pondělí 9. ledna 2017

Novoroční procházka

Děkuji všem za milé pozdravy a vánoční přání!

Také děkuji všem za novoroční pozdravy a přání do nového roku.
Letos, vlastně loni, jsem nedala ani péefko - neměla jsem inspiraci a byla kapánek vyšťavená.
Zuřivý předvánoční úklid - i když to nebyl úklid, páč jsem měla pocit, že byl pořád binec, leč byl to umytej a odprášenej binec, takže tolerovanej binec.

Kapřík vysmažen do zlatova, bramborový salát eňo ňuňo, jen jsem do něj zapomněla přidat hrášek.
Polévka čočková voňavá a chutná, jen jsem do ní zapomněla dát brambory. Úžasný
Obojí hnedle dodatečně napraveno.

Dárečky vánoční spíše praktického charakteru, ale jsem maximálně spokojena, protože příbytek už řval o nějaké malé úpravy.

Co říkáte na nejnovější vánoční pohádky? První dvě byly pro mě totální fiasko, ta třetí, nosatá, mi připadala kapku klasičtější. Ovšem Slíbená princezna byl mazec, na fejsu ji rozebrali do posledního kulometu. (Kupodivu bráchovi se líbila, byl z ní docela odvázanej, prý konečně pořádná drsňácká pohádka, žádné ulízané Troškoviny ). Asi ji ze studijních důvodů zkusím shlédnout celou, páč na Boží hod jsem ji po půl hodině přepla.

Vánoce i Silvestr s Novým rokem proběhly tak nějak nesvátečně, jednak počasí nebylo nic moc - i když oproti minulým letům byl pokrok v tom, že teploty se pohybovaly pod nulou a ne naopak - a taky bohužel většina svátků padla na víkend, čímž se staly téměř nesvátečními.
Jenže, kdo chtěl, svátkoval!

Nový rok nám nadělil nečekanou mrazivou nadílku. Počítám, že tahle krystalická nádhera byla po celé republice, neb se všude vyrojilo neuvěřitelné množství fotek se stejnou tématikou - zamrzlé stromy, zamrzlé keře, zamrzlé vody a krajiny.

A i když se mi nechtělo do té zimy, dokopala jsem se k malé novoroční vycházce a cvakala jak divá. Protože, kolikrát se takovýto den podaří? Jen škoda, že v našich končinách nesvítilo sluníčko na zimně modré obloze, ale mlžila těžká inverze.
Ale což, i mlha má své kouzlo.

Fotek jsem nacvakala spoustu, některé jsem nechala v původním stavu, to jsou ty nejšedivější. Některé jsem přiostřila a některé mírně hrátkově upravila.

Vítám vás dodatečně v novoroční procházce!























































Po návratu vyběhl ven i náš prďuch, tedy sir Velvet. Trochu si zastudil tlapky, ale to mu až tak nevadilo, flákal by se po venku s chutí ještě notnou chvilku, leč byl potupně odnesen.
Jo, tuhle fotku mám momentálně jako tapetu. Docela dobrá Úžasný



Děkuji za přízeň i za trpělivost, novoroční procházka mi zabrala hodinu a půl, ač k neuvěření, a zpracování fotek s převodem do menšího formátu a mírné úpravy, zabraly skoro týden.

I když jsem část fotek vypreparovala a odňala, i tak je jich dost, ale nakonec jsem se rozhodla pro uvedení do jednoho článku a nekouskování do více.
Nakonec, ta procházka byla taky jedna.


Žádné komentáře:

Okomentovat