sobota 30. července 2011

Zmiňovat či nezmiňovat?

30.7.2011 (téma týdne)

Když už někdo něco vychvaluje, tak může říct, co.

Nevýslovně mě dokáže naštvat, když se v nějakém pořadu baví o šikovném řemeslníkovi, nebo si nějaká ženská vynachválí, že jí jakýsi XY kdesi báječně spravil oblíbenou kabelku, takže ji může nosit dalších stopadesát let.

Viděla jsem to několikrát, při různých debatách, v televizi, ale i v rádiu. A pokaždé jsem si říkala - byla by to reklama, kdyby zmínily jméno? Nebo nebyla-li by to reklama? Je to opravdu tak podstatné?
Ve svých článcích nebo komentářích občas pojmenuji nějaké výrobky, které mě nadchly, nebo s kterýma jsem spokojená. Podle některých je to možná reklama. Můj nedávný článek o remoskách - je to úvaha nad šikovným nástrojem? Nebo je to neplacená reklama?

A když se mi něco opravdu líbí, nesmím to nikde jmenovat? Protože se jedná o reklamu?
Připadá mi to docela hloupé.
I když chápu, že je rozdíl mezi blogem a veřejnými médii, jako jsou televize a rádio.

Přesto, vždycky mě popudí, když slyším třeba v rádiu, jak se baví o jakémsi báječném výrobku, který opravdu funguje (!!!) - a vzápětí dodají: ale nesmíme výrobce jmenovat.
A to se jich vždycky ptám (i když mi je jasné, že mě neslyší) - tak proč o tom vůbec mluvíte?

Je mi jasné, že mě neslyší, a je taky jasné, že mi neodpoví. A ve stejném duchu povedou ještě mnoho debat. Asi vypnu rádio. Ale... když ono v tom rádiu jsou tolik zajímavé debaty, ve kterých se dozvím něco nového. Nebo zajímavým způsobem zpracují něco starého.

Nedělám jim teď náhodou reklamu?




Klipartíček stažen z netu, já takové neumím...

Žádné komentáře:

Okomentovat