neděle 12. září 2010

Druhý krátký život Bree Tannerové

12.9.2010 (knihovnička)

Co se odehrávalo před tím, než na Forks a rodinu Cullenových vytáhla armáda novorozených upírů, popisuje tahle krátká novelka.

Bree byla poslední ze zlikvidovaných upírů a měla šanci. Že ji nakonec nedostala, ví každý, kdo četl nebo viděl Zatmění.

Kdo byla Bree, kdo byl Riley, jací byli její upírští soukmenovci? Našel se mezi novorozenými někdo podobně nadaný jako Cullenovi? Proč se mladí upíři mezi sebou zabíjeli - a proč museli zemřít ti s méně násilnými sklony? Kdo byl Fred, Diego nebo Kristie? A proč lhal Riley všem upírům, které stvořil? Protože v nevědomosti je moc a ovládnutí?
Kam se ztratili někteří dříve stvoření? Utekli nebo byli zabiti?

Příběh Bree se odehrává až po její přeměně. Její poznávání upířího světa a upířích zákonů, první záblesky jakéhosi citu a poznání, že něco nehraje - až po závěrečnou bitvu a zúčtování ze strany Volturiů.


Příběh Bree se četl lehce. Až mi začalo být holky nešťastné líto... stejně tak i dalších duší, které vlastně měly jen tu smůlu, že byly v nesprávnou hodinu na nesprávném místě. Věděla jsem, jak dopadne, přesto jsem měla nutkání jí fandit, aby se její osud zvrátil...

Kniha je vlastně jakýmsi dodatkem k románu Zatmění a osobně si myslím, že takových "pohledů z druhé strany" by mohla Stephenie klidně napsat několik. Četla jsem pohled ze strany Jacoba a několik kapitol ze strany Edwarda a bylo to počteníčko zajímavé.

Kniha vyšla v r.2010
Vydavatelství Egmont
Přeložila Petra Babuláková

Moje osobní hodnocení: 70%

Žádné komentáře:

Okomentovat