úterý 17. září 2019

Už se z toho okna raději ani nedívám

Minule nebo předtím jsem psala, jak u nás dělají neuvěřitelnou modernizaci autobusové zastávky. Vlastně autobusových zastávek.

Rachotu, prachu, randálu a hrkotu bagrů, buldozerků, rypadel a dusadel jsme si užili.
A dokonce přišel den, kdy se začaly pokládat dlaždičky, stavět zastávkové boudy a na placu, kam se zajíždělo auty, vyrostly dva jakési ostrůvky, které snad budou v budoucnu osázené - tipuji trávník, ten se lehce seřeže až na drn - a jestli tam přihodí i nějakou lavičku, aby se tam hezky u té hlavní silnice dalo posedět, tak budu mít o zábavu postaráno.

Nemůžu říct, že to vypadá příšerně. Teda vypadá to příšerně tam, kde to je, ale jako samostatná jednotka to vypadá docela hezky.
Až na tu zastávkovou boudu půldruha metru od baráku. Ale není to můj dům, naštěstí.
A taky příšerně zapravenou asfaltku. Nevím, jestli je to finální podoba, jestli ano, tak architekti můžou jít do důchodu.
Zatím jsme asi v takovém nějakém polotovaru, zdá se.
Stojí tu už boudy, lavečky, a jsou vybudované nájezdy. U jedné ze zastávek dokonce svítí i fungl nové světlo. A máme tam namontované základny pro autobusově zastávkové znamení.

Foceno asi před měsícem (asi v půlce prázdnin byli hotovi, s touhle fází)
Silnice je fakt bytelně zflikovaná. Kakája těchníka, řekli bychom kdysi.


Upravená zemina pro pozdější osázení.


A tady bude ten vysněnej přechod pro chodce. Kvůli němu se vlastně ty zastávky dělaly.


Foceno dnes večer, pěkné protisvětlo.


Olala, ten koutek je stále stejně zflikovaný. Jsem zvědava, jestli to v konečných fázích ještě nějak přejedou asfaltem a doladí okraje, nebo jestli to takhle mizerně bude vypadat i nadále.


A pečlivě připravená zemina se začíná osazovat sama...


Miss Lebeda, královna všech plevelů. Prej se dá použít i jako špenát. Ale asi ne tahle u silnice rostlá...


Jinak zatím jedeme postaru, s původními zastávkami, protože neproběhla finální kolaudace a doufejme, že kolaudace bude dřív, než někdo ty zastávkové boudy vytříská (prý je to sklo) nebo počmárá grafiťáckými čáranicemi.
Tohle je původní zastávka, která je na místě, kde nikomu nevadí, nikomu nestojí před oknem, ale není tam prý nástupní ostrůvek. Veliký problém, nechat ten chodník předláždit a přebudovat.


Pro oko přidávám pár kytiček, které mi rostou před domem...




Záběr jiřinek a dušiček ještě jednou, trochu z jiného úhlu...




K těm chodníkům, které jsem zmiňovala - zatím ticho po pěšině, prý došly finance. Tak nevím, jestli mám být ráda (předzahrádka zatím zůstane neporušena) nebo být naštvaná (mohlo to být pěkný, upravený, jednotný a bez proláklin).
Asi to první... Pokud pojedou podle nějakého standartu, ty stromky půjdou pryč.
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat