sobota 24. července 2010

Konečně se ochladilo

24.7.2010

Taky se vám tak skvěle dýchá? Je to senzace. Chladno nemám vůbec ráda, ale tentokrát jsem je přivítala téměř s otevřenou náručí... ani včerejší bouřka mi nevadila, možná proto, že nebyla tak dramatická jako v jiných místech. Do našich končin tyto přírodní živly přichází asi už unavené a vybouřené, takže žádné záplavy ani odnesené střechy. Tentokrát...
Krásné ochlazení, i kytky ožily a země vydechla. Obloha je trochu zamračená a pofukuje studenší větřík, ale je to fajn. Poprvé po třech týdnech vypnutý větrák, a já přemýšlím o možnosti vzít si dlouhé kalhoty místo kraťasů...

A místo zmrzlinového šerbetu si můžu vychutnat horké capuccino... Je sobota, týden utekl jako voda. V televizi pár filmů (výborný film Okno z ložnice, znovu časem prověřený Tanec s vlky - tady mě překvapila verze, ve které dávali originální řeč indiánů s titulky - vzpomínám na první verzi vysílanou v televizi, kdy všechno předabovali do češtiny, hurá, blbej divák se nemusí otravovat s titulky, co z toho že film působí chvílemi zmateně.)
Znovu jsem se pobavila s Dobou ledovou, která působila v třicetustupňových vedrech jako příjemné osvěžení, ČT dvojka se blýskla s filmem Persepolis, podle iránského komiksu! z života íránské puberťačky Marjane, znovu se nechala unést písničkami Beatles v zajímavém písničkovém filmu - snad muzikálu? - Napříč vesmírem. Do toho romantická Láska podle předlohy o nadšení (nebo posedlosti?) Jane Austenovou, smutný příběh dvou lidí, kteří to mají spočítané - Griffin a Phoenix, a jedna roztomilá pohádka o vojákovi a císaři, který chodil rád v přestrojení mezi obyčejný lid - Císař a tambor.

Do toho přečtená knížka Darren Shan a madame Okta a rozečtená Síla meče od Wilbura Smithe. Zbytek času prohopkaných kolem toho malého ptačího otesánka.

V minulém článku jsem dala fotečky barevné, oslnivé, pestré a letní.
Dnes dám ty samé fotky, ale původní. Neupravené, takové jaké jsou ve skutečnosti... Tady je vidět, že s grafickými prográmky (i těmi jednoduššími) se dá fotka upravit téměř do jiné podoby.







Žádné komentáře:

Okomentovat