neděle 1. ledna 2012

Novoroční kvintet pro vás otázky - i odpovědi

1.1.2012

Asi vás zarazí dnešní název - není tu žádné péefko, žádné velké rozmáchlé přání do nového roku...

Ani hudební produkce!

Pro dnešní den jsem nachystala něco jiného - malé zamyšlení nad loňským rokem. Vánoce utekly jako horský potok, pár mžiků a je tu nový rok. Ale starý, ať byl jakýkoliv, stojí za chvilkové zastavení.

Proto jsem nachystala několik otázek, otázeček... vlastně jich je pět. Proto kvintet.

První dvě otázky se budou týkat vánočních pořadů. Přece jen, pro mnohé jsou vánoce ve znamení pohádek.
A další otázky... můžou být z vánočního období, ale klidně i z celého roku.
Komentáře budou tentokrát moderovány, nechám pro vaše odpovědi asi dva dny a odhalení přijde ve středu.

I když jsem na začátku tvrdila, že žádná hudební produkce nebude, pro trochu nálady, jsem přidala jedno velmi pěkné video.

Alphaville - Return To Paradise






Otázky pro vás. Jestli budou odpovědi jednoslovné nebo vícevěté, nechám na fantazii každého z vás...

1.Jaké tři pohádky se vám nejvíc líbily? (Můžete uvést i proč zrovna tyto - jsou spojeny s nějakou pěknou vzpomínkou? Nebo vás prostě oslovily - napětím, výpravou, humorem?)

2. Jaké tři filmy z vánočního vysílání se vám nejvíc zamlouvaly? (I zde se můžete rozepsat, proč zrovna tyto filmy...)

3. Jaké tři nejhezčí zážitky se vám vybaví za loňský rok? (cestování, setkání s někým nečekaným, poznání nových lidí)

3. Vzpomínáte si aspoň na tři věci, které vám v loňském roce udělaly obrovskou radost? (Trochu to souvisí s předešlou otázkou, odpověď může být i stejná)

4. Podařilo se vám aspoň na třikrát udělat někomu radost? Prozradíte, jak?

Těším se na vaše odpovědi!
Pokračování - vaše odpovědi:


Vaše odpovědi se mi moc líbily. Asi tak nějak jsem si představovala, že se rozepíšete - vybavíte si vlastní vzpomínky a najdete jen to, co vás těšilo.
Reklama

Filmy a pohádky, které máte rádi, o něčem svědčí - máte rádi pohodu. Vybíráte si příjemné věci, které dokážou potěšit a odlehčit v denních starostech. Vlastně po troše romantiky a dobrých koncích v koutku duše toužíme.
A zbylé otázky a odpovědi?
Chtěla jsem, abyste si zavzpomínali a zjistili, že v tom šíleném světě se dějí i hezké věci. Že jste měli možnost se jich účastnit. Darovat někomu radost a sami být obdarováni. Ať setkáním s příjemnými lidmi, zážitkem z cest, něčím, co se událo v rodině, dárečkem, o kterém jste trochu snili a svůj sen díky tomu proměnili. Chtěla jsem, abyste měli pocit, že svět je vlastně hezký a lidé v něm také.
Není to žádná soutěž, takže nejsou hodnoceny nejlepší výsledky... Každý z vás ohodnotil sám sobě svůj vkus, své zážitky i svůj minulý rok! A někteří z vás se rozepsali vskutku parádně.

Při pročítání komentářů si můžete pustit písničku...

Mike Oldfield - MAN IN THE RAIN





Vaše odpovědi:

La fille Ash:
1. Já nedám dopustit na Anděla páně. Potom ani Z pekla štěstí není špatné, a potom samozřejmě klasika. Princezna se zlatou hvězdou na čele. Řád myšího kožíšku je nepřekonatelný ;-)
2. Filmy? Těch bylo mnoho. No, dobrá. Nesmím opomenout Prázdniny v Římě. Ani Dům u jezera nebyl špatný a nakonec Božský Bruce.
3. Nejhezčí zážitky? Aj... složité. Ale dobrá. Výlet do Drážďan; závěrečné vystoupení tanečního oddělení ZUŠ, kam chodím a nakonec a nakonec show Apassionata, kterou jsem mohla vidět naživo.
4. Vše kolem blogu (narozeniny, noví návštěvníci...); potom dva Ježíškovské dárky (šest balení belgických pralinek a lístek na Apassionatu) a... nu, ono toho bylo více. Ale o tom nemá moc cenu psát... ;-)
5. Podařilo. Ale souvisí to s poslední větou ve čtvrté otázce... takže bych o tom nerada psala. Je to příběh, ještě neskončený, s nejistým koncem a tak si ho zatím nechám pro sebe! ;-)

Lucie:
1.Princezna se zlatou hvězdou na čele,Tři oříšky pro Popelku a Pyšná princezna.Mám ráda klasiku,od malička je ráda sleduji.
2.Nejvíce filmů mě zamlouvaly s Tomášem Holým,pak S tebou mě baví svět a nakonec rodinnou komedii Princezna ledu-dívala se celá moje rodina.
3.Moje nejhezčí zážitky byly např.Když náš pes rozbaloval dárky:D Zážitky z nemocnice(PRAXE)-stacionář s malými dětmi a nakonec s mým přítelem-je s ním sranda.
4.Souvísí to s čislem 3=)
5.Pomohla jsem kamarádce přemluvit její rodiče,aby ji koupili štěně,nebylo to snadné,ale přemluvila je...díky mému psovi.Radím spolužačce při písemkách a radost dělám i mé rodině,že se dobře učím :D

Berry:
Nádherná hudba, překrásná.
1. Tajemství staré bambitky - dokonalé ztvárnění Ostravského studia nynější politické situace, narážky, nádherné písničky a krásný herec Tomáš Klus, který vlastně ani nehrál, ale mihl se tak, jak se míhá normálně. Micimutr - krásný pohled na důl Amerika, který jsem takto přesně viděla o prázdninách, ale v dešti a mlze. Příjemní herci (pořád jsem přemýšlela, odkud prince a princeznu znám, až mi došlo že z filmu Lidice) a prostředí. Zkrátka příjemná nová pohádka, u které mi přišlo, že ty české nejsou tak zlé. Princezna ledu - to není tak úplně pohádka, ale bylo zajímavé pozorovat nadanou studentku fyziky, která pracuje na školním prjektu ve volném čase (copak mi to jen připomíná), až opustí studium fyziky a věnuje se tomu na plno. Krásné krasobluslení... Tento výběr je dán docela prostě - jsou to asi i jediné věci (pohádky), které jsem o Vánocích viděla "naživo" - zbytek znám, máme ho doma už nahraný apod.
2. To je vlastně asi stejné, jako u 1. Já se totiž na TV prakticky nedívala... Ještě jsem viděla jeden film, který nevím, jak se jmenuje. Ale byla to holčička na ostrově s tatínkem a jede za ní ta spisovatelka, tam byly některé scény strašně vtipné :-).
3. Tábor s malými lumpíky (no, však víš z blogu), Silvestr, křty a svatby (2+2). Velice osobní a nezapomenutelné...
4. Darovaný zájezd do Francie, pochvala cukroví a uvařeného jídla a vypraného prádla, návštěvy knihkupectví v posledních týdnech, povídání s důvěrnými přáteli o mých radostech a smutcích, objetí... Toho je...
5. Já nevím, to musí říct ti lidé. Ale brácha se tváří, že dort byl neskutečně výborný (a už je to měsíc), zařizování dárků pro kamarády, tak potom někdo povídal, že je to fajn, že vymýšlím takové hlouposti :-). Poslední výprava s lumpama - chystala jsem program, byli relativně nadšení. Já nevím, miluju úsměvy lidí, které odpovídají na můj úsměv:-).
(K onomu filmu: Berry, myslím, že šlo o film Zapomenutý ostrov)

Nancy Farraigeová:
1. asi si vzpomenu jen na jednu pohádku. vánoční koleda, to je moje asi nejmilejší pohádka. na štědrej den jí dávali v rádiu (ještě tak před třemi lety jsme doma neměli telku, takže jsem na rádiu prakticky vyrostla :-D ). strašně se mi líbí, je taková strašidelná, místy trochu smutná, ale i legrační a hlavně strašně strašně krásná. kouzlo vánoc je z ní cítit až to dveřma práská. :-D
2. filmy? no, takže určitě dům u jezera, je to sice romantika ne zrovna podle mýho gusta, ale je to docela hezký. pak tajemnství staré bambitky, já vim, je to nehorázná ptákovina, ale spadá to mezi snímky, který jsou tak debilní, až je to hezký :-D .no a za třetí? futurama! brácha na to pořád koukal, tak jsem se koukala s ním, když jsem neměla co dělat. a stal se ze mě futu-fanoušek :-D
3. tři nejhezčí zážitky? takže za prvý, když jsem přišla v květnu na kroužek, kde jsem nebyla skoro dva roky. teprve když jsem tam přestala chodit jsem si uvědomila, kolik pro mě znamenal a teprve, když jsem se tam zase vrátila mi došlo, jak strašně mi chyběl. nejhezčí den toho školního roku. Pak v létě, když jsem jela na tábor s tim samym kroužkem. a do třetice když jsem byla v prosinci na tom kurzu se školou, ale to by bylo hodně dlouhý vyprávění, stalo se tam toho tolik... jako ostatně pokaždé.
4. mno, asi stejná odpověď, jako u trojky :-D
5. hm, těžká otázka, těžká. já si nikdy nejsem jistá, jestli to, co mi lidé říkají myslí vážně. a nejsem si jistá, jestli svému okolí zrovna dělám radost. tak možná, když jsem začala na kurzu psát kroniku. přečetla jsem jí pár kámoškám a jim se to líbilo. tak nevím, jestli jim to udělalo radost, ale každopádně je to rozesmálo. no, tejdem před vánocma jsem pomáhala na takový akci pro malý děcka, dílničky, betlém, znáte to. no, možná jim ty výrobky, se kterejma jsem jim pomáhala radost udělali, nevim. s kámošem jsme tam par roznášeli čaj těm co to tam vedli a z vlastní iniciativy jsme ho přinesli i holce, co tam rozdávala letáky navlečená v kostýmu anděla. no, tak to bychom ty tři lidi snad měli :-D

Bumblebee:
1.Nu tak na prvé místě jsou tři oříšky pro popelku! proč? je to klasika, k Vánocům už patří(když není sníh skutečný, užila jsem si ho alespon ve filmu), a Šafránková je nejkrásnější herečkou všech dob :)Druhá pohádka by mohla být: Anděl páně. není to sice taková klasika a film je novější (a dávali ho až později) avšak svým humorem je jedinečný. třetí místo neurčím,tam už by b ylo pohádek víc :)
2. Tak tedy určitě pelíšky! Popravde nejsem si ani jistá jestli je dávali v televizi, mi si je pouštěli na DVD :)K vánocům rozhodně patří!:)Vždycky jsem měla ráda (trochu hloupé a kýčovité, avšak hezké) s tebou mě baví svět :)Popravde zase nevím zda to vubec bylo letos na vánoce v televizi:) Třetí film mě bohužel nějak nenapadá :)
3. tak určitě půlroční návštěva ameriky - noví přátele, nový způsob života, jiné podnebí:) 3. Vzpomínáte si aspoň na tři věci, které vám v loňském roce udělaly obrovskou radost? (Trochu to souvisí s předešlou otázkou, odpověď může být i stejná)Tento zážitek zahrnuje mnoho další zážitků, takže otázku považuji tímto za zodpovezenou :)
4. obrovskou radost mi udělal třeba návrat zpátky domů a zjištění, jak mi naše malá zemička scházela. Stejně jako moje rodina. :) A celkove spoustu zážitků z léta i pobytu v americe (Grand canyon:)
5.radost..tomu říkám těžká otázka..No myslím že jsem trochu udělala radost když jsem se vrátila z ameriky živá a zdravá - alespon mojí rodinu to, zdá se (kupodivu :) potěšilo. Dál jsem udělala radost sobě a mému příteli, když jsme se dali dohromady (alespon myslím a doufám :D)A dále mě napadají babičky, kterým jsem k vánocům dala zarámečkované vyvolané fotky z mého focení (vlastně si je tak trochu vyžádaly:D ) :) Popravdě doufám, že jsem radost udělala více lidem, ale ted me nic asi nenapadne :))

Křesťan:
Na televizi se prakticky nekoukám, vyjma zpráv a to ještě někdy, tak nemohu sloužit.
K dalším otázkám --štěstí. Jedno největší, když můj kamarád přežil požár v bytě, v kterém byl uvězněn i se dvěma dětmi. Byl jsem neskutečně šťasten, když to bez újmy přežili.

Sharionny:
1) Tak letos jsem se dokoukala jen na pohádku Byl jednou jeden král. Chtěla jsem vidět i Shrekoledu, ale tu mi vypnuli po deseti minutách ??? :-
( 2) To jsem vůbec nesledovala 8-O Zjišťuju, že televize a já moc nejdeme dohromady...
3) Hups.. než si vzpomenu.. tak určitě posezení v tradiční hospůdce s lidmi z různých států v cizině. To vlastně zahrnuje všechny tři zmíněné zážitky. Jinak nic, já budu brečet... fakt si nevzpomínám.. Vlastně ještě výlet se ségrou na Karlštejn a cesta kolem Nisy.
4) Obrovskou radost..trochu škola, práce a bonsai, kterou jsem dostala k Vánocům.
5) Tohle si netroufám odhadovat. Snažím se dělat radost hodně lidem kolem mě pořád, ale ne vždycky se to daří.

Ethnea:
Letosni Vanoce byly u nas tak trochu Jine, ne lepsi, jen jine. Takze jsem televizi videla asi jen dvakrat, proto otazky jedna a dve odpovim obecne (treba i za minuly rok).
1. Jednoznacne ty nejstarsi - Pysna princezna, Princezna se zlatou hvezdou a treba Princ a Vecernice (libi se mi, ze nebyly osizene a princezna byla opravdu princezna)
2. Pretty Woman (davaji ji kazde svatky a tuhle Hollywoodskou pohadku proste muzu!), Pelisky (jeden z mala ceskych filmu, ktere si neustale poustim), a letos se mi v programu libil Bozsky Bruce (Jim Carrey!!!)
3. Top zazitek, koncert Bon Jovi v Nemecku, Jakakoli bezva chvile stravena se segrou a jako treti, hmmm, snad ten okamzik, kdy jsem se konecne vyhrabala z te tezke deprese.
4. Pevne doufam, ze ano, ale sama nemohu posoudit. Urcite jsem se o to alespon snazila.

Janinka:
1) Bohužel (nebo Bohudík? :D) jsem televizi o svátcích prakticky nesledovala.
2) To samé, jako odpověď u otázky číslo jedna. Když vyšel čas, dívali jsme se spíš na filmy na DVD - oslovili mě Šmoulové (na to, jak to bylo strhávané, to byla docela legrace) a pak jsem viděla film Machete, ale upozorňuji, nic pro slabé žaludky.
3) S těmi dětmi je to takový frmol, že si ani nevzpomínám. Ale každý den se něco děje, většinou pěkného :-). Ale vím, že milé bylo, když šel manžel s Míšou koledovat na Velikonoce, oba měli hroznou radost a byli jako malí a já ji měla zase z nich :D.
4) Na tři si nevzpomenu, ale na jednu jo - odstěhovala se ta naše babizna pod námi :-D. To se nedá zapomenout :).
5) Asi dětem, když jim občas přes rok koupím nějaký ten neplánovaný dáreček nebo když si s nimi zařádím na hřišti. A doufám, že se občas podaří udělat radost čtenářům mého blogu nějakým vtipným článkem, obrázkem či hláškou ;-)
(Pozn. - Machete jsem taky viděla, docela poetický krvák. Nic pro slabé povahy)

Jannie:
Děkuji za krásné přání, přeji ti totéž a navrch ještě žádné starosti a potíže :D Tady jsou mé odpovědi
1.Pohádky moc nesleduju, vlastně skoro vůbec, ale viděla jsem z půlky Micimutr.Je to hezké propojení současnosti a pohádkového světa
2. WALI-E-miluju ty pištící robotíky :D
3. Dovolená v Chorvatsku, tam to bylo moc hezké Dva spásné dny strávené u kamarádky Poslední den školy před Vánoci-turnaj v přehazované, i když jsme nevyhráli, ráda na to vzpomínám 3.Nejspíš to, když jsem zjistila, že postupuju do okresu v češtinářské olympijádě :DD Potom když si kamarádka konečně našla spřízněnou duši no a to je asi všechno :D
4. Pomáhání s písemkami udělá radost vždycky někomu :DD Moc si nepamatuju, ale určitě jsem někomu radost udělala, i když možná ne takovou, jak bych si přála Á to jsem musela namáhat mozek :D

Karinga:
1.Jaké tři pohádky se vám nejvíc líbily? U mě to každým rokem vyhrává Popelka s Šafránkovou, jelikož na ni koukáme každý rok celá rodina ve chvíli, kdy dárky jsou rozbalené, všude se válí zbytky papírů, bříško máme nacpané a jsme spokojení. Také mám ráda Třetího prince a z těch kreslených jsme koukali na Na vlásku, ale to asi nesouvisí úplně s Vánocemi.
2. Jaké tři filmy z vánočního vysílání se vám nejvíc zamlouvaly? Krakonoš a lyžníci, to je úžasný film a alespoň tam měli sníh, Kdopak to mluví (1,2,3) s Travoltem prostě proto, že je to geniální komedie a malej Mikey je neskutečně roztomilý. Dobrý voják Švejk.
3. Jaké tři nejhezčí zážitky se vám vybaví za loňský rok? Loňský rok byl šílený a tak asi jako první, když jsem se probudila po operaci z narkózy a došlo mi, že jsem to zvládla a mám to za sebou. Pak když jsem konečně šla do kina na Rychle a zběsile
5. Vím, je to asi strašně povrchní, ale člověk se na to těší dva roky a když to příjde, tak z toho má opravdocou radost (u mě trvala dalších čtrnáct dní). Taky, když mě malej bratranec objal a řekl, že mě domů nepustí, že chce být se mnou pořád :)
4. Vzpomínáte si aspoň na tři věci, které vám v loňském roce udělaly obrovskou radost? Dostala jsem řidičák (byla to asi hlavně úleva, než radost :D ) Našla jsem novou hudební skupinu, co mě teď hodně naplňuje a ještě nějakou dobu bude. Taťka mě učil řídit auto a říkal, jak mi to jde.
5. Podařilo se vám aspoň na třikrát udělat někomu radost? Prozradíte, jak? Myslím, že jsem udělala radost svojí kamarádce, protože jsme celé prázdniny byly spolu a podnikaly výlety, chodily na koncerty a pily pivo :D Určitě jsem udělala radost bráškovi, kterému jsem strčila pár vypracovaných maturitních otázek do češtiny. A v neposlední řadě mému nejlepšímu kamarádovi, při kterém jsem hodně stála, když měl trable a trápení.

