sobota 25. června 2011

Takový pěkný říjnový den uprostřed léta

25.7.2011

Horka už mě ubíjely, ale tohle je trochu moc, ne?

Myslím, že Petr (myslím ten svatej, ten, co má na starosti počasí) se vážně nudí. Asi mu koupím medvídka mývala a pošlu ho potrubní poštou rovnou nahoru...
Nevím proč, ale dvě poslední minisoutěže mě trochu vyšťavily, zejména když jsem napravovala původní změní a sestrouhla počet filmů na konečných šestnáct, abyste se nezděsili a neomdleli před obrazovkou (trochu mi to připomnělo Pana Kaplana a popsanou tabuli, u které se rozšoupnul profesor češtiny v záchvatu nadšení).

České filmy prostě miluju už pro ty skvostné hlášky, které v nich padají.

Ale už je na čase, pohnout se zas trochu dál. Takže jsem se pro změnu mořila chvíli na Galerianě a přebírala blogy, které jsou neaktivní a mazala blogy, které už jsou zrušeny. Proč se, krucipísek, ruší blogy, které jsou dobré? To nechápu. Chápu, že už to blogera nebaví... ale proč nenechat blog aspoň neaktivní, ale otevřený.

Spala bych,až bych brečela. Ale to je tím počasím. Taky přemýšlím, mám-li zajet do Brna nebo nemám-li zajet do Brna. Chci totiž nakoupit umělé kytky a věci s tím spojené, tedy kyblíčky, vázičky, a viděla jsem nádherné sošky elfíků a elfinek. Jenže to je nákup na živnosťák a pokud na živnosťák, tak minimálně za dva tisíce. Což je v době, kdy se peru s každou korunou, trochu drastické. Takže mám dilema - elfinky ano, nebo elfinky ne.

Ale z čeho mám radost, tak z povedené koláže, kterou jsem dělala bráchovi k narozeninám. Měl kulaté, takže takové si zaslouží něco víc. Našla jsem nějaké fotky z doby dětství, dala to do kupy s fotkou ze svatby a další fotečky klíčové v jeho životě - narození kluků, fotku z vojny, a nějakou momentku. No, a dala jsem to dohromady, nechala vytisknout u fotografa, pořídila fotorám (patřičně veliký) a zabalila. Můžu říct, že tohle nečekal a myslím, že se dárek povedl.
(Tedy, moc věcí se mi nepovedlo, ale tohle snad ano. Navíc si můžu říct, že to moje patlání v Picasa se mi konečně zúročilo a bylo i k užitku...)

Venku je ošklivě a navíc jsem musela řešit ošklivou upomínku od našeho úřadu, skrzevá nedoplatek za psa a nedoplatek za knihovnu. No, pejska už nemáme od lońska a vím, že jsem to paní na úřadě zahlásila, tak jsem byla mírně popuzena, ale za knihovnu jsem opravdu neplatila, tak mi to ubralo vítr z plachet. Vše se zdárně vyřešilo, zaplatilo a zaznamenalo, a v knihovně se mi podařilo půjčit Kinga. Stephena Kinga, lépe řečeno a jeho román Mlha. První King, kterého jsem v naší knihovně viděla!
A to díky výměnnému fondu, který mezi sebou čile udržuje několik okolních knihoven. Docela dobrý nápad, jak pořídit knihy, které nemáme, a nezaplatit za ně - prostě si je půjčit na půl roku, a pak vrátit. Samozřejmě, naše knihovna též poskytuje nějaké knihy okolním knihovnám, takže je to dobrá výměna a čtenáři i knihovníci jsou spokojeni.

Venku je ošklivě tolik, že jsem dnes nakopla kamínka. Vem to čert, jsem zmrzlík, a nebudu se balit do dek. A s nostalgií jsem sáhla do galerie a prohlédla si pár foteček z minulé (tedy předminulé) neděle. Léto jak má být.

Taky je u vás takové zimisko?





(fotky z vojkovského výjezdu

Žádné komentáře:

Okomentovat