pondělí 14. května 2018

Neděle a ještě jednou neděle

Zdá se, že jsem ve fotografickém období (o upravovacích programech ani nemluvě, moje počítačová galerka upravených obrázků se utěšeně narůstá).

Takže zkusím přidat další fotografické naděleníčko. Jedno z minulé neděle, kdy jsem každodenně projížděla kolem krásného keře kaliny a neodolala s foťákem.
Fotečky jsem vybrala tématicky, fotila jsem totiž i další kytičky, stromy, keře.

Zde kalina, u jednoho starého domu (všimli jste si taky, že staré domy jsou mimořádně fotogenické? Sice jsou téměř neobyvatelné, ale na focení fantastické. U nových domů je to naopak - skvěle se v nich bydlí, ale na fotkách vypadají nudně a vyumělkovaně.)


Přidala jsem záběr na jednu starou studnu, která je ochuzena o vlastní pumpu. Ale studna jako taková je zachována, někdy si říkám, že je zázrak, že ji nezasypali, při dnešním trendu odstraňovat zeleň a nahrazovat ji betonem. Studna sice není zelená, a je vlastně z betonu, ale v tomhle případě nevadí.


A tady už detaily kaliny, v několika záběrech.



Druhá neděle, ta poslední, tedy včera, byla ve znamení sbírání bezinek. Tedy sbírání, to vypadá, jako bych orvala všechny keře v širém okolí a domů přivezla celou vlečku. Ne, bylo to jen na jednu tašku a doma na dva plechy. Suším na zimu, do čaje, a jestli bude dobrá konstelace hvězd, ještě zkusím další tašku na bezinkový sirup.

Zde jeden solitér s malým doprovodem.


Šípková růže, růže šípková. V několika variacích. Bezinkový detail tentokrát vynechán...




Vlastně jsem si vybavila, že jsem nikdy nesbírala šípky. Že bych to letos zkusila?
A co vy? Sbíráte také květy do čajů? Hluchavky, šípky, bez, nebo lipový květ?

Znáte bezinkový sirup?
Chutná vám?

A zkoušeli jste někdy vyrobit vlastní sirup?
A povedlo se?

Spousta otázek, odpovědi nechám na vás. Přeji hezký květnový den, a aby už konečně trochu zapršelo...


Žádné komentáře:

Okomentovat