sobota 28. srpna 2021

Mírumilovně, romanticky, dramaticky, etc, etc.

Jak jsem procházela archivem - který už je poměrně pestrý - některé fotky si vyloženě koledovaly o pojmenování nebo přiblížení určité náladě. Takže jsem jich pár vybrala...

Mírumilovně 

(Tenkrát letělo vzduchem několik balonů a povedlo se mi zachytit aspoň jeden.)

 

Romanticky

(Foceny růže u rybníka, jeden z několika záběrů)


Dramaticky

(Ten den bylo nevlídno a pohled evokoval román Na větrné hůrce)


Tajemně

(Foceno po ránu před mou prodejničkou, to světlo mi připomínalo lucernu v Narnii)

 
 Rozverně

(Pikantnější by byl zdvižený prostředníček :D )


 Hororově

(Foceno od mé prodejničky, odkud byl dobrý výhled na strom plně obsazeny těmito vránami. Nebo havrany. Nebo co to je za ptactvo.)

 

Zapomenutě

(Jeden zapomenutý domek v Brně na Francouzské ulici - skrz zaprášené okno jsem zachytila řidítka kola.)


Vzpomínkově

(Jeden z posledních stánků PNS v Modřicích. Dnes už definitivně zrušen)

Streetartově

(Brno Josefská - nikdy mě nenapadlo se podívat výš než na výšku očí, až s foťákem čumím pánubohu do oken - nebo aspoň na různé budovy. Ti mravenci jsou tam asi dlouho, ale až s foťákem jsem si jich všimla.)

Oblačně

 (Brno-Přízřenice, cestou do Futura. Líbil se mi ten kontrast sytě modré oblohy, bílých oblaků a zeleně.)

Podomácky

(Světelné zátiší s kočinkou, andílkem a mamkou)

Odrazově

(To bylo myslím v roce 2016, setkání v Brně s Mniškou a náhodně vyfocený ten slavný orlojový falus. Až při tom focení jsem si všimla zajímavého lehce zkresleného odrazu.)

Kulinářsky

(Fotka z někdejší kulinářské soutěže na blogu. Zajímavé pokusy.)

Totalitně

(Detail u Tesca. V době kdy jsem byla na pracáku a cítila se docela na dně, tahle fotka byla téměř symbolická. Zadrátovaná.)

Zrcadlově

(Foceno v Rajhradicích u splavu, oblíbené místo pro focení.)

Roztančeně

(Jedny zachycené místní hody, ten den bylo mimořádně hezky, vzhledem k tomu, že zde bývají hody kolem začátku listopadu)

 Exoticky

(Oleandr jedné paní bydlící o pár domků dál. Měla nádherné kytky a krásně rozkvetlou zahrádku. Zahrádka už je dnes zabetonovaná a před domem místo kytky stojí autobusová zastávka.)

Modelově

(Výklad jedné galanterie v Rajhradě. Píšu jedné, protože jsou tam dvě... )

Rukodělně

(Tato fotka z výstavky v Rajhradě, na které byla i Kerria, kterou jsem tímto mohla poznat i osobně. Krásné kousky tam měly, ty šikovné holky.)

Nebezpečně

(Splav v Rajhradicích - fotka bude asi z roku 2009 nebo 2010 - maximální rozvodnění, jinak je řeka pod splavem asi dva metry níž.)

Rozevlátě

(Jeden z mých rukodělných výrobků, bledě modrý šál)

Uhrančivě

(Neskutečný západ slunce, ale myslím že tak oranžový jako zde na fotce nebyl)

Magicky

(Zkrátka měsíc v úplňku. Dnes nevím jestli to bylo foceno večer nebo brzy ráno, při cestě do práce či z práce.)


Minulý týden jsem snesla z podkroví pár starých dětských knih a dnes v nich nostalgicky listovala. U dvou žasnu, jak jsme ji dokázali zničit - jedna počmáraná, potrhaná a z hlediska originality knihy je to vážně škoda, druhá začmáraná zakroužkovanými písmeny (asi jsme hledali měké i nebo co v tom bylo za záhadu, pitomci navíc pastelkami, které nejdou vygumovat.) - Vzhledem k tomu, že ty knihy nejspíš jednou skončí na smeťáku, by mě to mrzet nemuselo. Ale trochu mě to mrzí. Foto dám možná v příštím dílku pod názvem - jak jsme prznili literatůru. :D


11 komentářů:

  1. Krásný výběr fotek i ta pojmenování se mi moc líbí. Je to takové hořkosladké ohlédnutí. Vše se mění, něco pomaleji něco rychleji. Nejvíc se mi líbí ten strom plný vran nebo havranů, to je opravdu úžasná fotka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začala jsem to dávat na facebooku a pak si řekla, že by to chtělo nějakou řadu, ucelený systém a vytvořila toto. Navíc jsem dala šancím pár starým fotkám, aby se oprášily a trochu předvedly - zaslouží si být vidět. Navíc jsem si fakt trochu zavzpomínala, protože každá fotka měla trochu svůj příběh. Třeba ta romantická - to jsem schválně jela v pět ráno do práce, protože jsem zapomnělä zakrýt v lednici minichlebíčky a nechtěla jsem, aby oschly. Naštěstí byly ještě dobrý, cestou zpátky jsem šla pěšky a fotila, a protože zrovna svítalo, tak to byla zajímavá procházka. Větrná hůrka - to zas bylo na jednom pracovním obědě, přičemž do té práce jsem nakonec nenastoupila. A havrani - to mi zase evokuje román Ptáci, však to znáš... ještě jsem měla jednu sérii to jsme jeli z práce autem a spousta havranů nebo co to bylo, všude kolem, bylo to až strašidelné, na stromech, ve vzduchu, různě posedaní a chodící na poli, na plotech... Drsný.

      Vymazat
  2. Těch strašidelných snímků máš tu víc, třeba i tajemný. A jít na ulici Francouzskou také chtělo odvahu (nebo alespoň dřív to tak bylo).

    Přesně jak říkáš, člověk nezvedne hlavu a nevidí, oč přichází jen trochu výš nad úrovní očí. Streetartová fotka z Josefské je pro mě velké překvapení, při první příležitosti se tam podívám s hlavou otočenou nahoru :).

    OdpovědětVymazat
  3. Na tu Francouzskou jsem tenkrát šla z praktických důvodů, reklamovala jsem konvici a oni tam měli reklamní místo... Ale nedobrou pověst má, stejně jako Bratislavská, po téhle ulici když jsem šla, taky jsem se necítila zrovna nejlíp, i když byl realtivní klid a nic se nekonalo.
    Na té Josefské opravdu mrkni. Pochoduje tam celá řada. a nikdy bych si toho nevšimla, kdybych nehledala s foťákem nějaký zajímavý úhel pohledu, jak ofotit střechy nebo podkrovní okna či různá zdobení a věžičky.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta první fotka je taková kouzelná :) A houf ptáků na stromě vyloženě nahání hrůzu, fakt jak záběr z nějakého hororu :D Nám tu takhle na podzim taky občas sedávají vedle domu na stromě a šíří se kolem nich taková divná atmosféra :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ta první na mě působí opravdu mírumilovně. Ptáci vypadali pro změnu zase hrozivě, i v reálu.

      Vymazat
  5. Je to zajímavý výběr i forma, docela mě to zaujalo.
    Dnes ti přeji k jmeninám a těším se na další fotky. Už asi budou podzimnější, je na to čas. Možná ráda uplatníš další fotky. U nás jsou teď taky hejna vran, mají šedé náprsenky, když pochodují za traktorem při polní práci ☺

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji, Kitty! Jsem ráda, že ses tu objevila. Určitě budou další fotky a doufám že se ti daří dobře.

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkná směsice! Ale rukavice, ta je top! :D

    OdpovědětVymazat
  8. To jsou nádherné fotky, moc se mi líbí všechny, ale vede zrcadlení, to je super.

    OdpovědětVymazat