sobota 19. dubna 2014

Veselé Velikonoce

Velikonoce jsou za rohem, mám umytá okna do ulice (aspoň to jsem stihla), beránka péct nebudu, protože nemám formu a tvořit ho z poskládaných kousků se mi nechce. Protože jsem ve čtvrtek koupila plato vajíček, můžu se rozšoupnout a udělat klasický piškot, už mám na něj chuť a ještě dolaďuji, jakou formou ho udělám, jestli smíchaný s oříšky a rozinkami a čokoládou, nebo s citronovou kůrou, pokladený borůvkami a přelitý falešnou želatinou z jablečného sirupu, nebo potřený krémem z másla a pudingu, mňam.

Dnes jsem stihla ještě akorát okopat hrob, zemina kolem byla jako beton a drchnila jsem se s tím dobrou hodinu a půl. Autobus jsem stihla taktak, zjistila jsem, že nemůžu rychle jít. Proč? Protože mě bolel celej člověk, hrome. Moje mamka zvládala zahradu, pole, vařit, prát a já jsem po okopání jednoho hrobového okolí úplně vyřízená. No, možná se k tomu přidalo, že mi není dobře celkově, jsem nějaká nachlazená a už mě to drží třetí týden, skoro. Pitomej kašel a jak je vyčerpávající.

S potěšením sleduji pěknou účast při velikonočním soutěžení, zaznamenávám různé komentáře, i odezvy a chystám zpracování výsledků. V soutěži můžete ještě hlasovat do pondělí, během pondělí bude hlasování uzavřeno, sečteno a vyhlášen vítěz.

Díky čtečce si užívám Her o trůny a díky HBO si užívám čtvrté řady. Je to fakt dobrý a taky drsný.
Díky synovci si užívám Doctora Who, známého také jako Pán času.

Ještě by se mi líbilo, kdyby mi přišel domů úklidový servis, naprosto všechno vysmejčil, uvařil mi oběd a upekl moučník, donesl kávu až pod nos a pak se tiše zdekoval. Ale tolik štěstí mít nebudu, takže se zaměřím na jídla, se kterými se nebudu muset tolik crcat (už jsem vyndala kousek masa na čínu, rýže se uvaří hned, a polévka bude asi čočková, nejvíc práce s loupáním a krájením brambor.) No a taky samozřejmě ten piškot...

Přeji vám všem pěkné a pohodové velikonoční svátky, nebo zkrátka prodloužený víkend.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat