pátek 16. dubna 2021

Překročit všechna pravidla

 K nedávno uvedenému filmu bych chtěla přidat nový tip, tentokrát z jiného soudku.

Na rozdíl od poměrně závažného tématu, tento se vyznačuje lehkostí. Vlastně mě zaujal už o prvních okamžiků. Představte si dvojici, on a ona - a pes. Její pes. Pes běhá po domě, chce ven. Ona spí. On spí. Pes má přece dvířka! A tak se pes opře do dvířek, první půlka těla venku, zbytek uvnitř, a protože je to pes, tak to pustí.

A pak se ten pes usměje. Fakt!

Od toho momentu jsem filmu dala šanci a nelitovala. 

O co jde? 

Quinsy pracuje v redakci. Má snoubenku a mají vyhlásit zasnoubení. 

V den zasnoubení chytne výpověď v práci a dostane kopačky od své snoubenky, chvíli předtím, než vyhlásí zásnuby, ve chvíli, kdy jsou už pozvaní a shromáždění jejich kamarádi a známí. Snoubenka to celé dorazí oznámením, že odlétá do Paříže - s jejich svědkem.

Quinsy ve svém žalu napíše snoubence několik dopisů. Ale zjistí, že postupem psaní vytvoří vlastně manuál, jak dát co nejrychleji padáka. Manuálu se chopí jeho kamarád Evan, který si tento návod sám vyzkouší u své nové známosti, neb si není jistý, jestli ve vztahu pokračovat nebo ne.

Návod funguje! A je tu tip na vydání knihy - a z knihy se navíc stává trhák. Quinsy je sice odkopnutý, ale  úspěšný a jeho nový nakladatel s ním má báječné plány.

Ale všechno by bylo příliš jednoduché. Evan má novou přítelkyni, krásnou dlouhovlasou  Nicky, u které ale završuje tříměsíční známost a tak je potřeba ji rozseknout. Problém je, že si není jistý, jestli se chce rozejít, a tak vydává na výzvědy Quinsyho, aby si jeho dlouhovlasou známost omrkl a řekl mu svůj názor.

Netuší, že dlouhovlasá známosti si během dne udělá radikální sestřih vlasů ve stylu jedné známé topmodelky. A tak zatímco Quinsy vyhlíží atraktivní dlouhovlásku, zaujme ho atraktivní krátkovláska. A protože ta si mezitím vyslechne Quinsyho mobilní hovor s Evanem a dá si dohromady 2+2, zaflirtuje s Quinsym, ovšem pod jiným jménem. - Mary.

Rozjede se nám tu pikantní zápletka se záměnami, do hry se zapojuje šéf Qunsyho, který se chce rozejít se svou dravou snoubenkou, které odtikávají hodiny a která tudíž zatne spár a rozejít se v žádném případě nemíní.

Nechci spoilerovat. Nechci příliš podrobně rozepisovat celý děj. Vlastně jsem u sledování tohoto filmu měla podobný pocit, jako při sledování známého Někdo to rád horké. Samozřejmě, nechci srovnávat, ty dva filmy jsou na odlišné úrovni - ale bavila jsem se dost obstojně. 

Mám pocit, že v poslední době najít film, který má vtip, švih, dobrý spád - a je prost fekálního humoru, je téměř zázrak. Tento film všechno spojuje, je crazy, je pikantní, lehce ujetý a vtipný. Navíc musím ocenit dobrý střih.


Anotace: Začínajícího spisovatele Quincy Watsona (Foxx) opustí snoubenka a jeho nenapadne nic jiného než napsat o tom knihu. Ta se rázem stane bestsellerem a Quincy začne rozdávat rady i svému synovci Evanovi (Chestnut), hlavně na téma, jak vyhrát bitvu s druhým pohlavím. Když se ale Evanova krásná přítelkyně Nikki (Union) dozví o jejich záměrech, pořádně zamíchá kartami. Sexy komedie o rozcházení a porušování pravidel!

Jeden malý trailer (tak trochu pro představu, je v originále)


 

Pro zajímavost pár komentářů - různorodých. Ten první nejvíc vystuhuje můj pocit po zkouknutí filmu.

