pátek 2. září 2011

Můj soused zabiják

2.9.2011 (filmotéka)


Tento skvělý film jsem viděla poprvé ve Student Agency autobuse, když jsem jela do Prahy.

Dívala jsem se napřed nedůvěřivě a znuděně, ale po chvíli jsem se začínala dobře bavit...

Protože ten film nemá chybu.

Mladý zubař Nicholas Oseransky, přezdívaný Ozi, je frustrovaný svou ženou, fantastickou štěknou, a svou tchyní, druhou fantastickou štěknou. Ty dvě ho válcují každým dnem a přivádějí jej k šílenství. Svou frustraci vybíjí marným křikem a tlučením do volantu v autě, ve kterém každý den přejíždí do práce... kde ho čeká klidná zubní ordinace, vděční pacienti a nová krásná a sympatická asistentka.

Jednoho dne se v jeho sousedství objeví nový člověk - celkem příjemný a sympatický muž, ve kterém Oz rozpozná známého zabijáka Jimmyho Tudeskiho, zvaného Jimmy Tulipán. Jimmy Tulipán svědčil v procesu proti svému bossovi a odseděl si domluvených pět let. Jakmile se Oz o novém sousedu zmíní své ženě, ta ho okamžitě vyštve do Chicaga, aby vyhledal šéfa mafiánské rodiny a za tučnou odměnu práskne tajemství Jimmyho pobytu.

A zatímco nebohý Oz jede do Chicagského mafiánského doupěte, práskne Ozyho jeho vlastní manželka Jimmy Tudeskimu, s představou, že rozzuřený Jimmy zabije jejího manžela a ona sama shrábne tučnou pojistku.

Tak se rozjíždí příběh plný vtipných i vážných situací, ve kterém se objeví Jimmyho krásná manželka, mafiánský boss Janny Gogolak se svými přisluhovači, a ve kterém figuruje i Ozyho asistentka, ze které se vyklube zabijácká potvora, obdivující čistou práci Jimmyho Tulipána.
Svou roli hraje i jedna závěť s deseti miliony, kterou však lze obejít tak, aby celou částku získal jeden jediný člověk, a nikoliv lidé tři, jak bylo původně uvedeno v závěti.

Situace se komplikuje a intriky se vrší.
Jeden chce zabít druhého, druhý třetího a hysterická Ozyho manželka se za každou cenu snaží najmout každého, kdo by zabil jejího muže.

Tuto krimi komedii doporučuji každému, kdo se chce pobavit a moc u toho nepřemýšlet.

Moje osobní hodnocení: 75%

Trailer - zvuk pouze v originále:






Základní údaje převzaté od ČSFD:

Komedie / Krimi
USA / Kanada, 2000, 95 min
Režie: Jonathan Lynn


Žádné komentáře:

Okomentovat