pondělí 28. listopadu 2011

Rozbřesk, vánoční trhy a hasiči

28.11.2011

Konečně jsem se po dvou letech utrhla a zašla do kina.

Na Rozbřesk.

Cestou jsem si koupila několik oříšků v čokoládě a pár likérových bonbonů. Zašla jsem do Knižního klubu, jestli náhodou nemají otevřeno mimořádně do jedné (byla sobota).
Neměli.

Prošla jsem Zelňákem a obdivovala ty pěkné vánoční stánky - konečně dobrý nápad, ty dřevěné boudičky vypadají moc dobře, útulně - a sortiment byl převážně rukodělný. Což mě potěšilo, protože vánoční trhy plné stánků se svetry, kalhotami a spodním prádlem mi nepřipadají zrovna nejvhodnější.
V těchto boudičkách trůnily hrnky a hrnečky, vánoční svíčky, ruční výrobky, spony a náhrdelníky, nějaké kousky kovářského kumštu, české ručně vyráběné sklo, přírodní kosmetika (rozuměj, takový ty mejdlíčka a aromatizované směsi soli do koupele), výrobky z kůže. Do toho svařáky, medovina, koláčky, turecké medy a různé mňamky. Jen mi chybělo takové to sněhové nadělení, které by tomu dodalo atmosféru. Ale protože v našich končinách by bylo spíše dešťové nadělení, oželela jsem to.

Shlédla jsem Rozbřesk.
No, kdyby byl film zkrácen na hodinu a půl, prospělo by mu to.
Zápory - příliš zdlouhavé záběry. Mnoho příliš zdlouhavých záběrů. A mizerně vybraná hudba, líbilo se mi jen pár skladeb, a ty byly většinou odkazy a variace hudby z prvního dílu.
Klady - pěkná nevěsta, dobře zorganizovaná svatba. Líbily se mi svatební proslovy, zejména Charlieho. Dobří byli vlci - ve vlčí i lidské podobě. Ocenila jsem, že byli i oblečeni.
Alice měla nejlepší účes ze všech dílů, kde vystupovala. Dobře zahrané Bellino těhotenství, akce s vlky a třešnička na dortu - vydařený Bellin porod a proměna v upírku.

Po kině jsem courla na Svoboďák (kokotplac), podívala se na hezký vánoční strom a viděla několik hasičských aut. Zřejmě tam hořelo, na cvičení to nevypadalo.

Celkové shrnutí - den se vydařil, kultůru jsem si odbyla, hasiči to zvládli a postíhlala jsem všechny vlaky a autobusy.
V reklamních ukázkách se objevil zajímavý film - Šťastný Nový rok.
Že by nová Láska nebeská?
Uvidíme.





Žádné komentáře:

Okomentovat