sobota 15. srpna 2015

Uf. Uff. Puf.

Sotva dýchám, sotva funím. Mozek se mi vaří a mám dojem, že mi z kůže i z uší stoupá pára.

To, co vyppiju, se stačí odpařit, ani na záchod nemusím. (Podle všeho tento problém má víc lidí, jak jsem zjistila). O tom, jaký je mi horko, snad nemá ani cenu psát, protože si myslím, že takové vedro je snad každému, s výjimkou lidí se syndromem Sahary. (Tím myslím teplomilce, kteří se nejraději rochní v dobře rozpáleném písku).

Africká horka by vůbec mohla souviset s momentálním jevem, ale ani na to už nemám sílu pomyslet. Teď bych tady ráda švihla jednoho smajlíka, ale ani na smajlíky už nemám sílu.

Idylka - zmrzlina na sto způsobů - se taky nekoná, protože díky nedávno prodělanému zánětu plic (který ani nevím, jestli je už vyléčen) si netroufám zmrzlinu sníst. A jak bych ráda.
Jenže, tohle jsem udělala před třemi týdny a byl mazec. Takže, letos se musím překonat a spokojit s melouny a okurkama. Ze kterých mě bolí zuby. Z bláta do louže?

Kupodivu, co mi teď chutná, je rozpustný kafe s mlékem. Mám šílenou chuť na špagety a těstoviny vůbec. Nelákají mě brambory. Nepeču. Nechodím k vodě, doma si polívám hlavu sprchou (dnes dvakrát) a vyštrachala jsem i otočný větrák. Úleva jen zdánlivá.

Myslím, že rady, jak vydržet v horku, si letos nechám pro sebe. Každý asi máme nějakou metodu, jak přežít (ti šťastnější mají doma i v práci klimatizaci - nejsem příznivcem klimatizace, ale mít ji, tak ji zapnu. Aspoň na hodinu.
V Itálii a Řecku a letněji položených státech zavedli rozumnou věc - polední siesty. To v Česku nehrozí, tady se pofrčí pracovně, i když bude venku čtyřicet.

Jsem ve stavu téměř nehybném, spím (asi dospávám ty minulé časové skluzy) a pokud nečtu a neplantám se na počítači, koukám na další sérii - tentokrát Fringe, který je dramatický tak, že zapomínám na okolí. Nejoblíbenější záběry jsou se zasněženým jezerem.

Sním o zmrzlině. Zmrzlina citronová a čokoládová a vanilková a malinová. Zmrzlina kokosová a tvarohová a straciatella a melounová. Zmrzlina hrušková, papájová nebo mangová. Zmrzlina s krémem a čokoládou a namíchaným ovocem. Zmrzlina bez oplatku nebo zmrzlina v rozpustné kávě.
Ach. Jo.

Dokončila jsem a sešila několik úpletů. Snad se mi podaří i nafotit. Paradoxně, na fler už je nestačím dát, než se k tomu dokopu, bude podzim. Ale to nevadí...

Včera mi přikvet email od kamarádky.
Ze života.

Dneska ráno přijel Z. skládat do skladu jeden řidič a toto z něj vypadlo :

" Já mám rád léto, mám rád i teplo, ale toto je už demoverze kremace"


A taky trocha letních fotek, i pro pobavení.

Hledá se jehla v kupce sena.


Jak zarazit sopku


Nový způsob ochlazení jídla


Plavky budoucnosti - možná plavky minulosti


Letní dovolená. Letos nestihnete, příští rok se podaří!


Aktuální vzkaz


Důsledky globálního oteplování. 2015 už ani není uvedeno...


I rosničky to už vzdaly.


Bez komentáře
  
 
 
Jak se vy perete s návalem horka?
Máte nějaké finty a zvyklosti?
Jak to zvládáte?
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat