sobota 13. března 2010

Micka číslo dvě a operace v sobotní odpoledne

13.3.2010

Dnešní den nebudu moc rozpitvávat, je to spíš záznam do kalendáře... Další kastrace v naší kočičí rodině. Micinka proužkatá číslo dvě, zvaná jednoduše Čička (na rozdíl od micky číslo jedna, zvané Činda), měla dnes svůj den.

Na rozdíl od reklamních mladých mužů v županu, pokuřujících doutník a popíjejích Fernet Stock, vyjímečně hořký, vyjímečně dobrý, měla naše micka spíš ten hořký den...
Trauma z domácího věznění od včerejšího večera, kdy běhala po domě, mňoukala jak divá a nemohla pochopit, proč ji nechceme za svět pustit na dvůr, na svobodu - a ještě ji tejráme hlady...
Poslední hřebíček bylo to, že jsme ji narvali do jakési pochybné plastové klece s kovovou mřížkou místo dveří, šupsli do auta a jela chudera do neznáma... kde dostala od jakéhosi neznámého a pochybného individua (z jejího pohledu) dvě injekce a pak se probudila znovu doma a neví, čí je...

Myslím, že nejhorší má za sebou, proces zvedání se na nohy a vrávorání směrem zleva doprava a posun dopředu a následné blinkání... Sledovat ji bylo docela hrozné.
Teď spí a nabírá síly, doufám že zítra bude líp...


Konečně se mi podařilo zprovoznit baterky do digitálu, takže zde slíbené fotečky.
Operovaná micka je zcela obyčejná mourovatá všední kočka, jakých potkáte tucty... tato však umí panáčkovat, což jsem u žádné kočky neviděla.
Matýsek, kotě od této obyčejné panáčkující Čičky, pro změnu umí aportovat házené papírky.
Kde to vzali v genech, opravdu nevím...

Jedna dvojitá, Činda a Čička, obě prošly operací... (Ta co spí, je naše čerstvá pacientka. Obě jsou téměř stejné, mají jen několik odlišných znaků. Fakt je, že si je občas pletu...)


















Čička ležící, spící:


















Čička ležící a ošklivě se dívající... nemaje ráda blesk:
(foceno dnes ráno)

 


6 komentářů:

  1. Na to, jakým traumatem si prošla, vypadá ještě dobře.

    OdpovědětVymazat
  2. Držím moc palce.
    Mám tři, dva kluky a jednu holku a ta tu kastraci na rozdíl od pánů nesla fakt blbě.
    Vykusovala si stehy, musela chodit s tím kornoutem kolem krku, no kalamita.
    Posílám jedno veliké pohlazení kočičákům.

    OdpovědětVymazat
  3. Vendy, moc tě zdravím!
    Kéž se ti brzo povede popřesouvat blog! musí to být neskutečně mravenčí práce :)
    držím palce!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! byl to docela náročný proces, články už mám přemístěny všechny (i když některé jsem vypustila, to už byly fakt blbiny) a zveřejňuju je postupně, je i docela zajímavé se podívat do historie, co se tenkrát dělo.

      Vymazat
  4. Taky držím palce, aby byly v pořádku...

    Mimochodem, věděla jsi, že můžeš příspěvek publikovat i pod starým datem? V menu při editaci příspěvku se dá nastavit datum a čas publikace - a na rozdíl od blog.cz můžeš tady zvolit i staré datum. Já si tak před časem taky přenesla nějaké příspěvky z blogu na blogspot.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, tohle je starej záznam, ty micinky už jsou obě pryč... zveřejňuju to postupně, protožře se mi nepovedl přenést blog.
      Ale zaujala mě tvoje rada o změně data. Zkusím, jestli to půjde opravit i zpětně, přece jen by to vypadalo líp. Dík. Kdybych si nevěděla rady, napíšu ti.

      Vymazat