středa 10. dubna 2013

Pelmel zvaný dubnový

10.4.2013

Tak jo.

Delší nečinnost. Ztráta chuti na všechno. Přecházení od ničeho k ničemu. Procházky nula, vaření minimální, jen kočky mě udržovaly ve formě.

Tak například ranní vstávání. Většinou pracuji na odpoledne, takže ráno si pohovím. Zapnu televizi a ještě usnu, na deset, dvacet minut... Až se vyženu z postele, s plánem: dát vodu na čaj a jít se sprchnout.
Než k tomuto cíli docílím, zaskočí mě kočičí věci. Prohrábnu a uklidím kočkolit. Napustím vodu do kyblu, přidám savo nebo ocet a likviduju malé radosti v koupelce (jedna z kočiček kočkolitu nehoví). Vyliju vodu, napustím znovu a vyždímám umývák. Vyliju vodu znovu.
Jdu dát kočkám žrádlo, neb žmikají u misek a tváří se, jako by čtrnáct dní nežraly. Do toho zvoní telefon a než k němu doběhnu, zvonění přestane. Jindy volám na pár čísel, která mám ověřená, dnes to ignoruju.
V kleci řve andulák. Jdu se podívat, co se děje. Aha, došla voda v pítku. A zob má taky nějak vyzobanej. Ten pták jednou pod mou péčí zajde samou radostí, už to vidím.
Takže vysypávám misku s vyzobaným zobem, a dopouštím vodu do pítka. Drátuju pítko ke kleci, dosypávám ptačí zob a pár kamínků, aby se mu vyrajboval žaludek.

Kočky pochroustaly pár granulí a hledí na mě, co jim ještě dám. Tak jo, vytahuji konzervu a ještě jim přiděluji trochu masenka. Pustí se do žrádla a já se můžu jít konečně na tu sprchu.

Dnešní stav: Matýskovi jsem šlápla na packu, takže teď pajdá, leží a tiše trpí. Činda choří zřejmě s ledvinama, nebo má nějaké interní problémy. To prej je problém u kastrovaných koček, takže jsem koupila granule pro kastrované kočky. Ono by se jí to mělo upravit. A Čička je zatím zdravá, až na ten amputovaný a ochrnutý ocásek... tento handicap jí však nebrání v tom, aby lovila jak divá. Asi si to nějak kompenzuje, či co...

Svědí mě šlapka, uvařila jsem si báječnou bramboračku s houbami a pomlela rohlíky na strouhanku.

A konečně je tu jaro.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat