pondělí 7. dubna 2014

Správci osudu

David Norris je mladý nadějný politik, který si získává stále větší přízeň lidí. Přesto jeho cesta je na hraně a výsledky voleb se mohou kdykoliv zvrtnout.

Na jednom ze svých "taženích" potkává náhodou dívku, do které se zčistajasna a bez varování zamiluje. Místo setkání? Zcela nepoeticky na pánských záchodcích. Inu, osud si někdy zahraje v kostky, a nestačí se divit, jaké číslo mu padne. Nebo je to jinak?

Existují totiž tajemní muži v kloboucích, muži v čepicích, muži v kšiltovkách, muži, kteří vlastní neobyčejnou knihu, plnou záhadných čar, křižovatek a odboček. A těmto mužům se jeví vztah Davida a Elis jako zcela nežádoucí pro vývoj další budoucnosti. Je třeba jejich dalším setkáním zamezit za každou cenu! Muži v kloboucích si vyhrnou rukávy a jdou na to.



 
David tedy poprvé ztrácí Elis, přesto na ni nedokáže zapomenout a díky nedbalosti jednomu z mužů v klobouku se s ní setká podruhé. Jejich vzájemná přitažlivost se časem nezmenšila ani o kousek, rozumí si spolu stejně dobře jako při prvním setkání, zdá se, že tito dva byli pro sebe stvoření.
Přesto, muži v kloboucích se nevzdávají. Příkaz shora!

Jenže David není jen šarmantní řečník, je i muž, který se umí rychle rozhodovat a dokáže určit své priority. Elis je pro něj číslo jedna a je ochotný kvůli ní změnit své politické plány. Další důvod, proč do vztahu zasáhnout!
Je skutečně všechno ztraceno a David s Elis musí jít od sebe? Nebo existuje aspoň malá šance na budoucnost?
Víte co, spoilerovat vám nebudu.


Co se mi líbilo: kombinace
osudové lásky, která v tomto příběhu vypadala ani ne tak dramaticky, jako lidsky, vytrvalost Davida, který se jen tak nevzdá a využije všech příležitostí, aby překonal překážky a láska Elis, která mu znovu a znovu uvěřila, i když v normální situaci by ho každá normální (i když neinformovaná) žena kopla do pozadí.
Jenže, informace v tomto případě jsou klíčové.

A pak, mám ráda Matta Damona a zatím mě snad v žádné roli nezklamal.
Jak utrousil jeden z pánů klobouku, s trochou nevíry a obdivu - ten hajzl.

Správci osudu - trailer





Romantický / Sci-Fi / Thriller / Akční
USA, 2011, 101 min
Režie:George Nolfi
Předloha:Philip Kindred Dick (kniha)
Scénář:George Nolfi
Kamera:John Toll

Obsah: Věříte na náhodu? Nebo na osud? A co když je to všechno úplně jinak? Co když naše kroky řídí někdo, kdo s námi má konkrétní plány? A co se stane, když mu je, byť nevědomky, překazíme? Ambiciózní thriller Správci osudu podle povídky Philipa K. Dicka naznačuje, že svět může být místem, kde pro náhodu není místo a s osudy lidí si pohrávají pánové v klobouku. Nadějného politika Davida Norrise (Matt Damon) potkáváme v den, který mu může změnit život. Kandidát do amerického Senátu se už za chvíli dozví výsledky voleb. První prognózy nejsou moc příznivé, a tak si odejde na pánské záchody pilovat "řeč poraženého finalisty". Na místě, kde by ženu čekal málokdo, narazí na krásnou Elise (Emily Blunt), dívku, s níž ho potká příslovečná láska na první pohled. Mohla by to být náplast na politický neúspěch, jenže David někde ztratil její telefonní číslo. Když už se vzdá naděje, že by ji mohl ještě někdy spatřit, narazí na ni náhodou v autobusu. Tuhle šanci už nepustí ani za nic. Tohle si myslí do chvíle, než potká Správce osudu. Tahle organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Tohle ale není otázka chtění. Správci osudu nalajnovali Davidův život a sebemenší odchylku jsou připraveni zlikvidovat v samém zárodku. Zamilovaný politik si ale nepřipouští, že jde jemu i jeho Elise o bytí a nebytí a že vlastnímu osudu ani jeho správcům se utéct nedá. Nebo jen hodně těžko.(oficiální text distributora)

Text o filmů autorský
Obrázky oskenované
Video z Youtube
Závěrečné informace z ČSFD

Film můžete nalézt ZDE.

Filmu bych dala zfleku i osmdesátku. Procentní.

Žádné komentáře:

Okomentovat