úterý 15. prosince 2009

Mikuláš přišel se zpožděním, anděl se ztratil

15.12.2009

Jsem už pozadu asi tři dny, díky problémům s fotkama a digitálem a vkládáním do počítače... naštěstí ex digitálu způsobily opravdu jen baterky.

Takže v sobotu 12.prosince, skoro s týdenním zpožděním, u nás naděloval Mikuláš při příležitosti slavnostního rozsvěcení vánočního stromu...

Tentokrát vyjímečně bez asistence anděla, kterýžto se zcela nezodpovědně ztratil někde při přeletu nad Opatovicemi... nebo nějaké blízké místní lokalitě. Mikuláš však tušil, že věci nepůjdou podle zvyklostí a tak si přizval na pomoc dva čertíky...

Největší zastoupení měly rodinky - mámy, tátové a dítka nadšená. Rozdával se horký čaj, voňavý svařák a vánoční cukroví, vyčarované z rukou nějakých šikovných cukrářek... Zprvu mě trochu zarazilo, že kapela live hrála břeskné lidovky v rytmu polky, ale pak se vše napravilo... s rozsvícením vánočního stromu spustili vánoční koledy a skladby.

Protože byla dost zima, Mikuláš na sebe nenechal dlouho čekat a v doprovodu dvou čertíků zahájil vánoční nadílku... příležitost dostaly i odvážnější děti, které recitovaly básničky nebo zpívaly písničky... A většinou jim to šlo moc hezky.

Přidávám pro ilustraci několik fotek, nejsou nejkvalitnější, ale jde o zachycení okamžiku...
 



Žádné komentáře:

Okomentovat