čtvrtek 21. března 2013

Bezmyšlenkovitý myšmaš

21.3.2013

Nesmrtelnost chrousta bych někdy zadupala do země, napadají mě samý kecy a připadám si jako v kleci. A teď jsem zaveršovala, ale můj mozek je mírně ochrnutý, nebo spíš pozastavený a omezuje se jen na základní činnost.

Nemalé radosti budou muset počkat, protože se mi kupí nemalé starosti. Tak třeba v práci úbytek klientely, někdo ze zdravotních důvodů, někdo se na to prostě vybod a peníze, co vydělám, vzápětí utratím při nákupu. Čím to, že i když si slibuju, že utratím do stovky, tak platím 150 korun a když si dám strop dvě stovky, tak platím přes tři sta.
A že bych valila dom plné nákupní koše, se mi nějak nezdá.
Všechno je brutálně zdraženo, všechno všecičko. I ten pitomý Mucosolvan stojí přes kilo. Taková malá zaprdnutá lahvička. Ano, vážení, nachlazení HCD (neboli horních cest dýchacích) se mi vrátilo s masivním útokem a já kašlu, div si průduchy nevykašlu. Přemýšlela jsem, proč to (první virózu jsem zcela nevyležela a jako každý v naší zemičce střediskové ji statečně přecházím), ale ono už se to trochu lepšilo a najednou tohle?

Přišla jsem na to.
Je to pomsta vrby za potupné ořezání.
Protože časově to odpovídá sobotě... a v sobotu byla pěkná kosa a notně pofukovalo.

A abychom se nenudili, tak nám hlásí další ochlazení a co víc, sněžení!
Já teda nevím, ale jsem v pokušení se zeptat - kdepak jsi byl, sněhu sněhatý, na vánoční svátky? To tě toužebně vyhlíželo víc než polovina národa a ty sis dával dovolenou. A teď budeš dohánět, co jsi zameškal?
Odpověď je mi jasná. Zasněží a roztaje.

Dost o počasí. Podařilo se mi sehnat v knihovně Hru o trůny, Bouře mečů. Ale protože mám jako obvykle štěstí, první dva díly byly půjčené, takže jsem si půjčila třetí díl. Výhodu mám v tom, že první dvě série jsem viděla zfilmované (určitě o nich napíšu), takže se kapku vyznám v ději a postavách. První díly si asi přečtu až na konec...

Hlásím též mírné zklamání. Vampíří diáře jdou mírným, ale trvalým sešupem dolů. Herci se snaží, což o to, ale děj už začíná být překomplikovaný, určité hlášky se opakují stále častěji a zjistila jsem, že se chvílemi snad i nudím a přála bych si, aby konečně našli ten lék, všichni ho vypili a stali se lidmi. A byli šťastni až do smrti.

Málo nastavovaných seriálů je opravdu dobrých. Výjimkou je snad MASH, který při svých 255 dílech neztratil úroveň ani v závěrečných. Moje milované seriály. (Nostalgický povzdech). Když jsem před lety konečně pořídila video, celá natěšená jsem nahrávala filmy pouze na SP rychlost (kvalita!) a nechápala jsem, jak někdo může natáčet seriály. Seriály? říkala jsem si, to je přece blbost...

A jak jsem skončila? Že mám natočeno několik kazet MASH, Báječná léta, Sex ve městě, Městečko Twin Peaks, Krok za krokem a Ally McBealová. Zapomněla jsem na něco? Možná... ještě Zapadákov, Carnivale. A Pravou krev...
Též v našich vodách zalovím. Bylo nás pět, Taková normální rodinka, Chalupáři a Slovácko sa súdi a nesúdi. Kdo by odolal...

Někdy je to fajn, pustit si tyhle kazety (dokud jede video). Dokonce je zajímavé porovnat, jak působí některé scénky dnes s tím, jak působily před lety. Pokud působí stejně, je to dobré!

Nakonec bych chtěla přidat kousek léta. Té zimy už mám vážně plný kecky.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto poupraveno v programu.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat