neděle 30. září 2012

Trocha volna, kytky a okna

30.9.2012

Občas kolem mě poletuje plno myšlenek, a mám rozjeto na několik dobrých článků. A než se dostanu k administrativě, skoro všechny ty báječné nápady jsou pryč.
Stejně jako dnešní volný den (píšu v pátek, státní svátek a tento článek bude s opožděným vydáním).

Pár docela zajímavých filmů v televizi, venku neuvěřitelně krásně (proč to takhle nemůže být do konce listopadu?)
Zveřejnila jsem první (a doufám, že ne poslední) PR článek a jsem zvědava na odezvu. Podle jakéhosi pravidla (a hlavně logiky) bych měla onen článek nechat pár dní na netu. To dá rozum...

Chytl mě rapl a umyla jsem okna.
Ostříhala kytky v květináči a zalila je. Beztak, chudinky, zmíraly žízní.
Vyprala pračku.
Vyluxovala.
Upekla kuře a brambory.
Okopčila jsem zahrádku a spáchala třešňové řezy.
S třešněmi a s kousky čokolády.
Zkusila jsem do ní zamíchat trochu kukuřičné mouky a místo oleje rozpustila kousek rostlinného másla. Myslím, že byla lepší než s olejem.

Zkrátka, jsem pilná prdelka.
Ale naštěstí takhle hyperaktivní nejsem pořád...

Dočítám Hunger games a je to vážně dobré.
Potěšil mě dnešní pamětnický Kristián. Ten film mě okouzluje čím dál víc.
A kroutím hlavou nad některými komentáři k seriálu Vampire diaries na ČSFD. Stupidita některých komentářů je opravdu neuvěřitelná.
Naprosto přestávám mít přehled o tom, co zrovna frčí v kinech. No, to by neměl být problém, stačí najít si program na netu. Kde jsou ty časy, co jsem pravidelně kupovala a studovala Cinemu a později Premiére?

Moje kino je teď televize, převážně HBO a Cinemax. Cinemax má občas příjemné překvápko, nedávno dávali Mazací hlavu a Twin Peaks od Lynche a několikrát opakovali Malý krámek hrůz, roztomilou hororovou komedii.
Na HBO jsem zase mohla zhlédnout Hru o trůny, báječný seriál, a taky seriál Mildred Piercová, příjemné překvápko. Mafie v Atlantic City je na můj vkus už příliš krvavá, i když připouštím, že ve skutečnosti to mohlo být ještě horší.

A co mi pekelně vadí, je zrušení Movie Library. Jo, vím, že je pár náhradních serverů, ale nedosahují takových kvalit, Movie Library byl vymakaný a dobře promyšlený rozcestník, na kterém jsem našla spoustu zajímavých kousků.

Připadá mi to podobné jako zrušení Picniku, což byl výborný online program na úpravy fotek a i když jsem objevila (bylo mi doporučeno) několik dalších skvělých, Picnik byl asi jeden z nejlepších.

Jistě. Co je dobré, to musí pryč.

A tak zbývá ještě podzimní téma, v mírných i nemírných úpravách...






P.S. jedna z mých zbývajících koček chytla myšku.
Během týdne už druhou! Ještěže je mám, jinak bych byla zamyšovaná...


P.P.S. - dodatek k PR článku.
Myslím, že jsem se ho zhostila celkem se ctí a napsala text tak dobře, jak jen umím.
Bylo i docela zajímavé sledovat reakce. Většina z vás mě podpořila, za což vám děkuji. Mám takový dojem, že nejvíc mě podpořili lidé, kteří chápou, jaké to je, prát se s každou korunou a přemýšlet, jak ven ze šlamastiky.
Někteří to nepochopili a jiní zase odsuzovali. Těmto lidem bych chtěla říct - klidně vyjádřete svůj názor, třeba odsuzující. Ale zkuste se i zamyslet, proč se tu tento článek objevil, asi to nebude jen pro nic za nic.
Článek byl schválen i ze strany inzerenta, takže byl příznivě přijat. A doufám, že bude další zájem z dalších stran... jestli budou zadání, články tohoto druhu se zde budou objevovat i nadále.
Možná s jiným tématem, to nezáleží na mně...

Všem vám přeji hezký podzimně sluníčkový den.

P.P.P.S - na téma článku se strhly později hony na čarodějnice. Takže, díky, byl to první a poslední článek tohoto druhu. Hlavně že ti, co nejvíc kritizovali, problémy s penězi neměli. 

Žádné komentáře:

Okomentovat