neděle 14. října 2012

Cestující v dešti

14.10.2012  film

Dnes si dovoluji dát vám tip na jeden zajímavý filmeček.

Cestující v dešti.

Melie žije v poměrně šťastném manželství, i když zas tak moc šťastná není - velmi lpí na svém muži, který je díky svému povolání pilota věčně na cestách. Melie se cítí osamělá, ale nestěžuje si a snaží se pro svého muže vytvářet pěkný a příjemný domov.
Harmonie domova je však jednoho dne rozbita - Melie se stává objektem zájmu neznámého muže, který prostě jednoho dne vystoupí z autobusu, spatří ji, sleduje, v jejím domě napadne a znásilní.
Akt znásilnění si chce zopakovat, ale mezitím Melie najde dost síly a zastřelí ho. Tělo mrtvého muže shodí z mořského útesu a snaží se dělat, jako by se nic nestalo.
Do městečka přijíždí charismatický plukovník Harry Dobbs, který pátrá po neznámém uprchlém zločinci. Je přesvědčen, že Melie o něm ví víc, než přiznává a zahajuje vyšetřování. Po svém.






















 

 
Sledovat tento film je docela lahůdka. Melie je velmi křehká, citlivá. Ale i houževnatá a čelí vyšetřování plukovníka takřka s pokerovou tváří. Pro Dobbse se tato záhadná osůbka stává zajímavou. A nečekaně pociťuje k odvážné ženě i jakýsi obdiv a od obdivu je krůček k hlubšímu citu.

V příběhu se řeší nejen vražda uprchlíka, ale i Meliiny osobní vztahy s manželem i s její matkou. Navíc je v brzké době v moři objeveno mrtvé tělo neznámého muže... a Dobbs se snaží Melii dotlačit k přiznání.

Film je působivý. Marlene Jobert působí křehce, ale je jak ocel v sametu. Charles Bronson opět v roli drsného muže, který pociťuje nečekané emoce. Zvláštní hudba, která z obyčejné kriminálky dělá lidské drama. Krimi? Thriller? Drama? Obrázek si můžete udělat sami.


Cestující v dešti

Krimi / Thriller / Drama
Itálie / Francie, 1970, 120 min
(informace z ČSFD, filmový plakát z Google, trailer z Youtube)

Supertip pro vás!

Tento film budou dávat v pondělí 15.10 v 21.50 na ČT2


Jen nevím, jaký bude dabing - film jsem viděla před lety a dabing mám ještě starý, kvalitní.
Jsem zvědava, jestli na mě bude působit stejným dojmem, jako předtím...

Žádné komentáře:

Okomentovat