středa 27. července 2011

Kuře po staročesku

27.7.2011 (receptury)

Protože je období letních jablek, upekla jsem kuře po staročesku.
A protože je jednoduché a chutné, dávám v plen všem ostatním receptík:

1 kuřátko mňamózní
3-4 jablíčka letní (jsou nejlepší, protože jsou sladkokyselá)
3-5 stroužků česneku
sůl a pepř

Kuřátko posolíme (rozkrájíme nebo necháme vcelku) a dáme péct s trochou másla a lehounce podlité. Nakrájíme jablíčka na kousky, stejně tak oloupaný česnek. Jablka s česnekem přidáme ke kuřátku asi po hodině pečení a pečeme další půl hodiny (nebo po půlhodině pečení a pečeme další půl hodiny, záleží jak výkonnou máte troubu).
Po vyndání z trouby se směs jablek s česnekem lehce rozmačká vidličkou a servíruje se s brambůrkami. Nebo s rýží.

Šik varianta - dejte kuře péct současně s bramborami. Postup s přidáním jablek a česneku je stejný.

Kuře se může také lehce opepřit.

Supertip - tento způsob se může použít i pro jiný druh libového masa - vepřové, krůtí. Rybu jsem nezkoušela...


Obrázky zapůjčené z netu, koláž pomocí Picasa.


Žádné komentáře:

Okomentovat