pondělí 26. září 2011

Týdeníček 3

26.9.2011

Pouštím se do třetího týdne a nevím, co bude dál...

Pondělí - na páteční výzvu jsem dnes zajela na sociálku. Kvůli péči. Paní byla neobyčejně milá a ochotná. Pro nevěřící Tomáše opakuji, velice milá a ochotná a lidská. Úřednice, prosím. Znovu se mi potvrdilo, že vše je v lidech, ne v titulu. Slušný člověk je slušný člověk, i když je třeba právník. No, právník... to zrovna nevím, ale řekněme třeba úředník.
Tato paní je slušný člověk.

Využila jsem návštěvy miniměstečka k zakoupení sáčků do vysavače ETA. Sto třicet korun za sedm pytlíků! Tedy, údajně pět plus dva zdarma. Ale víme, jak to s tím "zdarma" je, všechno je zaplaceno... Nojo, ve vysavači už se krčí poslední sáček, dvakrát vysypávaný. Úsporné důvody. A rozhodla jsem se takto šetřit naše lesy i mou kapsu a aspoň jednou vysypat naplněný sáček.
Jsem škrťa.
Co nového? Kočky mi zase otevřely troubu. Ale tentokrát měly smůlu, kuře bylo uklizeno do ledničky. Tu zatím otvírat neumí...
Prší. Houby! Leje jak z konve!

Úterý - dnes u zubaře. Už potřetí a doufám že naposledy... při té příležitosti jsem vycvakala spoustu chodníkových fotek, viz minulý nebo předminulý článek. Spáchala jsem k nim též báseň, sice pochybné kvality, ale přesto posloužila svému účelu. Sklidila jsem i příznivé odezvy, za což děkuji všem, kteří mi tím udělali radost.

Středa - vyjížďka na zdravotní pojišťovnu. Nějaké řízení... nic moc. Pořídila jsem si nějaké umělé kytky domů i do provozovny, přikoupila jsem pár blbinek na příležitostný prodej. Krásné skleněné svícínky a taky nádherně malované metal obaly na květináče (vhodné i na aranžování umělých kvítek, jemný květinkový vzor.) Průvan do peněženky. Co průvan, spíš uragán.
Snad se zadaří... Nebo prodělám i vlastní gatě. (Zatím si nekoupil nikdo nic, ale některé věci mám oddělané, k použití na vánoční dárky. Vánoce sice slavit nebudu, ale dárky dát můžu.)
Dnes nádherné počasí. Kéž by to vyšlo až do listopadu.

Čtvrtek - už druhý den v potu tváře tvořím dárkové poukazy, neb před dvěma dny jeden z návštěvníků zhrdnul našemi salonními dárkovými poukazy (které se mi osobně taky ošklivily, ale já je nevyráběla) a z plánované koupě poukazu sešlo. Po krátké poradě mi holky (kolegyně) navrhly, ať zkusím nějaké vymyslet, že se složí na papír a tisk.
No, nejsem profesionálka, ale mám dojem, že cokoliv bude lepší než to, co se dosud prodávalo. Jde o to, aby to nebylo příliš drahé, takže žádný luxusní papír, ani barevné podklady. Nejsme na tom zas tolik dobře, abychom si nechávali tisknout luxusní dárkovky. Přesto si myslím, že si zaslouží aspoň tvrdý papír a trošku víc barevnosti než variace červená-černá. (Autorka poukazů se asi shlédla ve Stendhalovi.)

Pátek - ráno jsem se poblila. Sbírala jsem totiž rozplizlé od včerejška zasolené slimejše. Sliz a zblitky mě přivádí k blitkům. Fuj fuj, dosti o tom.
Zajela jsem ke kámošce, jestli by mi natiskla ty dárkovky, sice mám tiskárnu, ale došly náplně a na nové nemám. Natiskla, ale asi bude lepší, když zkusím prověřit nějaké tiskárny, ceny a tak...
Nebo si koupit novou tiskárnu, lepší, takovou tu s jednotlivýma náhradníma náplněma. Náplně v jednom zabalení jsou totiž velmi neproduktivní a prodělečné...
Achjo. Protože jsem nemohla vytisknout jednu sérii, nemohla jsem porovnat skutečné velikosti. A jeden druh poukazů nestojí za nic... jsou moc malé. Achjo. Jsem v depresi.
Takže jsem udělala jiný druh a otevřela stránku na hledání multifunkčních tiskáren. Zatím čtu zajímavý článek o testech...

Sobota - v potu tváře jsem odsavovala dveře. Přeloženo - umyla roztokem Sava a pošplíchala Savem proti plísním. Když už jsem byla v tom, vzala jsem i půdní schody. Smrdím Savem.
Vyhodila jsem brambory, protože byly nějak divně cítit. Vyhodila jsem Granko, protože bylo prošlé a vzhledově již nevábné. Přišla jsem na zdroj molů, kteří mě v posledních dnech a týdnech silně iritovali, protože přestože jsem je zabíjela na potkání, furt lítali. Moli jsou proto, aby otravovali.
Pokračování - nátěr dveří. Dřevěných, abych upřesnila, žádný plast. I když, plast bych nemusela natírat, žejo... Takže, napuštění Luxolem, třikrát vnější nátěr, dvakrát vnitřní nátěr. K tomu ty půdní schody. A k smradu od Sava se přidal smrad z nátěru... jsem zfetovaná a bolí mě hlava.
Nebo spíš jsem přiotrávená...

Neděle - vyřízená jak žádost. Takže pauzíruju... Vyzkoušela jsem nový recept na jogurtovou buchtu. Musela jsem ji péct skoro hodinu, protože byl asi slabý proud. (Normálně se má péct asi půl hodiny...)
Vytvořila jsem malý dárek pro Fendera. Měl totiž narozeniny...
Čtu román Klient, od Grishama.


Žádné komentáře:

Okomentovat