sobota 31. října 2009

Rozbřesk

31.10.2009 (film)
Tohle téma pouze pro romantické duše.  Dávám sem, protože byla doba twajlajtu.

Bella definitivně unikla nebezpečí od mstivé Victorie, odmaturovala a čeká ji poslední událost - svatba.
Svatba Belly a Edwarda strhne celou rodinu do akčních příprav... zapojuje se nejen Alice, ale i Esme, Bellina matka Renee a Rosalie.
Jako zástupce indiánské strany přichází Seth, svatba samotná je dokonalá i přítomností všech, kteří mají Bellu a Edwarda rádi. Všech, tedy i Jacoba, který přichází na poslední chvíli, usmířit se a rozloučit s Bellou...

Po ideální svatbě následují ještě ideálnější líbánky - až se člověk ptá, jestli tato neuvěřitelná romantika bude pokračovat i nadále. Věřte, nebude. Po několika úžasných dnech, kdy novomanželé překonali počáteční ostych a obavy, náhle Bella zjistí, že otěhotněla. A že toto těhotenství probíhá poněkud jinak než u jejích vrstevnic. A že toto těhotenství hodlá Edward společně s Carlislem ukončit.

Jenže Bella, ve které se náhle probudí mateřské instinkty, se obrací o pomoc k nejméně oblíbenému členu Cullenovic rodiny - k Rosalii. Rosalie zasáhne a soudržnost rodiny se rozpadá na dva tábory... Bella se vrací do vily Cullenových a Carlisle jakožto doktor pro ni vybavuje pokoj s nejmodernějším lékařským zařízením. Bella totiž začíná projevovat příznaky vyčerpání a vyžaduje zvláštní péči.

Quielští vlci začínají mít podezření - náhlý návrat Belly a záhadné okolnosti jejího onemocnění je přivádí k domněnce, že Bella prochází přeměnou v upíra - a rodina Cullenových porušila dohodu. Sam svolává společenstvo a plánuje okamžitou odvetu - Jacobovi i Sethovi, kteří se vzpírají rozhodnutí a chtějí řešení smírnou cestou, dává jako alfa příkaz k boji . Jacob je nucen poslechnout - ale po chvíli vnitřního boje se náhle vzepře a odmítne poslušnost. Prohlásí se za skutečného alfu - titul mu totiž po rodové linii náleží - a opouští smečku. Cílem jeho cesty je zjistit, co se vlastně u Cullenů děje...

Proti svému očekávání nenajde Bellu - netvora, ale Bellu, dosud člověka - a velmi nemocnou. Fáma nelhala. Bella chřadne, dítě vysává všechnu její sílu a energii, je příliš silné. Jacob vidí Edwarda - zoufalého a v jeho beznaději poznává, jak je situace vážná. Edward je schopný všeho, je ochotný podstoupit všechno, jen aby Bella přežila a žila. Jediný, kdo klade odpor jeho snahám o nápravu, je samotná Bella, s pomocí Rosalie.

Jacob zjistí, že je k Belle přitahován záhadnou silou, přestože je znechucen jejím těhotenstvím a hlavně jejím postojem, nedokáže ji opustit. Při jednom z rozhovorů s Carlislem ho mimoděk napadne spásná myšlenka, díky které Bella může přežít.

Mezitím se k Jacobovi nečekaně připojují dva členové smečky - Seth, který má Cullenovy prostě rád a jeho sestra Leah, pro kterou je odchod od Sama vnitřní vysvobození. Jacob je zprvu odmítá, nechce se stát vůdcem smečky, ale potom jejich pomoc přijímá...

Cullenovi využívají chvíle klidu, aby se vydali na lov a doplnili zásoby... v domě zůstává Edward, Rosalie, Alice a Jacob, když náhle dojde k nehodě a Bella se musí během několika vteřin rozhodovat mezi životem a narozením dítěte... volí to druhé. Během drastického porodu Bella umírá a Edward zasahuje se svým upířím jedem... nastává doba proměny. Dítě žije a z Belly se stane upír.








Žádné komentáře:

Okomentovat