neděle 16. května 2021

Ruská nevěsta

Tento film jsem střelila od oka a kupodivu upoutal. Jen blbé, že jsem ho pouštěla někdy v noci. Proč se nepoučíš, sakryš. Taková trochu ujetost, pouštěv v noci Kruh, nebo Vetřelce, nebo Blair Witch. Ruská nevěsta přišla na řadu hlavně proto, abych si odsypala další otitulkovaný film.

O co jde? Nina je rozvedená  máma s děckem a její bývalý je psychopat, který ani po rozvodu nedospěje k slušnému chování a své bejvalce je schopný jednu ubalit při každém setkání. Nina už toho má dost a startuje seznamku. Kupodivu, nabídku jí dává starší ovdovělý muž, dokonce se slibným zázemím a postavením bývalého lékaře. Problém je, že Nina je z Ruska, Karl z USA. Ale Nina po poslední konfrontaci s ex manželem neváhá a balí kufry.

Sídlo jejího vyvoleného je celkem pompézní, žádný domek na předměstí, ale spíš něco jako minizámek i se služebnictvem. Nevrlý zahradník a šofér, plus služebná a kuchařka v jednom. Jejich podivně odtažité chování Karl vysvětluje těžkým předchozím životem a vzápětí se koná svatba téměř pohádková. Nina je sexy, její dcera Daša je obdivovaná od samého začátku a Karl se tváří jako spokojený muž. Leč nic není jednoduché, nároky Karla na Ninu ohledně intimního života jsou trochu podivné a Nina si začíná všímat, že je něco shnilého ve státě dánském. Přesto se příběh vine poklidným tempem, občasná nehoda je lehce vysvětlitelná, i smrt jejího strýce Jurije, který byl pozván na svatbu a chtěl být pro Ninu něco jako její zázemí. 

Ke konci se ukazuje docela zřetelně, že svatba nebyla náhodná, a že je ve hře víc než nějaká manželská neshoda. Nina i Daša se ocitají v nebezpečí a není nikdo, kdo by pomohl.

Až na kokain. Jeden by neřek, co takovej bílej prášek udělá se sice naštvanou, ale do té doby bezmocnou ženskou.

Spoilerovat nechci. Film má slušný rozběh, celkem dobře budované pozvolné napětí a na konci neočekávaně výbušné finále, v hlavní roli Nina.

Kdo má rád trochu napětí, doporučuji. Film je tak trochu thriller, tak trochu horror, se stopou duchařiny, ale myslím, že ta tam byla zbytečná, i bez ní by děj odsýpal docela slušně. 

Thriller / Horor
USA, 2019, 101 min

Scénář:Michael S. Ojeda

Kamera:Jim Orr


LIVINGDEAD 

Kdyby byl celý horror natočen v takovém tempu, jako byl konec, byl by to THE BEST HORROR STOLETÍ! 😍😍😍 

 

Asia_Power 

A přesně proto sem nikdy nebyla na seznamce. To bych taky mohla jednoho smutnýho dne cumlat scvrklýho slimáka 70ti letýho dědy a doufat, že můj ukázkovej blowjob mi zaručí hezký bydlení v zámečku. Mrdat to, radši budu na poli dál sázet rejži od rána do noci, než se takhle ponižovat. Naše hrdinka ale má mladou ratolest a psycho bejvalýho, takže to si člověk seznam priorit poskládá jinak a hulit starýho čůráka je ještě celkem přijatelná cena. Jenže ouvej !! Starej dědula má trochu jiný plány než si nechat kouřit a chudák Oksana nám zjistí, že vlastně je na druhé koleji a hlavní STAR má být její dcerka. Z čehož vyplyne ponaučení - Nikdy neser ruskou mámu, pyčo!! Oksana se z pasivní spermohltky změní na krvežíznivou kurvu z pekla, která udělá všechno proto, aby její dcerka byla v bezpečí a věřte mi, nasrat jí fakt není dobrej nápad. Když to tam začne kydlit, tak i Rambo by jí pochvalně poplácal po rameni a dědula spolu s ostatníma záhy zjistí, že se na tu seznamku měl vysrat taky.

 

Sfinkter 

Slušný revenge se sympatickou hlavní hrdinkou, kde v poslední třetině nestíháme sledovat dění na plátně. Vygradované, krvavé, držící se žánru - na nic víc si film nehraje a je to dobře. Takový méně kvalitní zrychlený Kill Bill. 
 

 

Malá upoutávka - trailer:

 


Zdá se, že malej solidní hororek je příjemné rozptýlení v současné situaci a vědomím, co se na nás valí. 

Ruská nevěsta dokáže překvapit i takového zkušeného praktika, jako je Karl. 

Aneb, nenaser mámu od děcka. 


 

7 komentářů:

  1. Podle názvu bych čekal romantiku, ale psychopat první partner a druhý ještě horší. Opravdový horor a ten druhý komentář taky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ten druhej komentář byl dost prošpikovanej. Ale naprosto odpovídající dojmům a drsně vtipným zhodnocením. - Původně jsem myslela, že půjde o nějaké komorní drama, ale film byl opravdu spíš horor.

      Vymazat
  2. Děkuji za další zajímavou recenzi. Film neznám, ale zaujalo mě to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi nebude pro každého, a rozhodně to není oddychovka, ale je to dobře natočený film, tak si myslím, že stojí za zmínku. Násilí v poslední třetině není bezúčelné, boj o dítě má smysl.

      Vymazat
  3. Podle názvu bych čekala naprosto něco jiného, ale zdání někdy klame. Film neznám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Objevila jsem jej hlavně kvůli systémovému prohledávání filmového archivu. Některé kousky opravdu příjemně překvapily. Tenhle byl dobrý, ale tak na jedno podívání.

      Vymazat
  4. Film zkouknu, nalákalas, i když titulky nemusím. Jdu do toho!

    OdpovědětVymazat