neděle 7. dubna 2013

Čarodějův učeň

7.4.2013  film

Příběh sirotka Krabata, který padne do tenat čaroděje ze Zakletého mlýna.

Dvanáct učedníků, a každým rokem se objevuje jedna rakev.

Chudé děti a zejména sirotkové to nemají vůbec lehké. Protloukají se světem všelijak, žebrají o jídlo a snaží se přežít. I Krabat je jeden z těchto dětí. Hladový a zoufalý jednoho dne zaslechne hlas havrana, který ho láká do starého mlýna na Černé vodě. Nedbá varování místních lidí a vydává se na ono místo.
A jako mlynářský učeň je přijat.
Až pozdě zjistí, že v sázce je nejen jeho život, ale i jeho duše, stejně jako životy a duše ostatních.
Neboť Mistr mlynářský je čaroděj, který se upsal zlým mocnostem a svůj život si prodlužuje a posiluje díky zabití svých učedníků. Neboť každý z nich, když završí učednická léta, podstupuje čarodějnický souboj na život a na smrt.

Existuje pro Krabata a jeho kamarády ještě záchrana? Ve starých knihách je napsáno všelicos a Krabat se svým kamarádem se snaží nalézt způsob, jak zvítězit nad Mistrem.

...........

Jedna z nejkouzelnějších pohádek od Karla Zemana. Poněkud temný, místy hororový příběh, umocněný výbornou hudbou, dovede upoutat jistě i vaši pozornost. Dá se tento příběh ještě zvát pohádkou? Snad ano, ale pohádkou poněkud ponurou, strašidelnou. Přesto v ní nechybí kouzlo lásky a síla přátelství.

K tomuto filmu jsem nenašla vhodný zkrácený klip, který bych dala jako upoutávku, ale našla jsem na Youtube film rozdělený do několika částí...

Jako tip zde uvádím začátek filmu - Čarodějův učeň.
Kdo neví, nezná, může si udělat aspoň malou představu.


Opravdu nádherná pohádka, moje hodnocení - 100%

(Pozn. - aktualizace staršího článku)

 


 

 A další video s dobrou metal hudbou.



 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat