pondělí 6. prosince 2010

Nedobrovolná černá hodinka - část první i část druhá

6.12.2010 a 8.12 2010 spojeno do jednoho článku

V posledních dnech máme nějaké maléry s proudem.

Už minulý týden nás někdo oblažil nečekaným výpadkem proudu. Nejlépe večer, po osmé hodině, kdy si nahrávám nějaký film a k tomu fárám na počítači (to fárání na počítači je výrok jedné holky na jednom fóru, kam jsem jeden čas chodila...)

Pro počítač je to masakr, ale zatím to přežívá s vypětím všech počítačových sil. Drobeček. Doufám, že si udrží v paměti to, co má, a že mi nezdebilní...
(Jako člověk rozumný bych měla udělat jedno - vytáhnout prázdné DVD a pro jistotu zazálohovat všechno, co jsem vytvořila poslední dobou. Jako člověk nerozumný to nechám na zítřek, protože zítra je taky den...)

Proflákala jsem několik hodin za svitu svíček čajových (zásoby už docházejí, musím zítra doplnit), poslouchala MP3 (skvělý vynález! Lze pustit bez zapojení do sítě!) a mezitím zkusila vyfotit večerní iluminaci. Neboli, hořící svíčky.

Ale nevím proč, pořád se mi na fotkách ukazoval takový podivný ohnivý pruh. Nebo proužek?
Že by nějaký rozzlobený ohnivý duch?
Nebo odraz blesku?
Nebo neurotický třes rukou?

Docela ráda bych slyšela váš názor. Určitě se najdou lidičkové, kteří se vyznají ve focení. Jak je možné, že ty čmoudíky - světelné provázky - vznikly?

Tady jsem zkoušela fotit odraz svíček v zrcadle...























 
 
 
 
 
Další pokusy, opět se světelnými efekty



























 

























Tato fotka je sice mírně mázlá, a celkově trochu nakřivo, ale světýlko je bez čmoudíku.
Nechápu.




























2.část

Že se s námi EONi hrají na schovávanou, jsem naťukla už minule.
I když, tentokrát jsou v tom možná opravdu nevinně.
Možná je slabý nějaký ten jistič.
Velejistič.
Protože když vyletí proud, zhasne půlka dědiny...

Minulý týden nás vypnutí proudu zaskočilo třikrát - vždy večer po osmé nebo po deváté hodině. Než to nahodili, trvalo to asi dvě hodiny (minulý týden zrovna útočily dost silné mrazy, litovala jsem lidi, kteří byli odkázaní na elektrická topidla).

Přes víkend klídek a tabáček, v pondělí se dějiny opakovaly.
Zrovna v momentě, když jsem psala komentář Nadě v Deníku české babičky. Komentář ztracen a počítač utrpěl další elektrický šok.
Aby toho nebylo málo, zopáklo se to v úterý dopoledne. (Jak se dá v tomhle pracovat? Nemůžu fárat na počítači večer a dokonce ani druhý den dopoledne... nespravedlnost.)

Ale abych nenudila - z minulého týdne jsem pořídila ještě několik foteček světelné iluminace, tyto fotky jsou bez doprovodných efektů, ale myslím, že atmosféra se zachytila dobře...

Lepší je zapálit alespoň malou svíčku, než proklínat tmu.
Konfucius




Žádné komentáře:

Okomentovat