čtvrtek 13. května 2010

Upomínka - ihned uhraďte dluh

13.5.2010

Asi každému z nás se dnes nebo v posledních dnech objevila ve schránce složenka s názvem:

UPOMÍNKA - IHNED UHRAĎTE DLUH!!!

Pod tím úhrada dluha a částka 121.000,-Kč.
Musím říct, že v první moment se o mě pokoušely infarktové stavy. Ta částka mě praštila do očí a vymazala mi z hlavy všechno, mimo myšlenku - ano, platím jako hňupka poctivě všechny poplatky. Splácím svoje dluhy. Splácím pravidelně půjčky a splátkové zboží už mám dávno uhrazené. Platím každý měsíc sociální a zdravotní pojištění, platím si úrazové pojištění a minulou pojišťovnu mám uzavřenou a zakončenou doufám bez nějakých dluhů. Ano, platím, ale co kdyby?

Pod vlivem mediálních masáží, kdy jsem viděla několik případů, kde kvůli několika stovkám nebo tisícům narostl dluh do neuvěřitelných rozměrů, kdy lidé přicházejí i o střechu nad hlavou - tak ve mně cosi zapochybovalo. V první moment jsem si říkala - mám opravdu všechno v pořádku? Nebyla někde nějaká zapomenutá složenka? Nebo nepřevedený platební příkaz?

Ve vteřině mi proletělo hlavou tohle všechno. Další štrapáce, jak budu telefonovat do zblbnutí a zjišťovat, co kde a kdy. Dohledávat doklady a složenky o zaplacení. Lítat po úřadech a snažit se dávat věci do pořádku. Asi jsem blázen, protože vzápětí jsem zaměřila na další údaje - a co se z toho nevyvrbilo?
TOP 09!

Ten zatracený dluh 121.000 je dluh, který způsobily naše vlády za dvacet let působení, dluh, který narostl rozkrádáním a tunelováním majetku, neuvěřitelným rozhazováním a investováním do projektů, které nebyly nutné... a tento dluh, který nezpůsobil nikdo z nás, teď budeme hradit všichni. Chtě nechtě.

Ať zvyšováním sociálních dávek, nebo zvyšováním daní, nebo zvyšováním nepřímých daní - oni to z nás dostanou.

A taky - tímto pitomým trikem u mě TOP 09 hodně poklesla v ceně...


Žádné komentáře:

Okomentovat