pondělí 22. října 2012

Tady je všechno možný

22.10.2012

Tak jsem před chvilkou zaslechla ve zprávách, že ještě není oficiálně odstartovaná deregulace nájemného (má být od ledna příštího roku) a přesto mnozí majitelé nemovitostí tlačí už dnes své nájemníky k podpisu smlouvy se zvýšeným nájemným.


Ono se tady hodně věcí dělá dopředu. Všimla jsem si toho už loni. Jak jistě všichni pamatujeme, mělo se zvedat DPH o 4%, od ledna letošního roku.
Přesto už dobré dva-tři měsíce předtím jsem zaznamenala trvalé narůstání cen v obchodech.
Které se v lednu a v únoru po navýšení DPH ustálilo na této zvýšené hodnotě a obchodníci se tvářili, že jsou největší lidumilové, poněvadž po zvednutí DPH zůstaly ceny bez růstu.
Že už byly vzrostlé o 2 měsíce předem, o tom taktně pomlčeli.

Minulý týden jsem šla koupit maso. Jelikož posledních několik týdnů jsem se živila jen superzdravými kuřaty nebo párky, normální maso jsem nějak opomíjela.
A nestačila se divit. Vím, že se maso o něco zdražovalo, údajně a oficiálně o nějakých 10 korun na kile, a po novém roce se má zdražit o dalších 10-15 korun na kile.
No, u nás to bylo asi o 30-40 korun na kile už dnes. O kolik se zdraží po novém roce?
Bude se opakovat superfinta našeho obchodníka roku, který nechá cenu na této úrovni a bude se kasat, jak nezdražuje? Nebo ještě přirazí další dvacku a očekávané zdražení mase se zvedne celkem o dobrých 50-70 korun na kile?

Připadám si fakt jak v Kocourkově.
Nebo v Absurdistánu...

Žádné komentáře:

Okomentovat