pátek 17. října 2014

Adoptujte si svého zajatce!

Sice už staršího data, ale pořád dobrý...

Občan napsal do Bílého domu
Stěžoval si na zacházení, jehož se dostalo zajatci z afghánské války.
Následuje kopie odpovědi:

Bílý dům
1600 Pennsylvania Avenue
Washington, D.C.

Vážený stěžující si občane,

děkujeme Vám za nedávný dopis, v němž jste kritizoval zacházení se zajatci z Talibanu a Al-Kajdy, kteří jsou v současné době drženi v Guantanamo Bay na Kubě. Vláda bere tyto věci vážně a Váš názor zazněl zde ve Washingtonu zřetelně a nahlas. Jistě se rád dozvíte, že díky obavám občanů jako jste Vy, zřizujeme program přeškolení teroristů, který se bude jmenovat "Liberálové přebírají odpovědnost za zabijáky" (Liberals Accept Responsibility for Killers), zkráceně LARK. Na základě pravidel tohoto nového programu jsme se rozhodli umístit jednoho teroristu do Vaší osobní péče.

Vybrali jsme pro Vás zajatce, který k Vám má být dopraven příští pondělí.
Budete o Aliho Mohammeda Ahmeda bin Mahmuda pečovat dle standardu, které jste osobně písemně vyžadoval. Jednou týdne Vás budeme kontrolovat, abychom zajistili, že Vaše standardy péče o Ahmeda odpovídají těm, které jste tak přísně doporučoval ve svém dopise.

Ahmed je sice mimořádně násilnický sociopat, ale doufáme, že Vaše citlivost k - dle Vašeho popisu - problému jeho postojů mu pomůže překonat tuto povahovou vadu. Možná máte pravdu, když tyto problémy popisujete jako pouhé kulturní rozdíly.

Terorista, kterého tímto adoptujete, je výjimečně zdatný bojovník v boji muže proti muži, a dovede ukončit lidský život za použití tak jednoduchých prostředků jako je tužka nebo pilníček na nehty. Je též znalcem ve vyrábění řady výbušných zařízení z předmětů obvyklých pro chod domácnosti, takže možná uznáte za vhodné tyto předměty před ním skrývat, pakliže se ovšem neobáváte, že by ho toto jednání mohlo nějak urazit.

Ahmed si nebude přát jakkoliv komunikovat s Vaší paní nebo Vašimi dcerami, neboť považuje všechny ženy za formu majetku, který nedosáhl úrovně člověka. Toto je pro něj obzvláště citlivá otázka. Je známo, že se projevuje násilnicky, když má kolem sebe ženy, které nedodržují způsob oblékání, jenž považuje za vhodný. Jsem si ale jist, že si po nějaké době Vaše paní a dcery zvyknou a naopak budou rády, že se těší anonymitě, kterou jim poskytuje burka. Připomeňte jim pouze, že to vše je součástí projevu úcty k jeho kultuře a náboženské víře.

Ještě jednou Vám děkujeme za Vaše psaní. Jsme opravdu vděční, když nás lidé jako Vy informují, jak máme dělat správně svoji práci. Dobře pečujte o Ahmeda a hodně štěstí.

Žádné komentáře:

Okomentovat