středa 14. dubna 2021

Za sklem

Byla jsem tudlevá vyzvedávat dva balíčky ze Zásilkovny a cestou k Sedláčkům (potraviny) jsem minula místní galanterku a upoutaly mě obrázky. Kupa obrázků, všelijak nainstalovaných.

Malý výstavka obrázků, s názvem - Svět za sklem.

Kresleno prvňáčky až třeťáky, něco asi temperkama, jiné pastelkama. 

Některé obrázky jsou méně zřetelné, omluvte nižší kvalitu - jsou foceny za sklem. Navíc starým Benqem.
























 Fotečky jsou různorodé. Některé vykazují trochu pocit opuštěnosti, jiné zase pohodu. 

Každopádně je to malá výpověď o dnešní době.

 


10 komentářů:

  1. Je mi všech dětí, které tráví čas v karanténě či na distanční výuce líto. Chybí jim všem sociální kontakty. Vidím to na svých vnoučatech. Nejmladší Bětka chodí od pondělí do školy, je prvňáček. Ze všech čtyř chodila do školy v tomto školním roce nejdéle. Ale i tak jí toho mnoho chybí. Všem třem předchozím vnoučatům jsem dala pod stromek knihu a všechny tři si jí během vánoc přečetla. Bětka za mnou přišla s knížkou a řekla mi, že ještě nezná všechna písmenka. Bylo mi do breku.
    Příští týden půjde do školy Jiřík. A kdy půjdou kukačky, to je ve hvězdách.
    Výstavka malých žáčků je dojemná. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se dělá s dětmi, je do nebe volající. Je mi z toho načisto nanic.... Vídáme poslední dobou venku děti, víc než kdy předtím. Jestli má tahle doba vůbec nějaké pozitivum, tak je to fakt, že děcka už mají tak plný zuby sedět doma na zadku, že je to už samotné táhne ven.

      Vymazat
    2. P.S. Bětuška se určitě písmenka doučí a pak všechno dožene!

      Vymazat
  2. Milé zpestření posmutnělé výlohy u ještě smutnějšího zavřeného obchůdku. U nás jsme měli podobnou výstavu, jen byly obrázky zafoliované a pověšené podél celého plotu školy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mohlo být taky pěkné. U školy jsem viděla podobně vystavené výkresy, ale to bylo na téma zvířátek. A bylo to někdy předloni, plus mínus. - škoda že jsi nenafotila ty vaše. Ale člověk sebou furt foťák netahá...

      Vymazat
  3. Já mám v rámci celorepublikové fotovýzvy Výstava Za sklem pro změnu ve Třebové fotky. Koukej kolem sebe, určo v Brně na tu výzvu a fotky taky někde narazíš. (tedy ne moje, ale jiných fotografů)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusím se podívat, zkusím zagůglit, dík za tip!

      Vymazat
  4. Některé obrázky jsou na úrovni obrazů slavných malířů, např. Henriho Matisse. Líbí se mně třetí shora.

    OdpovědětVymazat
  5. Za sklem a za sklem, dvojitě. :) Ono hodně záleží, z jaké rodiny a z jakého obecně prostředí to které dítě pochází. Třeba naše Bety má k dispozici zahradu, občas chodí na hřiště, rozhodně není nějak zavřená doma. Jen se jí stýská po spolužácích.

    OdpovědětVymazat
  6. Co všechno na svých cestách člověk neobjeví :-)
    Myslím, že dětem toho bude dost chybět.

    OdpovědětVymazat