neděle 13. prosince 2009

Když se daří, tak se daří

13.12.2009

Tak mi připadá, že jsem spadla do jednoho z těch dnů, kdy ať děláte co děláte, nemůžete se dostat přes jeden jedinej zádrhel. Je to, jako by vám desetkrát upadly klíče z ruk, když chcete odemknout dveře od domu. Je to, jako když chcete přesypat kafe ze sáčku do nějaké nádobky, a i když se snažíte, tak čtvrtinu rozsypete všude kolem. Je to, jako když chcete otevřít krabici s mlékem a po odstřižení rožku vám část vyšplouchne ven... Prostě den blbec.

Ono se to vlastně vleče od včerejšího dne, kdy u nás bylo slavnostní rozsvícení vánočního stromku. Zas tolik akcí se u nás na dědince neděje, rozsvěcení stromku se pomalu ale jistě stává tradicí, tak jsem se rozhodla zúčastnit a udělat si pro paměť věčnou několik fotek... mám nový digitál, (první, do letošního roku jsem fotila obyčejnou Exaktou), tak jsem chtěla zase procvičit svou paměť (s nastavováním různých programů, jako je chytrá fotka, západy slunce, úsměv, krajina, a tak dál.) Asi se mi zadařilo. Dokonce jsem vyrobila několik fotek. A na to, že byla tma, nebyly až tolik zoufalé...

Převedla jsem si fotky do počítače a hned je chtěla dát do galerie na blogu. První zádrhel, blog je nepřijal. (A protože mi před časem vzal několik fotek, s naší kočkou Čindou, tak mi to bylo divný) - podívala jsem se, v čem je rozdíl. Ve velikosti, zatímco původní fotky měly asi kolem 100 kb, tyto čerstvé měly 2,4 MB. Vzdala jsem to.
Dnes ráno jsem zbombardovala dotazy mého synovce, který se docela vyzná v digitálních foťácích, počítačích a převodech. Jo, snažil se mi vysvětlit nějaká rozlišení u různých foťáků... ale já přece fotila jen z jednoho! Načeš mi vysíleně slíbil, že pošle odkaz na nějaký převaděč.
Najela jsem znovu na obrázky a srovnávala velikost. Zázrak! - obrázky, které měly včera 2,4 MB, dnes měly kolem 100 kb. Podotýkám, že jsem s tím fakt nic nedělala! Jen jsem si je uložila do Powerpointu a z toho převedla do Obrázků.

Jenže jsem část fotek včera umazala... tak jsem znovu připojila digitál a chystala se stahovat do počítače. Digitál najednou exl. Při pokusu o zapnutí mi to asi na setinu vteřiny zařvalo Warning s vykřičníkem, víc jsem přečíst nestihla. Doufám že to bude v baterkách. Vyměnila jsem je, zase nic. Dala jsem třetí, foťák hluchý a němý. Chtěla jsem to probrat se synovečkem, exl mi též mobil. (baterka).
Baterky jsem dala jsem na dobíjení a momentálně nemám žádné jiné...Výsledek uvidím až za nějakých 11 hodin.
Dobíjím také mobil. Doufám že mi neodejde počítač.

P.S. snad se zadaří a nějaké ty fotky budou...




















Když se daří, tak se daří...

Žádné komentáře:

Okomentovat