středa 23. března 2011

Jak jsem dala kastrovat kočku

23.3.2011

Jak jsem dnes dala kastrovat kočku?

Jednoduše.
Minulý týden jsem prokonzultovala s veterinářem nejbližší volný termín a ten náhodou vyšel na dnešek dopoledne. Poté jsem zkoušela domluvit auto, protože sama žádné nevlastním - a moje dvě zálohy vybouchly, protože jedna záloha dnes školí nějaké finance a druhá záloha lítá po doktorech.
Nerada jsem tedy přistoupila na variantu cestování autobusem tam a zpátky (ne, není to cesta do Mordoru). Nachystala jsem klec, tašku, ubrousky, hadříky na vystlání a netkanou textilii na zakrytí.
Oblékla se a asi pět minut před plánovaným příjezdem autobusu se jala chytat kočku, kterou jsme drželi asi den o hladu.
Chytnout se nechala, ale po narvání do klece se začala tato otřásat divokými výpady rozdivočelé micky a do toho se přidalo neuvěřitelně vyděšené mňoukání a kvílení. (Ginsberg by měl inspiraci, jak vypadá skutečné kvílení).
Takže jsem micinu vysvobodila z klece a chtěla ji strčit do tašky a zazipnout. Nevěřila bych, kolik síly dokáže taková pidikočka vyvinout. Dokázala to! Vykroutit se, poškrábat mě a zmizet neznámo kde. Škrábance na rukách, samý chlup, kočka někde pod skříní a autobus - ujel.

A je po kastraci.

Můžu se těšit na další kolo.

1 komentář:

  1. Některé kočky mají s přepravkama problém. Bohužel to jinak nejde. Když jsem si vezla Koblížka a Hermínu do Brna, tak vydávali příšerné zvuky... nedovedu si představit, že bych s nima měla jet na větší vzdálenost třeba autobusem.

    OdpovědětVymazat