středa 1. prosince 2010

Poznali gurmánští experti pravdu?

1.12.2010

V předchozím článku jsem naťukla jeden dobrý nápad paní Silvie z Ostravy (osobní sympatie i antipatie teď dávám stranou).
Silvie z Ostravy se rozhodla nandat to svým spolustolovníkům a rádobykritikům a taky všeumětelům, odborníkům a expertům přes kuchařské umění, jinak Broukům Pytlíkům, kteří všude byli, všechno ochutnali a všechno dobře znají.

Její meníčko, stručně:
Předložila svým hostům polévku ze sáčku (Slepičí vývar), kterou doplnila vlastním drobením a kořenovou zeleninou.
Jako druhý chod jim naservírovala guláš dvou barev (guláš asi z pěti konzerv), který ještě dochutila a ke kterému přidala domácí houskový knedlík (vlastní výroba).
Jako zákusek pak podala jakýsi čokoládový řez zdobený šlehačkou a ovocem.

A jak to dopadlo?

Poznali houby!

U polévky si pomlaskávali a libovali, jak je chutně uvařená. Trochu kritizovali drobení, že je tuhé. (Kritika od paní s brýlemi, která se předtím přehrabovala v jejím oblečení).
Divné jim bylo, že chybí maso z oné slepice, ale paní hostitelka jim vysvětlila, že maso dala pejskům.

U guláše neměli skoro žádné výtky - námitka byla vznesena opět tou černovlasou paní s brýlemi, které se nelíbilo, že v guláši nachází tlusté maso.
Paní Silvie se přes to přenesla tvrzením, že recept má od své maďarské babičky.

Třetí chod chválili též, jen se znovu objevila mírná kritika, že šlehačka byla ze spraye a taky že plátek pomeranče nebyl rozpůlen...

Silvie udělala chybu, že se k tomuto "vtípku" přiznala. Na důkaz přinesla prázdné sáčky od polévek a prázdné konzervy od guláše. Myslím, že s tím měla klidně počkat po závěrečném hodnocení, protože měla dost dobře našlápnuto na pěkný počet bodů.

A přestože ji černovlasá paní s brýlemi hodnotila pouhými čtyřmi body (asi nemohla překousnout ty konzervy), tak pánové to celkem přijali a nejférověji se projevila paní Hanka, která celou záležitost brala s humorem a protože jí opravdu chutnalo, ocenila ji nejvyšším počtem bodů.


A jak jste si tipli vy?
Na výsledcích ankety je vidět, že převážná většina se trefila a vybrala správně...

Poznali soutěžící, že Silvie vaří z polotovarů?

Ano5.9% (1)
Ne76.5% (13)
Někteří na to přišli...17.6% (3)

Žádné komentáře:

Okomentovat