Beatricia:
Jsem velice potěšena, že se ti líbí mé animace. Chvála patří ale hlavně Lofn, která mě to naučila a inspirovala mě.
Anketa. Z televizní produkce mě nejvíce nadchl francouzský přírodní dokumentární snímek "Zamilovaná zvířata". To byla lahůdka. Pak na Nový rok Mozartova opera "Kouzelná flétna". Byla to inscenace, kterou jsem ještě neznala, i když tu operu jsem viděla Xkrát.
Radost se snažím dělat často, i formou překvapení. A jen doufám, že jsem tu radost opravdu udělala. A já sama mám vždycky velké potěšení a zadostiučinění, když se mi hezky povede těžký grafický animovaný výtvor. :-)

Šárka:
1) S čerty nejsou žerty (vtipná, milá, pro mě nejlepší), Popelka (klasika), Čertové jsou na draka (hezké písničky, vtipná)
2)Láska nebeská (prostě nádhera), víc mě jich nenapadá.
3) začala jsem hrát florbal, krásná dovolená v Itálii, vybavená pracovna v bytě 3b) odpověď je stejná :)
4) a sakra - tak doufám, že mé dárky lidi rozradostnili... hm.. to je ostudné, a přitom dávat radost by měl být základ... polepším se, nebo si to pokusím víc pamatovat.

Pižlík 1:
l. Tři oříšky pro Popelku, Jak se budí princezny, Pyšná princezna. První dvě se mi líbí, že v nich hraje V. Menšík a jsou to pohádky natočené v době mého dětství. Všechny tyto tři pohádky jsou o klasických princeznách a ne o moderních. Pyšná princezna jednoznačně vede, myslím, že to je nejpovedenější naše pohádka všech dob. Škoda, že letos nevysílali Popelku s E. Hruškovou a J. Štědroněm (možná jsem to přehlédla), protože tam se mi líbí D. Medřická a L. Pešek.
2. Morgiana - na film jsme koukaly jako holky na studiích, porovnávaly s knihou a diskutovaly o něm. Myslím, že jde o velice zdařilé dílo. I. Janžurová tam zahrála svou mistrovskou roli). Jak dostat tatínka do polepšovny - toto pokračování je dle mého názoru ještě lepší než Jak vytrhnout velrybě stoličku. Zato Jak se krotí krodokýli je dle mého naprostý propadák. Dům u jezera - i když nemá s vánocemi nic společného a nemám moc ráda S. Bullock, tento film se moc povedl a líbí se mi. Hlavně také proto, že se u něj musí trochu přemýšlet.
3. Srpnové výstupy na Lagginhorn (4009) a hned druhý den nato výstup na Weissmies (4023) ve Švýcarsku ve Walliských Alpách. Pohledy z vrcholů patří mezi nezapomenutelné zážitky. Vykonání jazykové zkoušky z němčiny do mezinárodní pokladny. Několik tréninkových pochodů (spíše běhů) na Beskydskou sedmičku se stejně praštěnými lidmi jako já. Když jdu sama nebo s normálními lidmi, tak si připadám jako naprostý idiot, každý na mě divně kouká Ale při tréninku s nimi to je paráda.
4. Úspěšné vykonání hned na první termín jedné z nejobávanějších zkoušek na ČVUT z matematiky. "Deňáci" téměř všichni vylítli a my "dálkaři" až na výjimky zkoušku úspěšně zvládli hned napoprvé. Úspěšné absolvování závodu v extrémním horském maratonu Beskydská sedmička (87 km - převýšení 5 500 m). Sice jsme obsadili v naší kategorii jen druhé místo, ale s časem o hodinu a půl lepším oproti minulému roku. Ze sestupu z vrcholu Lagginhornu, kdy jsem uklouzla a skutálela se o několik metrů níže a zastavila se těsně před krajem několika set metrů strmého srázu. Byla jsem v šoku, tak mě kluci bez jakýchkoliv řečí uvázali na lano a jistili, protože bych asi sama bez úhony neslezla. Bez nich bych to nedokázala.
5. Velice těžká otázka. Snažím se radost dělat všem, ale někdy se nedaří. V práci se snažím zastávat starých bezmocných lidí před bezohlednými a často i sprostě nadávajícími cestujícími. Chodí ke mně pravidelně jeden starý pán s ochrnutou rukou, tak mu vždy pomáhám dávat peníze do peněženky a snažím se nějak povzbudit. Pán mi minule přinesl bombóny. Také se mi podařilo udělat radost dvěma toulavým kočičkách, které jsme odchytili a umístili do nového domova. Jinak ti přeji v novém roce spoustu elánu a krásných zážitků. :-) :-) :-)

Signoraa:
Musím se hned na začátek přiznat, že jsem televizi moc nesledovala, ač bych chtěla.
1) Tři pohádky - snažila jsem se vidět ty nové. Líbila se mi Micimutr, u které mi však utekl začátek. Princezna ze zlatou hvězdou, kterou miluju od doby svého dětství a viděla jsem jí tolikrát, že se to ani nedá spočítat. A potom se mi líbila pohádka, jejíž název možná napíšu špatně: Tajemství staré bambitky ?? Každopádně v ní hrál Tomáš Klus a byla vysílána na Boží hod večer.
2) S filmy to bude větší problém, protože já snad neviděla žádný celý. Dostala jsem několik knih a volný čas jsem trávila listováním v knihách. Miluju vůni nových knih a dala jsem jim přednost před filmy. Ale co se mi líbilo, i když to nebyl film, bylo vyprávění M. Donutila s hosty na Štědrý večer. Když Ivo Šmoldas líčil, jak likvidoval tuk z polévky, přiznám se, že jsem řvala smíchy. :-D
3) Na prvním místě to byla určitě svatba syna. Měla jsem obavu, aby vše "klaplo" tak, jak má. Bylo to na louce a já doufala, že počasí vydrží. Sprchlo dvakrát - krátce půl hodiny před obřadem a pak, když jsme seděli u svatební tabule pod stanem. Návštěva Asissi v půlce června. Nepatřím mezi věřící, ale návštěva tohoto místa mě hodně oslovila. Křest Pohádek pro kulíšky. Udělalo mi obrovskou radost setkání s lidmi, které jsem znala jen ze slov, která píší tady na blogu. A pak přede mnou byli - lidé z masa a kostí, skuteční. Vůbec nápad dát dohromady tuto knihu byl báječný.
4) Určitě mi udělalo radost to, že manželova operace dopadla dobře. Radost mi udělo i to, že se vnučka bez problémů adaptovala ve školce. Je to její první důležitý krok. Vánoce v klidu a pohodě, kdy jsme se všichni sešli. Ještě ted' ve mně doznívají.
5) Poprvé jsem asi udělala radost svému šéfovi, když jsem si rozmyslela odchod do předčasného důchodu. On radost určitě měl a já si zpětně říkám, že jsem to dělat neměla - pozdě bycha honit. Radost jsem také udělala našemu kamarádovi, který velice špatně chodí, když jsem souhlasila s nostalgickým výletem na Šumavu, když jsem pro něj zorganizovala rodinnou brigádu a pomáhali jsme mu při stěhování. Radost mu dělám tím, že se mu snažím pomáhat. Radost jsem také udělala manželovi, když jsem při druhém zápalu plic konečně dostala chut' na jídlo. Prý už měl o mě strach. Život by se měl skládat alespoň z malých radostí. :-)

Lofn:
1.Jaké tři pohádky se vám nejvíc líbily? Tři oříšky pro popelku - to je prostě moje oblíbená od malička,zajímavé prostředí,pěkná hudba a možná také tím, že se zde popelka chová jinak než v "klasických" pohádkách - není to jen trpící pasivní postava,dává nějakou zpětnou vazbu a nenechá si vše líbit. S čerty nejsou žerty - myslím si,že je to docela povedená pohádka,zlá Dorota Máchalová,Petr a Adélka,čerti ....prostě pěkné a zábavné a na motivy pohádek Boženy Němcové,kterou jsem měla jako malá holka ráda. A písnička větře větříčku foukáš po poli....se mi také líbí. A pokud mohu,tak si nenechám ujít ani Mrazíka - sice starší pohádka,jeden čes se na některých stanicích nemohl vysílat,aby nás zřejmě nepoškodil....,baba Jaga prostě nemá chybu
2. Jaké tři filmy z vánočního vysílání se vám nejvíc zamlouvaly? Filmy jsem letos zas až tak nesledovala,ale určitě bych jmenovala Pýchu a předsudek a nenechala jsem si ujít Fantoma opery....
3. Jaké tři nejhezčí zážitky se vám vybaví za loňský rok? Těžké něco vybrat,ale odpovím takto,nejhezčí zážitky člověk může mít s těmi,se kterými si rozumí - s rodinou,kamarády a s vámi - milými blogery a s psiskem:)
3. Vzpomínáte si aspoň na tři věci, které vám v loňském roce udělaly obrovskou radost? Já jsem celkem skromný člověk,mě udělalá radost spousta věcí,může jít i o drobnosti,jen když jdou ze srdce a jsou upřímně míněné
4. Podařilo se vám aspoň na třikrát udělat někomu radost? Prozradíte, jak? :-D Doufám že ano,ale to je spíše otázka na mé okolí 8-) p.s. děkuji za přání a i tobě vše nej do Nového roku

Xavier Fender:
1. Já mám rád klasiku. Českou Popelku i ruského Mrazíka. Už jsem se u sebe rozepisoval o tom, jak mě atmosféra Vánoc zcela minula, to jediné, co mi připomínalo, že nějaké jsou, byly právě tyhle dvě pohádky, protože ty mám jednoznačně s Vánoci spojené.
2. Tři? Proč vždycky tři? Já mám problém najít i jeden, který by se mi líbil. Nově a Primě tradičně vládl Santa Claus a na toho se mi opravdu dívat nechtělo. To až pár dní po Vánocích jsem na ČT4 objevil něco koukatelného. Není to hokej. Je to krasobruslení, na to se dívám rád. S největším potěšením totiž utíkám do světa fantazie a krasobruslení pro mě něčím takovým částečně i je, když absolutně nechápu, jak to provádí. :-D
3. Tři? Čtyři. Čtyři dny Mástru. Hudba ... ale to není to jediné. Vizovice jsou mým druhým domovem a všichni ti, kdo tam přišli, jsou jako mou rodinou. Velkou rodinou. Nikdy jindy nemám příležitost zažít něco tak pohodového, uvolněného a přátelského. Ano, i posezení s přáteli v cukrárně (tento zvyk u nás převládá od primy) bylo příjemné .. a všechny ty rodinné sešlosti. Ale Mástr je jako obojí v jednom.
4. Nejsem schopný vybavovat si hezké věci. Jen ty rutinní. Zapomínám na to krásné a vidím jen to, co bych zapomenout chtěl.
5. Vím jistě, že většinu lidí jsem potěšil jen tehdy, když jsem jim něco daroval. Něco cenného. Materialisté. Ale pár lidí udělalo rádost mně tím, že mi řekli, že už jen z mé přítomnosti jsou rádi. To potěší vždy. :-) Jsou to dobré otázky, líbí se mi tenhle nápad. No, je mi líto, že jsem tvůj článek poskvrnil těmito svými zcestnými úvahami. :-D Přeji pěkný den. ;-)

Joy:
Takže niečo ako dotazník z našich Vianoc? :-)
1. Klasika....Popoluška a tri oriešky, pretože je to klasika, ktorá nikdy neomrzí. Ďalej už ani žiadne, pretože väčšina z nich ma už omrzela.
2. Bláznivé Vianoce - celkom ma to pobavilo. Ako vytrhnúť veľrybe stoličku - to si vždy rada pozriem. Pošli to ďalej - nebolo to celkom vo vianočnom programe ale film, ktorý ma dokázal po dlhej dobe naozaj rozplakať a uvedomiť si, čo je dôležité a že ak aspoň bude pár ľudí na svete dobrých, tak to bude fajn....
3. Dovolenka pri mori, úžasná. Rozlúčka so základnou -a to som tam ani nechcela ísť, ale zabavili sme sa a bola super! Babská jazda - to bolo niečo!
3. úspešné zakončenie základnej, konečne som plávala v mori, tanečná diskotéka na rozlúčke(milujem tanec)
4. pomohla som upratovačke upratať všetky stoličky v triede, mojej kamoške som prevažne odpustila z polovice to čo mi za ten celý čas urobila, Hafanovi som kúpila hračku. :-D

Fotografka Ludmillas:
Tak ja asi odpoviem tak inak, ale bola som rada, že sme si kúpili spoločenskú hru a cez sviatky sa ňou zabavili, pretože u nás žiadne normálne rozprávky neboli, všetko dookola to isté čo každý rok a už ma to teda nebavilo pozerať.
Filmy to isté, jedine, čo som si pozrela bolo "Marečku podejte mi to pero" to sa dá stále na tom zasmiať.
Tri zážitky určite nie, ale jeden a to koncert na moje narodeniny, a povedala by som, vysnívaný koncert :-)
Fú a na tú poslednú, no veru, nespomínam si, neviem, ale môjmu priateľovi stačí urobiť radosť už len tým, že sa mu vyperie a vyžehlí :-D

Ivet:
1. Popelka, Popelka, Popelka
2. Na filmy jsem koukala dle vlastního výběru na svém noteboku.
3. Poznání nových lidí zde na blogu.
4. Poznání tebe a ostatních kdo chodí a rádi komentují na mém blogu.
5. Možná i můj blog někdo rád čte? -:)

Edwardův brácha:
1. Asterix a překvapení pro Caesara, Pyšná princezna, Rumcajs
2. Nigella vaří narychlo, Události komentáře, Záchrana mazlíčků
3. Bezpochyby setkání s Ginny!!! Poté naše svatba (dokud nám ji Marta nepřerušila), jezení krávy Masařky (byla věru velice chutná).
3. Když jsem vylovil z jezírka nové ponožky, když jsem je usušil a nakonec když jsem si je oblékl. 4. Pravděpodobně když jsem daroval paní profesorce McGonagallové nový ušák do její pracovny. Taktéž když jsem věnoval kentaurům v Zapovězeném lese fůru sena na zimu a k tomu lněné semínko a na závěr... Samozřejmě když jsem se oslnivě usmál na chuděrku Ufňukanou Uršulu. Doufám, že Vás má odpověď neurazí, to bych vskutku nechtěl.