 Deimos

**** TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +chytrý scénář, Mopsík si to užívá -Jeniffer Esposito je celkem mrcha, nepřál jsem jí to/// "Tý joo, to je dobrý, to chci vidět ještě jednou" Říkal jsem si po skončení filmu. Je to úžasnej film, který je velice zábavný. Má příjemné herce a dokonalou zápletku. Provedení je nevíc bez chybyčky. A tak jak se karty rozdají, následně se s nimi zamýchá, tak je radost se dívat na to jak to dopadne. Scéna kdy se všech šest postav sejde na párty a přitom jedna nevý o druhá a druhá zase vý o té třetí. No zřejmě jedna z nejdokonalejších a nejzábavnějších scén které jsem letos viděl. Celou dobu jsem se příjemně smál. Film nemá žádná nudná nebo zbytečná místa. Má příjemný hudební doprovod a vůbec je to dokonalý film k tomu pustit si ho spřáteli, neuvěřitelně se pobavíte./// Celkem 81%///

 Indiana

** Čekal jsem od toho teda více, hlavně proto, že v tom hraje Jamie Foxx. Ten mě sice nezklamal, předvádí solidní komediální výkon a velmi mě pobavil i permanentně chlastající mini čokl, ale jinak se objedná o ten typ černošské komedie, kde hrajou asi tak možná maximálně dva nebo tři běloši a to já zase nemusim.
Faye

*** „Začalo to jako dopis, ale vyklubal se z toho manuál. Manuál na rozchod s partnerem na základě psychologie a výzkumu o propouštění.“ Pro ty, kdo návod nevlastní jedna užitečná rada: Pokud se chcete s někým rozejít. Udělejte to vždy u toho druhého v bytě, protože můžete kdykoliv odejít. Z většiny dalších míst vás může následovat a opravdu velmi těžko se odchází z vlastního bytu. Příjemná komedie o rozchodech, záměnách a nedorozuměních ve které má nepřehlédnutelnou roli požitkářský mops, užívající si svého báječného psího života.

 

Poznámka na závěr - neřeším zde gender, pohlaví, ani nic jiného. Film je prostě dobrej, herci dobří, zápletka dobrá a čokl taky dobrej.  Na ČSFD sice trhnul spíš průměr, ale sama bych mu nadělila takových 70%. (Někdo to rád horké bych nadělila 100% - jen pro představu). - Pokud byste film chtěli shlédnout, dá se najít na Uložto - i s vloženými titulky.





8 komentářů:

  1. Děkuji za další prima recenzi na film. 👍👍 Občas je takový oddechový film tím nejlepším relaxem.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  2. Na hodnocení ČSFD zásadně nekoukám, už se mi dost často stalo, že film byl boží, ale podle gurmánů z oněch stránek to byl odpad. Raději se dívám na hodnocení uživatelů Google, které mi vyplivne vyhledávač hned po zadání názvu filmu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodnocením Čsfd se řídím jen v případě, když to sedí s mým vlastním :D Viděla jsem pár filmů, které vychvalovali a mně se nelíbily, a naopak, něco strhali a ono to sice nebylo špičkový, ale dost dobrý.

      Vymazat
  3. Komedii bez fekálního humoru mám nejradši - respektive jenom ji.
    A taky nejsem úplně příznivcem hodnocení na ČSFD. Jo, u těch špatných filmů se to možná dá použít, ale znám spoustu dobrých filmů nebo třeba pohádek, které dostaly negativní hodnocení jen proto, že se třeba nelíbily publiku, pro které ani nebyly určené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak a k tomu ještě přihoďme skupinu, která si film ani nepustí a hodnotí ho podle anotace.
      Tahle komedie byla opravdu vydařená, trochu crazy, a myslím že opravdu na dobré úrovni.

      Vymazat
  4. Ty máš neuvěřitelný přehled ve filmové produkci, manuál na vztahy mně v životě chyběl, ale i tak to nebyla žádná tragédie :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu je to daný tím, že jsem si začala hodně pouštět filmy. Zprvu to bylo ze snahy přehlušit bolest a bolestivé vize před očima, a pak to přešlo v něco jako - snad bych to mohla nazvat projekt, nebo výzkum, prostě brala jsem jednu skupinu filmů a postupně od roku 2015 do 2000. Ze seznamu na čsfd, co šlo stáhnout, to jsem stáhla a díky tomu přišla na dost opravdu zajímavých filmečků, nebo pohodových, nebo zábavných. Ale zaujala mě dost zahraniční produkce, české filmy z posledních let jsem téměř vyloučila, nevím proč, nemůžu je ani vidět.

      Vymazat