úterý 1. května 2012

Jdu, nevím kam, chci, nevím co

1.5.2012

A máme tu zase svátek (miluju svátky, hlavně proto, že je oficiální volno, a já se můžu flákat a mít pocit, že oprávněně).


A venku je vedro k zalknutí a já dřepím u počítače, místo abych chytala ultrafialové sluneční paprsky a klíšťata.
Ne, samozřejmě, nejsem proti sluníčku ani proti teplu, jen nevydržím na tom slunku moc dlouho.

Stejně mě akce míjí jak předloňské předsevzetí.
V sobotu bylo oficiální otevření naší cyklostezky. No, nebyla jsem tam. Proč? Chtěla jsem tam jít. Proč jsem nakonec nešla? Nevím.
Včera byla v dědině malá oslavička pálení čarodějnic. Nevím, jaké ohně kde hořely, ale pořádalo se to u místní hospody a bylo to spojené s opékáním a rožněním. Masa dobytčího, nikoliv lidského...
A zase jsem nešla, tentokrát z prozaických důvodů, protože mě třeštila hlava a chytaly mě zimomřivky, jednoduše, lezl na mě nějaký prevít. Naštěstí rozpustné Tři v jednom mě zachránilo.

Soptím, když slyším, že supermarkety mají otevřeno i ve svátek. Vážně by to měli zrušit. Proč by si prodavačky nemohly ve svátek nebo v neděli odpočinout? V Rakousku mají nedělní prodeje jednoduše zrušeny, markety jsou zavřené. Kdysi to tak bylo i u nás. Dnes? Obchoďáky nacpané k prasknutí.
K dovršení všeho včera volala švagrová, že brácha pojede dnes do Penny, jestli něco nechci.
Chtěla jsem, jasně, potřebuji mléka, octy a sýry plísňáky, které u nás koupím za dvojnásobnou cenu.
Takže, rozhořčení nerozhořčení, dnes, ve svátek, jsem si to kalila s bráchou a švagrovou do marketu. Nojo, tak to dopadá... Vize je jedna věc a realita druhá.

Blogu jsem dala nový kabátek a po stopadesátém zmizení mého blogu a objevení záhadného nápisu, který mi oznamoval, že se stala zřejmě někde chyba, jsem se namíchla a odinstalovala Firefox. I s potvrzením ztráty dat a záložek. (Ale předtím jsem si záložky překopírovala do Exploreru, jistota je jistota, a adresy emailů a hesla mám zapsané v sešitku).
Takže Firefox odinstalovaný a znovu nainstalovaný, novější verze.
A vida, na blog se dostanu a bez problémů!

Na šňůře schne vyprané prádlisko, kanár, tedy andulka, si spokojeně vykládá sám se sebou (stojí přitom u zrcátka a kouká na svůj obraz), dostal pampeliškové listí, nový zob a vodu na koupání, může být v pohodě. Micky se vyhřívají na sluníčku, před chvílí jsem dokoukala Sophiinu volbu a poobědvala báječné špagety se šunkou a česnekem. (Teď mě mrzí, že jsem v tom Penny lapla jen jeden balíček, stály kolem deseti korun a byly dobré, nerozvařily se!)

Měla bych jít okopávat zahrádku, ale na co se zmůžu, je pomyšlení na motyku. Při další představě, že v tom vedru budu mlátit do vysušené půdy, jdu do kolen.
Zasadila jsem majoránku (nikoliv mariánku) a tak ji musím dnes zase zalít. Jestli mi nezvadne.
Pořád mám rozečtený Zločin. Synoveček mi vrátil Děti z Bullerbynu, půjčil si Lovce mamutů a měl srandu z toho, jak je knížka malá a jetá. (Takzvané kapesní vydání, do kapsy, brožka.)

V neděli jsem viděla šílený film. Po životě, se to jmenovalo.
Asi na něj napíšu recenzi.
Zatím mi hlavou pochoduje rota nápadů, které přijdou, nakouknou, řeknou - jsme prima, ale mizíme! A já pak sedím a přemýšlím nad nesmrtelností chroustů, protože ti jediní mi zbyli.
Jdu tam, nevím kam, chci to, nevím co, a dostanu... to, o co nestojím.

Šeříkové pobláznění


Narciskový pozdrav


Andělé s vámi.

 7 lidí ohodnotilo tento článek.

Žádné komentáře:

Okomentovat