Victorie:
1. na pohádky jsem se nedívala,ale nebojsa a tři oříšky se mi líbí, jinak mně trápí jaký je v pohádkách kladen důraz na krásu...(tři oříšky jsou pěkná klasika a nebojsa poutá už názvem).
2.opravdu moc nesleduji televizi :D a zprávy mne opravdu příliš nenadchly...
3.Poznala jsem spousty lidí, kolem kterých se mi poslední dobou motá hlava i čas...
4.Poznala jsem že se dá leccos změnit
5.Netroufám si nad tím uvažovat, lidé jsou v dnešní době tací, že člověk nemůže zaručeně tvrdit, zda jim ten či onen skutek doopravdy přispěl k radosti. Přeji krásné dny!

Pavel:
Na pohádky jsem se nedíval, za třetí poznání některých věcí o sobě i poznání člověka a za čtvrté, že jsem snad aspoň třikrát svoji lásku potěšil, takže dobrý rok. :-D Co ty? :-)

Verča:
1.Jaké tři pohádky se vám nejvíc líbily? (Můžete uvést i proč zrovna tyto - jsou spojeny s nějakou pěknou vzpomínkou? Nebo vás prostě oslovily - napětím, výpravou, humorem?) - Určitě je to Tajemství staré bambitky a to nejen kvůli mému oblíbenci Tomášovi Klusovi, ale i kvůli samotnému příběhu. Pak je má oblíbená i S čerty nejsou žerty, i když to dávali až po Vánocích. Ta pohádka se mi prostě celkově líbí. A jako třetí bych uvedla Princ a Večernice - mám ráda Šafránkovou :)
2. Jaké tři filmy z vánočního vysílání se vám nejvíc zamlouvaly? (I zde se můžete rozepsat, proč zrovna tyto filmy...) - Jen tři? :-D Dobrá, tak je to Pretty Woman (klasika), Božský Bruce (No, když se to tak vezme, tak je to celkem kravina, ale mě se to líbilo :) ) a třeba Čtvery Vánoce (to jsem viděla poprvé a celkem se mi to líbilo). Ale klidně bych sem zařadila i Pelíšky, Hudbu složil, slova napsal nebo Smím prosit?
3. Jaké tři nejhezčí zážitky se vám vybaví za loňský rok? (cestování, setkání s někým nečekaným, poznání nových lidí) - Úspěšně složená maturita, nastěhování k přítelovi, návštěva známých, které jsem hodně dlouhou dobu neviděla.
3. Vzpomínáte si aspoň na tři věci, které vám v loňském roce udělaly obrovskou radost? (Trochu to souvisí s předešlou otázkou, odpověď může být i stejná) - Úspěšně složená maturita; když jsme si s přítelem pořídili pejska; když byli všichni spokojení s dárky, které jsem jim dala k Vánocům :)
4. Podařilo se vám aspoň na třikrát udělat někomu radost? Prozradíte, jak? - Budu se opakovat, já vím, ale minulý rok hlavní roli hrála maturita a když jsem jí dala, myslím, že jsem tím udělala radost všem lidem okolo mě - hlavně rodičům a příteli. A já vlastně měla radost taky. A pokud bych měla zmínit ještě něco, tak by to byl asi dárek pro přítele k narozeninám. - Jinak ke tvé otázce u mě na blogu: Pejsek má u packy hračku - je to takový gumový steak, kterým je provlečen provaz.:)

Sinai:
1. Určite to je popoluška, je to taká naša každroročná tradícia ale tento rok som na ňu pozabudla :D Potom Mrázik, ono je to ozaj vtipné. A tretia mi nenapadá. Možno neskôr :D
2. Vieš, že skoro nijaké? Proste všade je nacpaný poondiaty americký Santa Claus a vždy je to iba o tom istom. Lieta na saniach, má soby (naposledy to boli psy) a darčeky hádže komínom. tak otrepané! Tak zameričtené! Keby ho bol nahradil náš Mikuláš s normálnymi zvykmi, to by už bolo o inom.
3. Určite to bude nový foťák. Ten ma potešil asi najviac, lebo ten starý krám bol už na PNke :-D Potom aj ohľadom blogu...spoznala som kopu fajn ľudí za ktorých som rada. A tretia vec? No neviem, zas až tak veľa ich nebolo :-D Ale počkať, jedna by ešte bola..možno to, že som sa nejakým zázrakom zlepšila v matike ale to je tak odveci.
4. No okrem tých z minulého bodu asi ešte lyžovačka na poriadnom svahu. Keďže tam som doladila svoje vedomosti (ako sa nezabiť) tak mi to príde ako skvelý zážitok :-D
5. Tak o tom pochybujem. Možno raz mamu, keď som si po dlhom čase upratala izbu :D A nie počkať, ešte našu mačku, keď som jej dávala žrať a nechala ju spať vo svojej posteli (nieje drzá? :-D) A možno ešte nejakú kamošku, nepamätám si svoje "úspechy" :D

(Bohužel, už nemohu přidat další komentáře, protože počet slov je omezen a další nelze uložit.
Škoda!
Ale další přidané komentáře najdete v předešlém článku).

Za vaše krásné odpovědi vám děkuje i naše micka.
Načtyřikráte!
 



Žádné komentáře:

Okomentovat