pátek 26. února 2021

Dnešní mlhavé ráno

 Dnes mlha jak mlíko. 

Tak mi to připadalo dopoledne, když jsem vytahovala žaluzky - mlha, která sváděla k fotkám, neb mlžné fotky, jak známo, jsou trochu tajuplné.

Bohužel, musela jsem vydržet do dvanácti a vyrazit až pak - ale aspoň od domu jsem cvakla dva-tři snímečky.



Později tedy malá výprava k rybníkům, pobraly jsme se s kamarádkou, která teď věnuje úsilí jarním výšlapům. Na rozdíl ode mě se jí s těmi výšlapy fakt daří.

Zachyceni holubi, dokud neulítli.



Další focení u potoka - první pohled jedním směrem, další opačným.

V tom opačném směru postupně cesta k rybníku, focen potok, rákosí a celkový pohled.






U první silnice, která přetíná mostkem potok, jsem odbočila k polím. Zamlžené, parádní byla mlha, která se zvedala z poorané části. Válela se v kotoučích nad zemí a postupně se odpařovala.



A tady už pokračuji k prvnímu rybníku. Je tam nová lavka přes potok, bez zábradlí, ale dost široká, žádná úzká deska.



Zde už druhý rybník. Oba rybníky jsou rybovité, tedy nic na koupání. Rybářů zde bývá opravdu dost, někteří chytají, jiní to berou jako relaxaci.


Ha!

Vidím labuť.


Taky vidím kachny. Kachny jdou po hladině. Vlastně jdou po velmi tenkém zbytku ledu, který je těsně pod hladinou, ale vypadá to zajímavě, jako by fakt kráčely na vodě.

A zde labuť.

Zajímavé, že jen jedna, říká se, že labutě nejsou samotny. Ztratila druha? Nebo teprve hledá?




V těchto místech se mi definitivně vybila baterie. 

Nekázeň! Pamatujte, drahouškové, když plánujete vycházku s focením, zkontrolujte si předtím stav baterií. 

Na druhou stranu, dobré, že se mi vybila až tady, na začátku vycházky by to bylo daleko horší.



20 komentářů:

  1. Moc hezké fotky z prima procházky. 👍👍 Mlha jim opravdu dodává jakési tajemno.
    A o vybitých bateriích už bych mohla napsat disertační práci. 😃🤣😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Focení mi zůstalo, i když jsem měla etapu, že jsem fotit nemohla.
      Kupodivu, mlžné fotky mají opravdu své kouzlo.

      Vymazat
  2. Poněkud pochmurné, ale krásné. Také jsou u nás rybníky- velký a menší, jen na lovení ryb a jejich množení. Kachny a labutěhlavně na těch menších. Kdysi jsme tam chodili na kraj rybnika velkého plavat , ale pak to zakázali. Bylo tam hodně leknínů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud by ses tam vydala na procházku, tak něco nafoť, Růži, určitě je tam krásně.

      Vymazat
  3. Mlhu mám ráda, tedy když na ní koukám z okna a nemusím v ní ráno sama do práce. Tma a mlha, to není dobrá kombinace :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tma a mlha je hodně depresivní. Vybavuji si jednu tmu a mlhu, když jsem kdysi o půlnoci přejela mou zastávku a vlak zastavoval až ob dvě zastávky dál. Prosinec, půlnoc, čekárna zavřená, mobily tenkrát nebyly, takže buď tam stát jak trubka čtyři hodiny, nebo se vydat cestou zpátky.
      Vyptala jsem se posledních lidí z vlaku, kudy tudy cestička a pustila se na cestu domů, bylo to asi osm nebo deset kilometrů, přesně už si nepamatuji. A pamatuju si ten docela hustý pocit, když jsem opouštěla osvětlené půlnoční městečko a vykročila do tmy -a do mlhy. Došla jsem domů asi o půl třetí ráno, cesta po silnici mezi lesy. Nezapomenutelná chuťovka.

      Vymazat
  4. Jo, a s bateriemi, to je u mě na hotový román! :D Ale už jsem na to vyzrála, prostě jsem si koupila za nemalý peníz jednu do zásoby a tu mám permanentně nabitou v kapsičce tašky od foťáku. Takže za mě už dva roky bez nehody :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý tip! Takhle si brácha pořizoval baterky do zásoby, když jeli na výlet - nebo na dovču, tak si totálně nabil dobíjecí a pak si koupil balíček takových silnějších (máme foťák na tužkové baterie, připadá mi to výhodnější právě v možnostech sehnání náhradních).
      Ale pořídit si náhradní baterku, a před odjezdem ji pořádně nabít, to je dobrý nápad.

      Vymazat
  5. Moc pěkné fotky! U nás tu v posledních dnech taky byla po ránu mlha jak mlíko. Ale odpoledne se pak vždy vyčasilo a svítilo sluníčko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé se mi fakt líbí. Ale tvoje fotky jsou taky parádní, moc ráda si je prohlížím, máš toho taky hodně nacestovaného.

      Vymazat
  6. Krásné jarní fotky. Moc se mi líbí všechny s vodou, to víš rak se nezapře. Rákosí, kachny, labuť, ale i ten remízek s holými stromy mezi poli, to jsou opravdu krásné pohledy. Nikdy bych nevěřila, že zorané pole může vypadat na fotce tak dobře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tom zoraném poli mě fascinovalo, jak z něj stoupá pára.
      Vodní fotky jsou fakt krásné, řekla bych že to vypadá líp než ve skutečnosti...

      Vymazat
  7. Fotky zase jako víno - mlhavé, ale krásně vykreslené. Máš šťastnou ruku a oko ☺

    OdpovědětVymazat
  8. Jejda super fotky a já když jdu někam dál fotit,tak už pro jistotu mám u foťáku náhradní baterii. Ono se mě to kdysi vymstilo v Řecku,když jsem byla na dovče s kamarádkou...hezké dníky ti přeji...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem, že mám baterie ještě dostatečně dobité, ale nebylo tomu tak. Vzít náhradní baterky je dobrý nápad, tohle dělám, když plánuji větší focení. Ale tady jsem ráda, že jsem aspoň tu labuť ještě zachytila... Joj, teď vidím, že jsi měla neblahou zkušenost v tom Řecku. Tak to je škoda, rybníky se dají nafotit jiný den, ale Řecko už ne.

      Vymazat
  9. Pytlačit s labutěmi se nevyplácí. Může tě potkat smůla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nestraš! Smůly už mám dost, nechci další... :-)

      Vymazat
  10. Pošmourná, smutná atmosféra, ale labutě hned vše prosvětlí. Jaro už klepe na dveře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta labuť je fakt hezká. Ale je jen jedna, tak snad si teď najde nějakého fešného labuťáka. (Nebo fešnou labuť, nevím co pod tím peřím skrývá) :-) )

      Vymazat