čtvrtek 11. února 2010

Tukožroutská polévka

11.2.2010 (receptury)

Tento jídelníček jsem objevila před několika lety v jednom časopisu. Jde o způsob, jak rychle zhubnout o několik kil v krátké době. Doporučovala se zejména pacientům, kteří měli zhubnout před operací. Předpokládaný úbytek po sedmi dnech je 5 až 9 kilo.
Tukožroutská polévka působí hlavně na odvodňování organismu a také čištění těla. Takže mimo hubnoucí efekt má i detoxikační účinky. Chci upozornit, že tuto dietku by neměli podstupovat lidé, kteří mají nějaké závažnější zdravotní problémy... leda po konzultaci s lékařem.
Pozn. - doporučuje se udělat jednu takovou 7.denní kúru a s další začít až po delší době!
Není vhodná k dlouhodobému užívání.
Pozn.2 - pokud si namícháte zeleninový salát, je dobré přidat aspoň trochu oleje, nejlépe olivového. Některé vitamíny se uvolňují do těla pouze s tukem.

*******************************************************************************

TUKOŽROUTSKÁ POLÉVKA

6 velkých cibulí, 4-5 rajčat, 2 velké zelené papriky, 1 svazek dužnaté celerové natě, 1 hlávka zelí, 1 bujón v kostce.
Můžete kořenit solí, pepřem, kari, petrželkou.
Zeleninu nakrájejte na malé kousky a zalijte vodou, vařte 10 minut. Po 10 minutách dejte na sporo a mírně dovařte, až zelenina změkne. Tuto polévku můžete jíst, kdykoliv pocítíte hlad. Snězte co snesete, kdykoliv chcete. Pokud jdete do práce, polévku vezměte sebou v nějaké nádobce.
K polévce patří ještě jídelníček, který se snažte dodržovat. Polévku jezte každý den až do konce, pokud už vám po několika dnech přestane chutnat, dejte si aspoň jednu porci.
Doporučuje se také dostatečný pitný režim, který podporuje vyplavování škodlivin z těla.

1.den
Kromě polévky můžete jíst veškeré ovoce kromě banánů. Jezte pouze polévku a ovoce.

2.den
Kromě polévky jezte veškerou zeleninu bez omezení. Zeleninu jezte čerstvou nebo konzervovanou, bez přísad. Zkuste zejména zeleninu se zelenou natí. Ne fazole, hrách a kukuřici. K večeři si dejte velkou pečenou nebo vařenou bramboru s máslem. Ne ovoce!

3.den
Jezte polévku a jakékoliv ovoce a zeleninu podle libosti. Ne brambory ani žádnou jinou přílohu.

4.den
Kromě polévky jezte banány a sbírané mléko. Snězte alespoň 3 banány a zároveň vypijte vody, co nejvíc můžete. (Vodu ale pijte po skleničkách, ne naráz velké množství, abyste nezatěžovali ledviny). Banány a mléko jsou potřebné, aby tělo zahnalo touhu po cukrech.

5.den
Kromě polévky hovězí maso (20-30 dkg) - nejlépe vařené - a 5 až 6 čerstvých rajčat. Vypijte aspoň 6-8 sklenic vody, abyste odbourali kyselinu močovou. Musíte sníst alespoň 1 porci polévky, i kdyby se vám nechtělo.

6. den
Kromě polévky hovězí maso a zelenina. Masa 2-3 steaky (pečené bez tuku, jakékoliv libové maso). Zelenina bez omezení, hlavně se zelenou natí. Také alespoň 1 porci polévky!

7.den Rýže Natural, neslazený ovocný džus a zelenina. Bez omezení. Alespoň 1 porci polévky!

Po sedmi dnech tohoto jídelníčku můžete být o 5 až 9 kilogramů lehčí. Ale tento údaj berte s rezervou, každý reaguje jinak. Jde o to, že tělo se hodně odvodní. A tukožroutská polévka nejen přispěje k zeštíhlení, ale také k vyčištění těla od různých škodlivin.

Pít můžete neslazený čaj, kávu, vodu neperlivou a neslazený džus.

















Fotka z top receptů.

P.S. zkusila jsem, vydržela jsem a fakt jsem něco sundala. Cítila se líp i fyzicky. Myslím, že je to vlastně i něco jako detox.



1 komentář:

  1. Vím, že článek je staršího data, ale chystám se na svatbu a tohle se mi moc líbí! :D

    OdpovědětVymazat