středa 15. května 2013

Poznáte film?

15.5.2013

Vymyslela jsem pro vás novou soutěž. Vykvasilo mi to tak nějak v hlavě dopoledne, kdy jsem hleděla na obláčky a vypouštěla obláčky cigaretové.

Zkusila jsem si představit staré filmy v novém hávu.
Nebo spíš, nově popsané.
Zkusíte se zapojit do hry a poznat film podle nového popisu? Myslím, že to není tak těžké. Nápověda - jedná se o české filmy. Nápověda dvě - jedná se o starší filmy.
Komentáře budou tentokrát dočasně moderované. Ke každému filmu je přiřazeno číslo, k číslu tudíž můžete připsat název filmu, který si myslíte, že je ten pravý.

AKTUALIZACE: podtrženo, sečteno, vaše znalosti jsou dost slušné! Jedna z vás dokonce uhádla brilantně všechny filmy. Gratuluji!
A děkuji všem za účast i za vaše tipy, i když jste si třeba nebyli jistí.
Jde přece jen o hru a schopnost hrát si znamená, že jste ještě neokorali.

Pod čarou jsem zveřejnila nejen správné názvy filmů, ale i diplomek pro výherkyni a ocenění za účast.
Jste skvělí!



 
 
 
 
 
 
 
1. Ona se připlete na jeden dívčí tábor a zjistí, že snobský holky chtějí sbalit jednoho majetnýho chlápka samotáře. Ona vyhlásí, že ho sbalí a holky na ni uzavřou sázky. Ona jde na to a opravdu ho navnadí a zasekne. Oba se obrabčí a začne skvělej život, jenže to podělaj ty holky, protože jí přinesou prachy za tu vyhranou sázku. On ještě k tomu zjistí, že se stýká s jakýmsi týpkem a páč ji má v podezření, vyhodí ji. Ona hrdě odchází, i když ví, že je těhotná a čeká dítě. Manžílka se nedoprošuje a začne podnikat v oblasti parfumerie. Konec nebudu prozrazovat.
(Andula vyhrála)


 
 
 
 
 
 
 
 
2. On pracuje jako výrobce hudebních nástrojů a má slabost pro uniformy a tradice. Je aktivním členem domobrany.
Touží po ocenění, které se každoročně rozdává těm nejlepším, ale jeho pořád míjí. Když ho mine i tentokrát, jde zapít svůj žal do nejbližší knajpy a tam se rozjede ve velkým a urazí hlavu státu. Je odsouzený nepodmíněně, ale do vězení se mu nechce. S manželkou splichtí šolich, ukecá jednoho podřízenýho, že aby šel sedět za něho, ale vlastně si nepomůže, protože nikam nemůže. Netuší, že jeho podřízený na něho udělá tunel a zadání dá nějakému bezdomovci. Katastrofa nastane, když bezdomovec ve vězení zemře.
Myslím, že i pro tento film už je dost indicií.
(Anton Špelec, ostrostřelec)


 
 
 
 
 
 
 
 
3. Úřednický šiml hýká a úřednický šéf není nic jiného. Banda úředníků pracuje v nevlídném prostředí, ale svou mizerně placenou práci si nahrazují vymakanou hrou v karty a pospáváním v úřednických registrech. Proti pedantickému šéfovi vystupuje glosující úředník, který ví leccos o světě a snaží se vytlouct pro sebe i své kolegy trochu lepší podmínky. Do kanclu nastupuje nový mladý borec, který chce získat tohle pofidérní místo, aby byl blízko holce, co se mu líbí. Holka, co se mu líbí, je totiž dcera šéfa nejvyššího.
(Katakomby)


 
 
 
 
 
 
 
 
4. Ona pracuje jako pomocná síla v kuchyni a sní o tom, že se odstěhuje do Itálie a bude si žít jak prase v žitě. Při svém snění však natropí malou hmotnou škodu a po hádce s nadřízenou se namíchne a udělá škodu velkou. Rozčísne pracovní poměr a než se pokorně vrátí prosit o odpuštění, přistane jí dopis s jednou závětí. Ona zjistí, že zemřelá teta jí odkázala výnosnou nemovitost. Jenže nic není tak jednoznačné...
(Hotel Modrá hvězda)


 
 
 
 
 
 
