pátek 12. listopadu 2010

Téma týdne

12.11.2010 (téma týdne)

Téma týdne je jeden z nejlepších počinů Blogu.cz, i když s tím mnozí nesouhlasí, mnozí se ošklíbají a vyhlašují hrdě, že nejsou schopni tvořit na objednávku, že píší jen to, co je napadne, čím jsou inspirováni.
Ale, v podstatě všechny články jsou inspirované něčím. Někdo potká cestou do práce (do školy) blbce, který mu zkazí celý den. Někdo se rozejde se svou láskou, někdo potká novou. Někdo miluje barvy a vidí nádherný obraz v antikvě. Někdo získá krásnou knížku a chce se podělit. Všechno to jsou vlastně Témata. Jen jsou náhodná, nejsou zadávaná.

Témata týdne, vyhlašovaná Blogem, jsou zadávaná.
Mnozí to berou jako inspiraci nebo výzvu - přemýšlí, kudy chodí, usedají k počítači, nebo berou tužky a píšou si poznámky na nejbližší účtenku, která leží pohozena na stole. Píší úvahy, eseje, příhody, které se jim staly, své názory, přidávají obrazy nebo fotky. Píší básně nebo poetické texty.

Pak je tu skupinka, která výzvu chápe po svém. Zdá se mi, že snad nepochopili, že téma týdne je dobrovolné. Tito blogeři (blogerky) berou výzvu za svou jako povinnost, kterou jim Blog nadělil.

Své články začínají většinou slovy: Tak teda... téma týdne...Přátelé. (Poprvé, Hudba, Hallowen).
Otráveně. Co zas ten blog chce? Tak jo. Tak my to tomu Blogu napíšeme. Když to po nás ten Blog chce...

"Tak toto je další téma týdne... PŘÁTELÉ! Pro mě znamenají mí přátelé hodně... Kdo jiný by s námi přece vydržel, když máme blbou náladu, depku, nějaký problém... Někdo jich má hodně, ale falešných a někdo málo, ale opravdových... Já jich nemám moc a za nic bych je nevyměnila... "

Následuje skupinové foto blogerky a jejích kamarádek. (Abych nekřivdila, fotka nebyla špatná...)

"takže týdenní téma je :

Přátelé-

takže něco málo o tom napíšu,...!
(následuje článek, který není až tak nejhorší. Ale ten úvod....

"Tak aho ..jsem dlouho nepsala :-(tak jsem se rozhodla že napíšu článek
týdne.....takže každý asi myslí že je oblíbený když má moc přátel ,,ale jak
pozná že je to praví přítel ??!!"

"Tak téma týždňa je fantazy. To ma veľmi potešilo. Fantazy je podľa mňa tá najlepšia vec na svete."

"Rikam si ze kdyz uz je to tema FANTASY ze bych sme mohla hodit nakej fantasy art :)) doufam ze se bude líbit x) ale aj sem to nekreslila"

"Nebudu se nějak extra rozepisovat když dlouhé člůánky stejně nikdo nečte :DD Tak dodatečně píšu článek k tématu týdne.Tento týden je tématem "fantasy".Nevím co k tomu moc napsat ale alespoň krátce něco sepíšu."

"Máme tu článek týdne na super téma :D . Tak tady je. Podle mě (jsem asi magor) upíři existují."

"Nóó trochu se nudím tak sem se rozhodla že bych napsala něco k upírům :))"

"Upíři....Hmmm....tohle je dobré téma týdne x) Upíři jsou moje nejoblíbenější nadpřirozená bytost."

"Ahoj, hlásím se po dlouhé době s článkem :) Už celý týden, každou hodinu se snažím dokopat se k tomu, abych na tohle téma něco napsala."

"Další článek na téma týdne.. Nějak se denska nemůžu rozepsat, ale tak snad něco vyplodím :-"

(Tohle je dobrý)
"Ahoj :) Takže hudba..Já poslouchám spíše PoP ale někdy i něco jinýho..:) Nejraději poslouchám:Eminem,Rihanna,Justin Bieber,Lady Gaga,Adam Lambert,David Guetta,Katy Perry atd.. A co a koho posloucháte vy..? Napište do komentářů budu ráda.."

(Další perlička)
"Takže :-) PSALA JSEM UŽ ČLÁNEK NA TOTO TÉMA...BYL O TOM.. ŽE HUDBA POTŘEBUJE POŘÁDNÉHO CHLAPA... ABY SE BYLO NA CO KOUKAT :-D"

Tento se mi líbí - blogerka píše, jak ji myšlenky napadají.
"...Už mám poslední den, ale musím si pohnout, na tohle téma si mi strašně chce něco napsat :) Takže.. začneme,,... Upozorňuji, že v tomhle článku jde čistě o můj názor, o můj vkus. Takže pokud máme rozdílnej názor neříkám aby jste si to nechali pro sebe, ale kdyžtak se vyjádřete nějak slušně, děkuji :) Tak.. jak začít. Umm.."

"Achooj,rozhodla jsem se, že napíšu na náš blog něco na téma týdne což je hudba,hudba bez které nedovedu žít.Newím jak vy, ale já hudbu zbožňuju líp se u ní uklízí, spravný výběr umí udělat ze strašné párty skvělou a taky hudba skvěle uklidňuje.Toto téma mi příjde pro mně skvělé protože mně právě v hlavě běží co tady ještě napíšu a co vložím a taky bych tady mohla něco pasát celý den protože hudba je velkáá část mého života.Asi už vás nebaví číst to tak vám tady vložím nějáke životopisi..."

"Tématem týdne je hudba. :-) K tomu můžu napsat jen jediné - hudba je mé druhé já a bez ní se neobejdu. :-) Přikládám videoklip :-)"

"tak Co bych napsala kto mu to tématu strach je všude kolem nás lidi se bojí všeho možného napřklat tmy uzavřených mýtnostích nebo nějakého zvířete není člověk co by se bál někdo se bojí o sebe další o rodinu přítelé lidi se dost často bojí smrti ktára muže číhat kdekoli za rohem jak pro lidi tak i pro zvířata ."

"ahoj teme nedeje je prfektni je faj a bude hlevne hodne nedeje je to fajn ukazu vam fotku zapadu slunce:"

"TAKŽE JSEM SE ROZHODLA NAPSAT ČLÁNEK NA TÉMA TÝDNE...........TAKY TEDY NADĚJE"

Téma: Naděje
"elfove se poznaj tím že mají modre očiva blondate nebo hněde vlasy ja třeba jsem elf ale mate navíběr but vlkodlak, upír,elf,víla ........ kralovna elfu je galadryjel sídlící v lorii ,mnozí říkají že je to kouzelnice ale každy si muže myslet co chce elfové nemají radi trpaslíky"









Tak nevím. Jistě, nejsme Kingové, Remarqueové, Vančurové ani Čapkové, abychom spisovali romány a všichni byli géniové nabití původními myšlenkami, nevšedními úvahami nebo geniálními nápady.
Nejsme ani Picassové, ani Rembramtové, abychom malovali veledíla.
Nejsme ani Saudkové, ani jiní význační fotografové. Přesto píšeme, kreslíme a fotíme, jak umíme nejlíp.

Myslím, že tyto děti jsou přesvědčeny, že nutně MUSÍ vypotit aspoň náznak článku na téma. I kdyby to měla být jedna jediná věta. I kdyby to měl být výpis z Wikipedie.
Možná by mohl Blog naznačit, že Téma týdne je pouze inspirace. Ne povinnost.
I když povinností Blogu to není...

Žádné komentáře:

Okomentovat