středa 8. května 2019

Dál, dál, dál 8,5,

Abych do léta nezamrzla u Velikonce, měla bych to změnit.

Nějak to s blogem poslední dobou nedávám, nemám kolem sebe zrovna dobrou auru. Ale snažím se s ní nějak vypořádat, jak se říká, když nemůžu některé věci změnit, mám se s tím smířit. To smiřování ale vážně není lehké.

Kolem vesměs nic nového, byla zima, je tu jaro, je tu pro změnu chladnější jaro a šeříky teprve kvetou, zatímco loni odkvétaly snad už v půli dubna.

Na Evě tečka cézet jsem viděla roztomilý červený smaltovaný hrnek s hubičkou, červený s bílými puntíky, abych podotkla a k tomu i červený hrnek s bílými puntíky. Pěkná sada na vaření kakaa nebo čokolády. A myslím,že se v brzku z Evy tečka cézet přestěhuje sem.

Ale dnes to nebude povídací pelmel, ale spíš fotkový. Pár jarních - a můžu být ráda, že u nás nesněžilo, někde sněžilo dost. Májovej deštíček je zdravej, ale májovej sníh, to už... méně.

Mám ráda dětské obrázky, ty z mateřinek i ty ze škol. Do rajhradské knihovny se už tak často nedostanu, takže jejich výstavy mi unikají, ale u autobusové zastávky je pár nástěnek a čas od času se mění obrázky mateřinek.

Zde ještě zimní téma. Vločky, čepice, holé stromy.



Březnový výcvak z oken autobusu.


Březnový výcvak na břehu řeky, po vystoupení z autobusu.


A březnový výcvak na řeku samotnou! z místa, kde byly předtím umístěny ty židle. Mimochodem, ještě jsem nedodala zbytek fotek, takže to příště napravím. Židlí tenkrát jako máku, fakt.


Zde opět motiv - přelom zimy, pomalý příchod jara. Děcka jsou fakt šikovný.


Když už ten blbej měsíc svítil jako by chtěl trhat rekordy, tak jsem se dokopala k tomu, vzít foťák a něco cvaknout.


Jak jsem ignorovala změť zvadlých a od loňska zamrzlých výhonků, manželé špačkovi - nebo drozdovi - nelenili a pronto si z nich spletli hnízdo. Ale jestli tam sedí ještě dnes, nevím, protože jsem je asi dvakrát nechtě vyplašila. Hnízdo jsem ale nechala, co kdyby.


A nedávný výšlap do zahradnické školy, kde jsem si chtěla koupit pár trvalek na záhony, ale protože nevím jak to tam funguje, a ve skleníku měli jen letničky do truhlíků, odnesla jsem si pár letniček do truhlíků a cestou dala pár fotek. Okolí školy. Někde jsou normální záhonky, někde úprava opravdu parková.
 





Makříčko na závěr.


Všem přeji pěkný májový den a vlastně pěkné májové dny vůbec.

Žádné komentáře:

Okomentovat