 
 
5. Ona má bratra a bezvadnou tetu s andělskou trpělivostí a vášní pro štrikování. Ona chce své tetě udělat radost a protože ví, že její teta si potrpí na kytky a zejména na růže, chce pro ni šlohnout Know Haw na jednu speciální odrůdu. Vetře se do domácnosti tetina souseda a snaží se vypátrat, kde se onen návod nachází. Do toho se připlete její bratr, sousedova dcera a nápadník sousedovy dcery. Navíc se tam motá podezřelý muž, s nekalými úmysly.
(Eva tropí hlouposti)


 
 
 
 
 
 
 
 
6. On pracuje v cestovce a znuděn všedním životem i všedním manželství podniká každoměsíční výpravu do jednoho baru, kde hraje velkého světáka a balí jednu ženskou za druhou. Prochází mu to dlouhé roky, nechává po sobě zlomená srdce, až jednoho krásného dne dojede, protože nejnovější oběť nemíní zůstat obětí, ale jeho proradné chování mu s chutí vrátí i s úroky.
(Kristián)


 
 
 
 
 
 
 
 
7. Ona je třídní primadona, navíc šprtka. On je nově nastoupivší profesor, který má na starosti nejen nezvladatelnou dívčí třídu, ale i neznámé dítě, které k němu odloží jakási nezodpovědná ženská. On má starostí plnou hlavu, protože potřebuje peníze jak sůl, ale nemůže si dovolit chůvu. A tak pendluje od učení k miminu a od mimina k učení, navíc musí odolávat svodům blonďaté primadony. Ta je naštvaná, že její idol nereaguje na její podněty a tak začne šmírovat, kam to vlastně mizí...
(Děvčata, nedejte se)


 
 
 
 
 
 
 
 
8. On přednáší na škole a je zastáncem vysoce morálního chování. Nesnáší pokrytectví, ač sám je pokrytec, protože má nemanželské dítě, které tají před svou manželkou i dětmi. Nemanželská dcera je však extrovertka, která si s ničím neláme hlavu, a protože chce být svému otci co nejblíž, nechá se najmout jako au-pair pro jeho dceru. Notně rozvíří jeho zkamenělou domácnost a přivodí svému otci mnohé bolení hlavy.
(Mravnost nade vše)


 
 
 
 
 
 
 
 
9. Ona je tak trochu jiná. Osobitá, krásná, nebojácná - a trnem v oku mnoha lidem ve vesnici. Navíc se kamarádí s dobře situovanou dívkou, což jí také zazlívají. Další dávku zášti si vyslouží podezřením, že přebírá místním holkám slibného adepta na manželství, sice samotáře, ale s dobrým postem a solidním zázemím. O žárlivosti na místní kluky ani nemluvě, protože jsou do ní úplně zblblí a šmírují ji i při půlnočním koupání v jezeře.
Ona na to docela kašle a jde jí o jedno - pomoct své nejlepší kamarádce od otravného nápadníka.
(Divá Bára)


 
 
 
 
 
 
 
 
10. Ona se snaží prorazit ve světě umění, ale nedaří se jí. Žije v podnájmu ještě se třema kamarády a dělí se o nájem. Ona tone v depresích a nic na světě nemá pro ni cenu, navíc má problémy se uplatnit. Přesto se snaží prorazit se svým talentem a chce namalovat jeden obraz, který by jí zajistil konečně postup a slávu. Hledá vhodný objekt, model pro svůj obraz a nachází ho - netuší však, že model je zamaskovaný ctitel, který ji už dlouho sleduje a chce ji nejen sbalit, ale také pomoct, aby změnila své negativní myšlení v pozitivní.
(Život je krásný)



 
 
 
 
 
 
 
A trocha ocenění pro všechny, kdo se účastnili filmového hádání.
S přehledem zvítězila Jarmila, která brilantně uhádla všechny filmy.
Gratuluji, Jarmilko!

Gratuluji, Jarmilko!





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A se ctí jste se zhostili filmového hádání i vy ostatní. Někdo víc, někdo méně, ale zapojili jste se a občas znejistěli, při vědomí, že vám film něco říká, ale nemůžete si vzpomenout... tohle taky znám.

Gratuluji i vám!




 


Žádné komentáře:

Okomentovat