čtvrtek 26. dubna 2018

Šeříkové opojení

Kvetou a voní fantasticky. Chtěla bych mít šeříkový parfém, bohužel něco takového na trhu chybí. Šeřík a angrešt, oblíbený parfém čarodějky Yennefer ze Zaklínače. Kdoví, jakou by měl vůni?

A tak chodím každý den kolem nich, rostou a kvetou kousek od autobusové zastávky. Na té nové, kterou nám mají stavět, už vonět nebudou, tam bude maximálně nějaká kosodřevina, s nenáročnou údržbou.

A doufám, že je v rámci obnovy chodníků všechny nevykácí. Vůbec mám dojem, že poslední dobou se ničí všechno, co kvete a roste. Trávníky se sečou pořád dokola, ještě nestačí pořádně povyrůst. Luční a travní kytičky, takové ty plevelnaté a pestré na oko, už nejsou skoro vidět. Včely dostávají pořádně zabrat, protože jedno, co jim jednou zůstane, bude asi ta zatracená řepka.

Ale zpátky k šeříkům.
Jsou to vlastně májové kytky, známé ze starých válečných filmů nebo fotek, šeříkovými kytkami se mávalo na osvoboditele. Ale od té doby už uběhlo spoustu let, dost drsně se změnilo klima a díky téměř letním hicům nám kvetou šeříky o dobré dva týdny dříve.

Včera jsem vytáhla foťák a střihla pár fotek právě těch, které kvetou u zastávky.







Za zatáčkou naproti místní škole jsem udělala dalších pár záběrů. Jedna stará stodola, docela fotogenická.









Každý rok je to stejné a pokaždé jiné.
Také rádi fotíte stejná místa a připadá vám, že je to jiné než loni?
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat