úterý 27. listopadu 2012

Blogové letadlo

27.12.2012

... aneb hra na otázky a odpovědi, taky povědomé pod názvem Dálkový výslech
Část už jste viděli v otázkách od Ježurky a dnes pokračuji projektem Blogové letadlo, do kterého mě přizvala Rosie.

Pokračuji Blogovým letadlem od Rosie.

V čem spočívá?


A. Naprásknout na sebe 11 věcí
B. odpovědět na 11 otázek, které mi položila Rosie
C. Napsat 11 otázek dalšímu blogerovi - blogerce a zatáhnout ho do hry... (Někdo do letadla přizve hned 11 blogerů, aby to bylo pěkně symetrické, já jich dala 13... Ale počet si může zvolit každý sám)



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A. - jedenáctkrát o mně

1. poznávací znamení - na první pohled nenápadná
2. nedovedu čelit životu. Žiju, překonávám nesnáze, ale bez nadšení a odvahy. Spíš proplouvám a kormidluju, jak se dá.
3. utíkám do fantazie, ale protože dovedu rozlišit fantazii od skutečnosti, tak ten útěk vlastně nepomáhá
4. ještě pořád mám smysl pro humor, i když ho ubývá.
5. ráda černou kávu tureckou, voňavou a nepřekapávanou, nejsem vegetariánka a často jím nezdravě. To jest maso, sladkosti a pochutiny, jako brambůrky nebo solené oříšky.
6. mám slabost pro zvířátka, větší než pro lidi. Nechápu, jak někdo může týrat zvířata a ještě víc nechápu lidi, kteří se o tom dozví a týrání zvířat neodsoudí, naopak je považují za nepodstatné.
7. jsem čtivá. V dětství mi říkali bible. Ve smyslu - ty zase biblíš?
8. nejsem temperamentní, společenská, ani pohotová. Nejchytřejší jsem jak po bitvě každý generál.
9. jsem zbabělá jak krysa, nedovedu se pohádat, ani v momentě, kdy mám pravdu. A když se pohádám v momentě, kdy mám pravdu, stejně se cítím mizerně.
10. mám ráda barvy, vůně a hudbu.
Barvy - všechny odstíny modře až tyrkysovou, taky červenou a světe zboř se, růžovou.
K barvě zelené - tak možná příjemně lahvovou, tmavou zeleň, nebo takovou tu žlutozelenou jedůvku. Žlutou kvůli dobré náladě a hnědou snad ani nemusím...
Vůně? Brčál, mandarinka, červený pomeranč, rybíz, vanilka jen lehce, růže, a hlavně - jasmín. Jasmín je naprosto úžasnej!
11. ještě pořád doufám
















1. Simpsonovi, nebo Futurama?
- Ani jedni mi moc k srdci nepřirostli. Ale pokud bych měla volit, tak Simpsonovy. Přece jen už jsem pěkných pár dílů viděla...

2. Narnie, nebo Pán Prstenů?
- Narnie je krásná, ale bližší je mi Pán prstenů. Narnie je kouzelná, svět Pána prstenů je trochu realističtější. I když imaginární. Narnie je dětská, Pán prstenů dospělejší.
Ale protože jsem nerozhodný človíček, beru oba!

3. Čteš raději napřed knížku, nebo se raději napřed podíváš na film, který byl podle ní natočený?
- Když to stihnu, raději si přečtu napřed knížku. Taky se může stát, že si přečtu knížku i po shlédnutí filmu, když to nestihnu dřív... Ale většinou je to v pořadí kniha - film.

4. Co děláš při reklamách v TV? Přepínáš, vypínáš zvuk, jdeš si pro něco na zub?
Celkem nic moc. Buď si odskočím pro něco na zub, nebo je přetrpím, občas na ně hledím jak hypnotizovaná a mám pocit, že si začnu popěvovat taky, ale pak se rychle proberu z tranzu, proliskám se a jdu si uvařit kafe, abych si pročistila hlavu.
Když mi už fakt lezou na nervy, tak přepnu kanál.

5. Kdybys nedělala/nestudovala, to co děláš/studuješ, co by to bylo jiného?
Knihovnickou školu a pracovala v knihovně.
Nebo bych chtěla prodávat sypané čaje a čokoládové bonbony a korálky a náramky.
Taky by se mi líbilo mít obchod Vše do kuchyně, od hrnců přes talířové soupravy, po různé drobné pomůcky a prkotiny do kuchyně. Taková všehochuť, včetně koření. Možná by nebyl od věci malý bufýtek se studenou kuchyní, aby se lidi mohli na ten výběr posilnit...

6. Hraješ na nějaký hudební nástroj? (Nervy rodičů, sourozenců a jiných členů rodiny se nepočítají  ). A pokud ne, chtěla bys to umět?
- Hrála jsem na kytaru. Spíš samouk, ale pár akordů jsem dokázala vyloudit a taky jsem se naučila i vybrnkávat. Jeden čas jsem uměla přeukrutnou spoustu písniček, teď se mi to už vykouřilo z hlavy. Ale kdybych sáhla do strun, ty akordy bych si hravě oživila. Jen by mě pekelně bolely prstíky, zatvrdlinky na bříškách prstů už jsou dávno pryč.

7. Co je Ti bližší, tvorba literární, hudební, nebo výtvarná?
- Tady nevím, jak se rozhodnout. Počítám, že je to myšleno, jestli raději píšu, hraju, zpívám nebo maluji. Asi bych zůstala u toho zpívání, ale to není tvorba, protože nevymýšlím melodie ani texty, spíš jen papouškuju to, co slyším. Ale zato s chutí. Ráda jsem jeden čas malovala, i když o kvalitě obrázků se nedá mluvit, spíš jsem malovala pro radost. Teď jsem dlouho na barvy nesáhla a baví mě upravovat obrazy a fotky v různých grafických editorech. Asi je to nejbližší výtvarné tvorbě, takže... ano, výtvarná tvorba.

8. Na jaké místo, nebo do jaké země by ses nejvíc chtěla podívat a proč?
Nelákají mě exotické krajiny, klidně bych se zaměřila na Evropu. Asi nejvíc by mě lákala Paříž a cesta po Francii. A taky Madrid... Možná ještě Island, to je taky zajímavá zemička. Kdybych se mohla teleportovat, ráda bych si prolezla New York, ale představa cestování mě naprosto odrazuje. New York je asi vyjímka, protože, jak jsem řekla, omezila bych se raději na Evropu. A klidně bych přidala Řecko, Rakousko a Portugalsko... A když už jsem se tak pěkně rozjela, přihodila bych do seznamu Anglii a Irsko.

9. Píšeš raději psace, nebo tiskace? Nebo počítačově?
- Docela ráda píšu počítačově, protože ovládám psaní všemi deseti a nedělá mi to problém. Navíc můžu často i zvolit písmo, vyhrát si s barvou i velikostí.
Ale abych nezakrněla, píšu normálně, píšu si do sešitku, něco jako deníček, ale není to klasický deník. A zjišťuju, jak příšerně hrabu!

10. Se kterou literární postavou by ses chtěla setkat a proč?
Asi by jich bylo několik. Tak třeba Eliška Rejčka. Zajímavá postava. Královna, která nebyla zrovna v přízni své královské rodiny a musela se postarat sama o sebe i o své dítě. I za cenu intrik. Ale to byla i skutečná postava, takže k těm fiktivním...
Tak třeba Geralt z Rivie, Zaklínač. Záhadná postava! Chtěla bych ho vidět při práci, pro kterou byl tak pracně připravován.
Carrii z knihy Carrie. Chtěla bych jí říct, že svět není tak zlej, její matka je naprostá kráva, kterou nemá brát vážně a z pitomých spolužaček ať si nic nedělá, protože je šikovná holka.
Básníka a estéta Petronia. Chtěla bych být pozvaná do jeho domu a na jeho hostinu, protože bych se určitě dobře bavila, nenudila bych se a ještě bych si pochutnala. Navíc by mě třeba inspiroval co do otázky vkusu.
Ale Petronius byl taky skutečná postava, takže zpátky k těm fiktivním...
Severuse Snapea. S radostí bych si vyslechla jeho přednášku o jedech a protijedech a poklábosila o starých dobrých časech, kdy coby děti jsme měli spoustu nadějí a plánů.
Brumbála, zajímalo by mě totiž, jakou podobu má jeho Patron.
A Jacoba Blakea, protože s ním může být sranda.
Thomase Lievena, protože je milovník života a gurmán. Ráda bych se nechala od něj pozvat na pozdní večeři, třeba i se zákuskem...
A Sherlocka Holmese, kterého bych s chutí pozorovala při práci.

11. A se kterou raději ne?
Jednoznačně ne s Voldemortem, protože je naprostý pako. Stejně tak se Štírem, protože je poněkud nelítostnej a morbidní. Taky bych nerada potkala Draculu, protože má poněkud zvrhlé chutě a neví, kdy přestat...
Určitě by se našli ještě další, jen si je teď nemůžu vybavit.















C. - 11 otázek pro dalšího blogera

1. Podařilo se ti splnit letošní novoroční předsevzetí? A jaké?
2. Máš nějakou fobii? Pokud ano, jakou?
3. Jmenuj své tři největší koníčky (pravdaže né ty čtyřnohé)
4. Zpíváš si sama (sám) pro sebe, jen tak z chuti si zazpívat?
5. Potkal tě někdy trapas, kterému se dnes směješ?
6. Zažil(a) jsi někdy opravdový strach?
7. Vzpomeneš si na okamžik, kdy jsi byl(a) nejšťastnější?
8. Jmenuj tři místa, kdes byl(a) na dovolené (prázdninách) a kde se ti nejvíc líbilo
9. Jmenuj tři místa, kdes byl(a) na dovolené (prázdninách), a kde jsi byl(a) otrávený(á), zklamaný(á) a naštvaný(á).
10. Lákají tě adrenalinové sporty? Pokud ano, které?
11. Jak by sis představoval(a) dům snů?


Pravidla: Napište jedenáct zajímavostí o své maličkosti, zodpovězte mých jedenáct otázek a vymyslete dalších jedenáct otázek pro blogaře, kterým letadlo pošlete
Upřesnění: otázky C si přeneste k sobě na blog a udělejte z nich sekci B. Další otázky C si už vymyslete sami.
Anebo ne...





Žádné komentáře:

Okomentovat