středa 6. června 2012

Vrchol.drzosti

6.6.2012

Vrchol drzosti je umístění konkurenční upoutávky - nové Tesco před starými Potravinami.



























Zítra vypuká veliký den D, otvírací, kde budou dávat i zdarma pohoštění.
Asi bude nátřesk.
Nevím, jestli zajdu odpoledne, nebo to raději nechám na příští týden...

Foceno den před otevřením. (Jen lehce zesvětleno a zastínováno).


















 








Ještě pár malých údajů - stavět se začalo kolem 9.února. (Letos!)
Stavěly se základy, budovala se kanalizace, přípojky, upravovala se zemina a mimo vlastní stavby se asfaltovalo nové parkoviště.
Jeli jak šroubci. A protože stavěli hned vedle místa, kde pracuji, tak jsme si užili stavebního ruchu, až to hezké nebylo.
I naši klienti si užili. Vibračních masáží (nic neslušného pod tím nehledejte, pod sbíječkami se třepotala i země) a parádních relaxů s pekelným rachotem. I kosmetiku měli drnčivou a kosmetička ani nemusela dělat masáže obličeje...

Otvírá se 7.června. Docela sebou hodili, hoši stavební!

Připsáno dnes:

Den otevření s veškerou pompou (přiměřenou), u vchodu prý dávali Tesco tašky (ale ne každému, kdo měl malý nákup, měl smůlu), na parkovišti byl jakýsi nafukovací domek-klouzačka pro děti, celý den tam řvala muzika a parkoviště bylo plné. Lidé se houfovali a chodili nakupovat do Tesca. Někteří nadšeni, jiní zklamaní, že proklamované slevy neměli. (Asi je stačili vyprodat, nebo to byla jen reklamní bublina).

Já šla dnes pro změnu k Sedláčkům - jednak se mi nechtělo prodírat "davem", jednak ze zvědavosti (jsem taky jen člověk). Nečekala jsem nic moc, ale takové prázdno mě ohromilo. Tam, kde jely dvě až tři pokladny, jela dnes jedna, v prodejně asi 3-5 lidí, poprvé jsem u pultu s masem a uzeninami nemusela stát frontu a nikomu se vyhýbat.
Ale myslím, že tenhle stav nepotrvá dlouho, lidi přejde první zvědavost a budou se vracet. Protože oba obchody stojí necelých 100 metrů od sebe, lidi budou využívat slev a nakupovat do obou, to si myslím a v tomto duchu mluvilo i několik dalších, se kterými jsem se o Tescu a starých Potravinách bavila...

Jinak, místní Tesco je menší, není tak rozlehlé jak klasické supermarkety. Přesto má (prý) pestřejší nabídku, tak uvidím. Taky se tam půjdu podívat, ale počkám, až davy opadnou...
A za sebe jsem docela ráda, protože místní obchod a obchůdek hřešili na to, že jsou jediné v místě. Sorry, ale máslo, které se prodává v marketu za 28, kupovat v místním obchodě za 36, Studentskou pečeť, která je kolem 30 korun, kupovat za 46, to mi připadá vážně přehnané.
Na druhou stranu, pečivo měli dražší mírně a uzeniny měli asi cenově srovnané (ony ty markety taky dnes nejsou nejlevnější!).
Docela mi vadilo, že v době sezóny melounů, kde v marketu stálo kilo 7,90, tyto melouny prodávali v městečku za 13,90 (pak zlevnili na 10,90).
U nás na dědině prodávali melouny dokonce za 17,90 i v době největších slev. (Cena za kilo).

To jen tak na okraj, prosím...

Žádné komentáře:

Okomentovat