli a citronovou kůrou, pak přidám žloutky a nakonec cukr a mouku. Těstíčko vliji do pekáčku (vyloženého pečicím papírem, nebo vymazaného a vysypaného.) Na to pokladu jablíčka a dám do předehřáté trouby (cca 200 stupňů) zapéct na patnáct minut.
Nebo prostě do té doby, až sněhová vrstva začne chytat tu správnou růžovou barvu.
Vyndám, lehce propíchnu špelkou - a je to.
Vajíčka rozklepnu zvlášť bílky, zvlášť žloutky. Bílky ušlehám do sněhu, se špetičkou soli a citronovou kůrou, pak přidám žloutky a nakonec cukr a mouku. Těstíčko vliji do pekáčku (vyloženého pečicím papírem, nebo vymazaného a vysypaného.) Na to pokladu jablíčka a dám do předehřáté trouby (cca 200 stupňů) zapéct na patnáct minut.
Nebo prostě do té doby, až sněhová vrstva začne chytat tu správnou růžovou barvu.
Vyndám, lehce propíchnu špelkou - a je to.
Malá
rada - zkuste dát předpéct jablíčka samotná, tak na deset minut, a pak
teprve dolijte sněhové těstíčko a dopečte klasicky. Jablka budou více
propečená...
Krásný den všem!
Krásný den všem!
Žádné komentáře:
Okomentovat